潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

只係想呻下但係好似搞到件事大咗
唔好意思
del

男爵府

回覆樓主:

del

男爵府

其實我覺得如果唔係買得多, 基本上D Sales都唔太理你, 尤其廣東道o個間

我都有類似經歷
第一次我去買左個card holder, 咁之後個SA就send左whatsapp俾我, 話多謝購物之類, 有咩問題可以搵番佢
幾日後我咁岩問開, 有woc, 佢留左個俾我
咁兩次都覺得個SA幾nice, 又話番貨通知我 (但其實一路都冇主動通知過我)

之後有次想買波鞋, 問佢有冇我size, 佢一星期後先覆
開頭話check下其他分店有冇, 跟住就冇左下文,一路冇覆過我
同埋明顯態度好冷淡, 同上兩次買野唔同
然後我冇再搵過佢啦
咁唯有自己去廣東道睇....其他唔相熟既SA更加態度一般, 問佢有冇碼, 一句"冇喎" 就算
當時舖頭已經冇乜人, 感覺都幾差
我諗廣東道o個間真係特別衰
而家想買野, 我會打上hotline問左邊間有貨先去

伯爵府

我都覺有啲Chanel sa真係麻麻

唔知係唔係公司policy,但你比得whatsapp人叫人揾你,就預咗有啲客係會問嘢。
如果無諗住keep關係嘅不如一早唔好比WhatsApp。而家咁樣仲倒米。

我有一個LV SA都係whatsapp聯絡,跟得勁足。齋問唔買都勁快覆同永無hard time

wcpcelia    發表於 19-7-12 10:27

大宅

係呀,我又係喺廣東道留左contact, 之後幾次有野想買都成一個星期先覆,不過都係覆「冇」,一係直情唔覆。如果係咁,就唔好whatsapp我地啦,浪費時間,自己直接去shop算

公爵府

牛年勳章

Argubay 發表於 19-7-10 16:32
我都覺有啲Chanel sa真係麻麻

唔知係唔係公司policy,但你比得whatsapp人叫人揾你,就預咗有啲客係會問嘢 ...
無諗住keep關係嘅不如一早唔好比WhatsApp

伯爵府

rainbowchuuu3 發表於 19-7-10 18:23
無諗住keep關係嘅不如一早唔好比WhatsApp

啱呀

仲衰過無follow up

男爵府

其實如果你唔係大客真係唔好去廣東道,太多自由神啦,睬你都傻。

我去開pacific place同太子大廈,兩間都勁好,不過我係pp熟客主要都係入pp多,成間店d sales都認得我,太子大廈我冇熟sa但次次d sales都勁好勁helpful,有次我想搵對只係3000蚊左右既耳環,佢地都幫check晒全港分店刮返黎,勁好人!

wcpcelia    發表於 19-7-12 10:28

男爵府

我去開圓方個間買,有個男sales好好,又成日主動sd新野俾我睇,其實我不嬲都唔中意去廣東道,覺得佢地做開大陸人

子爵府

算啦!有時唔駛太介懷D SA 因為佢哋得閒先招呼你D 散客! 如果你覺得廣東道嗰間唔好就去過第二間反正你都係暫時買一個袋,所以你搵過間見到nice 嘅SA 先比佢賺你個sale你帶住個long champ 無問題最緊要你比得起錢買冇問題

大宅

回覆樓主:

我搵開prince building同 lee garden嘅SA都好好,或者你唔好再去廣東道,轉下其他shop

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

佢地只會對大陸人笑容滿面

大宅

我去pp, 無指定sales, 有時只係入去望下咩都無買,但態度都好好

大宅

相反LV 去過pp同landmark都好一般,但當時都有較多大陸客,可能唔得閒理我

侯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我又同妳地調番轉,去親pp 同太子大廈 d sa 都好cool 唔理我,但廣東道識左幾個都好nice.

伯爵府

exactly呀,廣東道個男sales 好厭惡咁,而女sales就係唔覆whatsapp,真係嬲嬲地自己做咩要去呢間買

男爵府

ts 有個男sa 好好,真係會比意見你,話個袋襯唔襯你,可惜我本身有個相熟 sa 喺 ts 所以無攞 whats app

又係 ts, 第一次入去睇野,個女 sa 應該係新既,d 同事叫佢比卡片我,我 whats app 佢話想買 cf 25, 最後佢都無覆我

有次去好多人讚態度好既半島 cc shop, 還到個女sa 態度真係好差,check stock 又唔肯,問野又好似唔想答咁,好似我唔會買野咁,最後嬲到本身話買既最後都無買走左去

男爵府

回覆樓主:

如果搞到戈位sales 係到講聲唔好意思
只係想呻下 唔想搞大件事~

首頁

尾頁

跳至