婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

ninewest882 發表於 20-1-17 11:18
我啱啱開咗TG.如果有想入谷既唔該PM我呀!可以講下姑仔,99,弟婦 whatever ... 當呻下,有人一齊傾開心D
...

可join嗎?

男爵府

kamii2004 發表於 20-2-3 22:50
同感,對住我果個姑奶真心嘔血,又自私又巴渣,好憎佢郁啲就大大聲鬧人,自己錯仲要大大聲方人地唔知咁:thin ...

你姑奶同我姑仔一模一樣,好似同個媽生嘅咁!未搞清楚情況都可以鬧你一餐,永遠自己最啱,自己錯咗,都唔會同你講對唔住。公主癌,仲係攪屎棍

男爵府

回覆樓主:

真係好慘,頂完個99仲要頂多個姑9

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

B了BA啦 姑奶咪number one

大宅

bonnieonlyone 發表於 19-7-24 22:15
都唔明啲姑奶點解會咁黑人憎!口又臭,又恃住自己多人錫講嘢下下窒住晒唔諗人感受!自己老到蛋都生唔出人地 ...

事隔一年我姑奶仲係咁黑人憎!上天憐憫俾佢人工受孕生咗個bb,把口仲係唔識收!上次同佢講開我小朋友嘅嘢,我話你哋遲啲就會明架喇,一嘢得埋嚟話佢個BB唔會咁!其實我冇唔好嘅意思,只係想講呢啲問題好多小朋友都會遇到,佢就咁答我,我就放長雙眼睇你哋有幾好!!
枉我對佢同佢BB咁好,自從佢有咗我對佢同bb都好咗,買開小朋友用品都會幫佢買埋,俾咗好多初生要用嘅嘢佢,其實我可以送俾其他人或者直頭掉咗佢都唔益你架死八婆!咁巴閉以後唔好問我點湊!一家人?sorry 一家人都唔應該把口咁臭,因為你從來冇當我係你家人
我話過,以後都唔會對你同你個小朋友好,我知你都唔稀罕

大宅

回覆 ABlessingLove 的帖子

期待

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我嗰個都好乞人憎,人哋兩公婆嘅家事佢都要加把口,慌死人唔閙交咁,正pk(emoji)

大宅

AmelieC 發表於 20-7-23 19:35
我嗰個都好乞人憎,人哋兩公婆嘅家事佢都要加把口,慌死人唔閙交咁,正pk(emoji)
...

一樣,是非當人情,俾人踢爆左又唔敢認,又要做埋啲小動作

大宅

2024年龍年勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我屋企果件話唔諗住結婚 其實係無人要佢總之佢做咩都覺得自己啱哂 又自私又廢 又成日霸住間屋 煮完食完野永遠唔會第一時間洗 放喺道摳臭 我唔會幫弓佢呢條賤野 呢期日日留喺道對住佢真係人都顛

大宅

係啦!
都唔知點解啲姑奶禁賤格、乞人憎。
我個姑奶係,40歲嫁唔出,老姑婆性格出曬黎。睇咩都唔順眼。
不停講大話呃奶奶,話自己多男人追。
出親黎食飯唔成日想側側博唔夾錢,
又鐘意遲到扮大牌。
未拍拖、未結婚、未生,但又好鐘意多口教人夫妻之道、最鐘意叫人離婚,又多口教人湊小朋友、教人點拍拖... 痴痴地。

複式洋房

Jessie688 發表於 20-1-11 06:39
大家都無兄弟?

公爵府

牛年勳章

happy44 發表於 19-7-21 23:07
點解通常D大姑奶都咁黑人憎

我果件姑9都好難頂,為人自私自利公主病,有年一齊同6299回郷,果時我女仲細要拖實,咁我地就帶好少行李盡量帶d唔要嘅衫褲去,所以回程時行李就鬆動左,姑奶好意思叫我老公幫佢攞野食返香港;點知係要成個麻雀箱咁大個食物盒(肯定要Handcarry) , 痴線架?唔通我幫佢手拎佢箱野食唔拖實我女呀?老公應該見到我黑面,所以推左佢家姐。
仲要次次過時過節食飯都要就佢,第二日要返學嘅日子,搞到我女次次都好夜瞓
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

男爵府

Carol999 發表於 20-8-1 14:21
我果件姑9都好難頂,為人自私自利公主病,有年一齊同6299回郷,果時我女仲細要拖實,咁我地就帶好少行李盡 ...

佢哋啲 Pk, 自己啲仔女大曬,已經讀 完書唔使返學, 就好鍾意安排星期日食飯, 佢話知你啲仔女要返學呀(emoji)

公爵府

牛年勳章

happy44 發表於 20-8-1 15:24
佢哋啲 Pk, 自己啲仔女大曬,已經讀 完書唔使返學, 就好鍾意安排星期日食飯, 佢話知你啲仔女要返學呀(em ...

JM係過來人啊!

仲要話點解人地擺酒都唔去呀?你星期日有野做咩?
真係想xyz佢

男爵府

Carol999 發表於 20-8-1 16:06
JM係過來人啊!

仲要話點解人地擺酒都唔去呀?你星期日有野做咩?

你講開擺酒, 我PK大姑奶出黎食節日飯, 就全家出動, 因為個費用除家庭, 如果人哋擺酒佢就自己一個出, 因要做人情嗎, 佢兩個仔去到邊都跟住佢, 已經廿幾歲

公爵府

牛年勳章

happy44 發表於 20-8-1 16:11
你講開擺酒, 我PK大姑奶出黎食節日飯, 就全家出動, 因為個費用除家庭, 如果人哋擺酒佢就自己一個出, ...

我姑奶係食飯永遠唔會比錢,連做樣都唔會,亦唔會話夾返錢呀,下次到我呀之類,不過都冇所謂,預左

男爵府

Carol999 發表於 20-8-1 16:29
我姑奶係食飯永遠唔會比錢,連做樣都唔會,亦唔會話夾返錢呀,下次到我呀之類,不過都冇所謂,預左:nothin ...

你姑奶已婚?

公爵府

牛年勳章

happy44 發表於 20-8-1 16:30
你姑奶已婚?

係呀!不過佢老公就有爭下比錢(冇爭贏)、話夾返份咁嘅

首頁

尾頁

跳至