想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

WING811 發表於 19-7-11 14:22
係唔係個中年女人?我之前响公家第一次ivf 冇反應,再排一年佢見我,又係要食糖尿話係多襄,refer 去什麼 ...

係呀,佢都有寫紙refer去內分泌個邊,但個期去到2020年,我都感覺到佢講嘅嘢係好以我排公家浪費佢地個位咁又話我地呢D多囊症好快你就會知道,有D人對針藥係無返應,或是用藥刺激過度會出現其它問題你係仁安做左幾錢?搵邊個醫生做?

洋房

Joey1088 發表於 19-7-11 16:25
會丫 , 而家都係睇公家...IVF !

你個期排到幾時?見左醫生未?

大宅

天灰灰 發表於 19-7-11 19:06
係呀,佢都有寫紙refer去內分泌個邊,但個期去到2020年,我都感覺到佢講嘅嘢係好以我排公家浪費佢地個位咁 ...

佢俾嗰個內分泌期到我已經生埋!我係搵李教授,佢一照唔係多long, 睇情況mix 其他藥一齊打,會monitor 情況再調節藥。我大約11-12萬,醫生俾到信心好緊要ga

洋房

WING811 發表於 19-7-11 19:15
佢俾嗰個內分泌期到我已經生埋!我係搵李教授,佢一照唔係多long, 睇情況mix 其他藥一齊打,會monitor 情 ...

吓...咁點解政府個邊話你係多囊?我之前係仁安做iui係董醫生做,可借3次都唔成功。你搵到個好醫生(emoji)(emoji)

別墅

我以前廿幾歲時有睇威記內分泌科幾年,成日話我多囊但又冇得醫,年年覆診抽血,年年都叫我唔好食中藥,叫我我快d生仔(但我果時都未結婚)。最後我睇幾個私家婦科醫生,都話我冇多囊,其實係卵巢衰退...

大宅

天灰灰 發表於 19-7-11 19:09
你個期排到幾時?見左醫生未?

就開針喇 , 排左 3 年.....

大宅

天灰灰 發表於 19-7-11 19:39
吓...咁點解政府個邊話你係多囊?我之前係仁安做iui係董醫生做,可借3次都唔成功。你搵到個好醫生(emoji)( ...

佢話驗血同ultra sound 係 多囊卵巢,但其實period 每個月都好準。iui成功率低d, 如果未高0可以等下政府, 但始終佢哋都好公式化

大宅

天灰灰 發表於 19-7-10 12:58
尋日3:30返到醫院覆診,又係見個張醫生,佢話我三酸甘油脂過高,而且我有抗阻性姨島素情況,之前講過要食糖 ...

喱個張 XX 出晒名麻煩,少少事又停人地針放大人地d問題,把口唔好又成日留難d病人,佢比較高級,但個個姊妹都怕見到佢,因為佢雞蛋裡挑骨頭,如果私症一定唔好揀佢,包你後恢冇下次兼影響晒對威記形象。如果我唔係自己係威記做緊,必定投訴佢

洋房

Coraline108 發表於 19-7-11 20:26
我以前廿幾歲時有睇威記內分泌科幾年,成日話我多囊但又冇得醫,年年覆診抽血,年年都叫我唔好食中藥,叫我 ...

睇左幾年先知唔係多囊...點解可以咁?

洋房

Joey1088 發表於 19-7-11 20:49
就開針喇 , 排左 3 年.....

希望你開針順順利利,我都排左3年,希望你一次成功

洋房

WING811 發表於 19-7-11 21:54
佢話驗血同ultra sound 係 多囊卵巢,但其實period 每個月都好準。iui成功率低d, 如果未高0可以等下政府, ...

有時等政府未高齡都等到高齡

洋房

catcat_yu 發表於 19-7-11 22:40
喱個張 XX 出晒名麻煩,少少事又停人地針放大人地d問題,把口唔好又成日留難d病人,佢比較高級,但個個姊 ...

咁我今次咪凍過水?我公家隊無得揀,佢唔鐘意人問咁多,最好就佢講晒,又不停話我有D咩問題,又成日講你唔好諗住做lVF可以成功,不斷打沉你嘅希望,所以我每次見完佢我都好唔開心

大宅

catcat_yu 發表於 19-7-11 22:40
喱個張 XX 出晒名麻煩,少少事又停人地針放大人地d問題,把口唔好又成日留難d病人,佢比較高級,但個個姊 ...

我最嬲係第一次打針冇反應,冇話要食糖尿藥,要refer睇其他科,点知等一年以為可以開針,点知呢個張xx 又話要排其他睇下先可以開針,浪費人時間,我當時勁想投訴佢(emoji)(emoji)

大宅

WING811 發表於 19-7-12 08:26
我最嬲係第一次打針冇反應,冇話要食糖尿藥,要refer睇其他科,点知等一年以為可以開針,点知呢個張xx 又 ...

佢話停人針係口頭嬋黎啦,只要你有少少唔合佢標準佢d難聽說話就黎架啦,我初初唔知,等照超聲時聽到佢同個病人講話你d卵得 3,4粒,唔好抽啦,抽左都唔會靚,唔會有好胚胎架啦,一係你放棄再等下個cycle 啦,醫院唔會浪費d金錢係d唔得既病人到架。嘩, 哩d野人講架咩,何況佢仲要係一個高級醫生

大宅

天灰灰 發表於 19-7-11 23:34
咁我今次咪凍過水?我公家隊無得揀,佢唔鐘意人問咁多,最好就佢講晒,又不停話我有D咩問題,又 ...

你份糧都係立稅人比架咋,如果個個都生到冇問題唔洗睇你啦,賤到爆呀~ 之後我照完又話我肥要停我針,你自己諗啦,d針打左都唔會有反應,如果打4日冇效果我會停你針,取消你療程。我當時嬲到震,如果你醫院有concern 就唔好開始啦,我當時已經食左一個月避孕丸等開針,不過我冇理佢,我想開針,佢就開左375mg menogon patpat針比我, 冇比我揀加錢打靚針,最後加量加到 450,抽7粒,都正正常常,但依然先發現佢打咁高份量會影響卵子質素,比我成功生左我實投訴佢

大宅

天灰灰 發表於 19-7-11 23:34
咁我今次咪凍過水?我公家隊無得揀,佢唔鐘意人問咁多,最好就佢講晒,又不停話我有D咩問題,又 ...

唔洗唔開心,佢賤姐,佢對個個都係咁,本性黎,唔好介意佢講咩啦,而且我都係公家症,兩個鍾醫好到不得之了,麥羅醫生都好好,所以唔怕,聽講性張一個月去診一次,下次唔會見到佢啦

大宅

catcat_yu 發表於 19-7-12 08:41
唔洗唔開心,佢賤姐,佢對個個都係咁,本性黎,唔好介意佢講咩啦,而且我都係公家症,兩個鍾醫好到不得之 ...

係咪叫 張麗X ?

死啦, 好驚撞到佢! 原來佢地輪住返架?! 我仲以為我跟開邊個就邊個添.....

真係好憎呢d 衰醫生.....

大宅

Joey1088 發表於 19-7-12 10:00
係咪叫 張麗X ?

死啦, 好驚撞到佢! 原來佢地輪住返架?! 我仲以為我跟開邊個就邊個添.....

係呀,醫生姓張得佢一個。
佢地random 既,所以只要唔係佢,我覺得成個 9F 團隊都好好,不論醫生姑娘

男爵府

回覆 天灰灰 的帖子

咪係?黃其實唔難分架喎。。驗血,及一照就知。。

大宅

天灰灰 發表於 19-7-11 23:25
希望你開針順順利利,我都排左3年,希望你一次成功

承你貴言!

首頁

尾頁

跳至