自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

MeowMuiMui123 發表於 19-7-12 08:18
其實同事既私生活唔係好關其他人事。
新入職,顧惦自己先。

如果佢只係私生活唔會咁多同事講,同埋唔會因為佢地私生活比公司一齊炒左佢地,因為佢地偷情再Misconduct令公司發生左事,所以尋日全公司幾百人討論

咁我們幾百個同事都搞掂晒自己工作同野,不過這個世界好多人都係搞唔搞掂自己野都會八卦人地野嘅,同事講是非無分日子天氣時間,難道你或你公司無嗎?

Anyway 多謝之前係這post食花生的人呀

公爵府

almat 發表於 19-7-11 22:53
刪除post 免得太多想像力豐富的人在這post拗曲左我本來想講下公司發生左件我覺得大胆的事,打搞晒
...

我不認識洪小姐,不會邦佢。但一個人的人格要低到咩地歩,先會在洗手間偷偷留言駡人?呢啲人比我感覺應該平日唔敢光明正大,背後會做小動作的人。仲有,我假設留言的是女人,一個女人居然可以用公廁稱呼叧一個女人。咁係咪代表,如果一個女人同一時間只有一個性伴侶,甘佢就係私家廁所?將自己的陰道等同廁所?不論私家公家,大家女人們會點睇?

公爵府

almat 發表於 19-7-11 23:16
我同佢係同事,坐好近架,佢自己周圍話比人知佢條仔送左隻介子,同埋條仔叫乜名和做乜
...

我向佢迫婚呀?佢連呢啲都講?

公爵府

almat 發表於 19-7-12 08:05
其實我新來這公司幾個月,入職到尋日見同事不斷都講緊這個做小三同事,仲要有同事比相我睇,仲要當事人又 ...

如果你啲同事將其他人的私事同你講,疏遠他們

伯爵府

alicego62 發表於 19-7-12 08:26
我不認識洪小姐,不會邦佢。但一個人的人格要低到咩地歩,先會在洗手間偷偷留言駡人?呢啲人比我感覺應該 ...

其實我尋日聽同事講完整件事,睇埋reception比我睇的相,我和某些同事仲係度諗,乜料大公司都居然有人咁無聊係厠所寫人地?仲要係人都知Tiffany這個名一般女人用,但寫厠所個人居然仲要寫個(女)字係個名上面,好奇怪,諗唔明

另外有男同事睇完覺得特登用左手寫廢事比人捉到對字跡

公爵府

almat 發表於 19-7-12 08:23
如果佢只係私生活唔會咁多同事講,同埋唔會因為佢地私生活比公司一齊炒左佢地,因為佢地偷情再Misconduct ...

你不只公司八掛甘簡單,你上網講,仲post張相。公司人見到一定知,於是在公司話題得以延續。哎呀,我琴晚上Baby Kingdom,見到個女人俾人講啊!係呀,講咩呀?事件繼續發酵。你其實開post目的是什麼

伯爵府

alicego62 發表於 19-7-12 08:28
我向佢迫婚呀?佢連呢啲都講?

個小三當時當時話想三十歲結婚,佢12月就三十了,洪小姐同另外兩個同事及我講要逼婚,後來逼唔到就話屈條你買左隻鑽介先,仲要另一個同事帶佢去相熟上樓店買,個同事仲爆埋佢張GIA出來比其他人睇,咁每同事一齊講返晒出來

公爵府

almat 發表於 19-7-12 08:41
個小三當時當時話想三十歲結婚,佢12月就三十了,洪小姐同另外兩個同事及我講要逼婚,後來逼唔到就話屈條 ...

你同你班同事都幾鐘意討論人

伯爵府

alicego62 發表於 19-7-12 08:35
你不只公司八掛甘簡單,你上網講,仲post張相。公司人見到一定知,於是在公司話題得以延續。哎呀,我琴晚 ...

其實開post原意係想講,1)無想過間大公司有人會夠胆係厠所寫人,仲要寫兩次;2)無想過有女人咁唔要面明目張膽做小三仲覺得自己成功,仲要自己有男友

可能我自己保守,所以覺得佢地夠胆,咪放上來睇下係咪其實好多公司的人都咁大胆寫同事咋

至於話放上來比機場貴賓室員工睇到話比佢條仔知,這句講笑。

不過無想過有人以為的係司機老婆來唱個小三,勁好笑,如果比人搶老公只係網上唱個小三有乜用?比人搶老公的女人應該好好管住自己老公,小三趕得一個又會再來一個,所謂一隻手掌拍唔響

伯爵府

alicego62 發表於 19-7-12 08:44
你同你班同事都幾鐘意討論人

聽同事講佢地無發生過,所以講左幾個月了,我當時未入職,但我入職都聽到晒全部野

Sorry I stop here 正如你所講,我唔回覆啦、廢事個post再比人想像力豐富變左其他野啦

起碼知道左原來好多公司有小三及明偷情,但唔會咁夠胆係厠所寫人

不過你小三個樣好易認,airport lounge 實知係邊個,雖巳離職,但聽講出名水性楊花

公爵府

almat 發表於 19-7-12 08:48
其實開post原意係想講,1)無想過間大公司有人會夠胆係厠所寫人,仲要寫兩次;2)無想過有女人咁唔要面明 ...

我不認為你是司機太太。你亦不似被入搶男人的同事。你似係純粹帶起話題,見人講是非,就好開心的人

首頁

尾頁

跳至