時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

千其吾好戴口罩,連台灣都去吾到。

大宅

媽媽YAN 發表於 19-7-19 10:02
回覆 superme42 的帖子

你留返啖氣暖肚先,你都無幾日架喇。

我全家都好平安,多謝
唔講以為你先知神人黎

大宅

newnew168 發表於 19-7-19 10:00
佢邊隻字,邊個詞語話計埋和平個D係暴徒啊,你妄想症發作,定慣性老屈啊
...

記得除口罩啊,吾係台灣佬話證明吾到你係暴徒,吾收留你架。祝一路好走,永不超生!

邊個妄想症

男爵府

好媽媽勳章

superme42 發表於 19-7-19 10:00
幾時?學黑警約隻抽阿媽媽

對付你呢隻就夠

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

●▽●●0●●﹏●●︿●

伯爵府

都話你無鬼用架啦,以為你721去馬添,原來吹水架,妖,等我仲鬼甘期望等睇你反肚。

janice_cat    發表於 19-7-19 10:17

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一班豬形人係個日話成立臨時立法會丫嘛
梗係值得記念啦
記得除口罩呀
唔係台灣唔認數, 唔收留你地就唔係幾好啦

天朗氣清

男爵府

好媽媽勳章

superme42 發表於 19-7-19 10:05
記得除口罩啊,吾係台灣佬話證明吾到你係暴徒,吾收留你架。祝一路好走,永不超生!

你只睇連登唔睇新聞阿,台灣佬話明你戴口罩證明唔到你係暴徒,無辦法收容你做難民啊,好心提你咋,比台灣人退貨好唔無面阿小強

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

期待兩隻小強到時721會唔會自焚OR自宮....

大宅

newnew168 發表於 19-7-19 10:07
對付你呢隻就夠

我驚你唔敢噴淆底,幾時遮

大宅

媽媽YAN 發表於 19-7-19 10:07

都話你無鬼用架啦,以為你721去馬添,原來吹水架,妖,等我仲鬼甘期望等睇你反肚。 ...

我有講過去馬唔去馬咩?你自己講緊咩你知唔知架

男爵府

好媽媽勳章

superme42 發表於 19-7-19 10:16
我驚你唔敢噴淆底,幾時遮

21號,你企前D,出示你黃衛兵委任證
你個號碼superme 42無錯了嗎

大宅

newnew168 發表於 19-7-19 10:12
你只睇連登唔睇新聞阿,台灣佬話明你戴口罩證明唔到你係暴徒,無辦法收容你做難民啊,好心提你咋,比台灣 ...

有無factcheck 先?source呢喂?
無料討論唔到真偽喎,散播假新聞?

男爵府

Wa0814i 發表於 19-7-19 09:41
哈!短短二十幾字已經可以短時間引起咁大反應。班年青人已經成功左!真係讚賞佢地。我不黄亦不蓝,只是一 ...

轉貼,懇請細看並思考一下,我們這些上年紀的人,正在處於收成期,當然希望安寧的日子,但年輕人還有很長的路,如果你們也有孩子的,想想一下日後他們也可能面對的問題。請不需要回覆,我也不會看。只望你們平心靜氣地想一想,就算不認同年輕人的做法,也不要傷害他們....

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

好媽媽勳章

superme42 發表於 19-7-19 10:20
有無factcheck 先?source呢喂?
無料討論唔到真偽喎,散播假新聞?
...

自己去搵啦,廢青真係麻煩,擺到上台都要人喂埋落口,殘廢加自己搵資料,懷疑假就去據報,咁簡單要人教,廢到只識戴口罩撞玻璃

大宅

newnew168 發表於 19-7-19 10:19
21號,你企前D,出示你黃衛兵委任證
你個號碼superme 42無錯了嗎

承你貴言

男爵府

當你係佢地嘅年紀時,
政府正在將市民由木屋,臨屋帶上公屋,居屋
而家,政府話年輕人冇屋住,可以住橋底水管屋或者官民合辦嘅劏房
而你,問佢地點解要搞事

當你係佢地嘅年紀時,
雖然未至於想買樓就買樓,但要解決居住問題都唔算難,有租務管制,租都租得起,再加各種置業資助計劃,冇幾多人會因為住屋問題而冇得結婚
而家,大把年輕人拍十年拖都唔敢結婚,就算結左分都要分開住,就係因為屋貴到租唔起買唔起
而你,問佢地點解要搞事

男爵府

當你係佢地嘅年紀時,
大學畢業起薪萬幾,食個早餐十幾蚊,
而家,大學畢業起薪都係萬幾,但食個早餐係三四十蚊。
而你,問佢地點解要搞事

當你係佢地嘅年紀時,
一個人做嘢可以養一家幾口
而家,兩口子做嘢都唔知夠唔夠養家
而你,問佢地點解要搞事

當你係佢地嘅年紀時,
撞正移民潮,做三幾年野就有得升職人工翻幾翻,公務員冇人想做
而家,個個年輕人志願都係政府工,如果唔係,私人工隨時做十年人工都係多三幾千
而你,問佢地點解要搞事

男爵府

當你係佢地嘅年紀時,
公園真係公園,營地真係營地,冇錢去旅行,放假拍拖去行下公園露下營都可以享受寧靜
而家,公園係大媽跳老舞揾生意嘅地方,營地就係中國人嘅免費酒店,仲嘈過旺角
而你,問佢地點解要搞事

當你係佢地嘅年紀時,
政府係鼓勵建設香港,為香港出一分力,成個香港朝氣勃勃
而家,政府係不斷叫年輕人去大灣区,香港冇前途架喇,但同時又不斷放中國人落黎
而你,問佢地點解要搞事

男爵府

當你係佢地嘅年紀時,
唔會有官二代富二代同你講成功需苦幹,因為當時苦幹的確會有出路
而家,劉鳴煒之流最鐘意同年輕人講去少次日本就買到樓,但去少一次日本都追唔到樓價一個月升幅
而你,問佢地點解要搞事

當你係佢地嘅年紀時,
民意能夠直達政府,建制泛民都可以響政府各部門佔一位置,更加唔會動輒被DQ
而家,連監警會都容不下一個中間派,莫講話政府內部,議會就早已失效,政府議案絕對通過,議員議案就絕不通過
而你,問佢地點解要搞事

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Wa0814i 發表於 19-7-19 08:18
香港呢粒明珠最輝煌燦爛的一日,好期待。但輝煌燦爛之後,亦代表呢粒明珠光芒會慢慢熄滅
...

去台灣啦! 果邊太陽花需要你

首頁
12345...6

尾頁

跳至