時事熱話

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有專家話宜家係顏色革命嘅中期,即係仲有個幾月大事發生,希望警方頂落去。見葵涌情況其實好嚴重,不過好多人當冇咩事咁,好奇怪。公司有啲同事仲係停留係示威會比察人打嘅想法。真係吾知佢地幾時醒,佢地好似吾知道警方執法係咩一回事,成日以為執緊法仲可以慢慢同你詳細討論。。我心諗佢地係咪香港出世嫁

伯爵府

支持警方執法

伯爵府

支持警方執法

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

Nanacats 發表於 19-7-25 06:41
我都好怕黑衣人
上網face book , 分享咗唔啱佢心水野就係咁留言圍插,叫我唔好再睇tvb,應該睇中立的蘋果 ...
我媽都是黃絲,60幾歲人睇完網上D野就話警察打人,又話以前警察貪污,一D都唔可以持平一下。我話你在背後咁講又支持所謂的民主,又唔見你出來遊行下,佢又話宗教理由不能參與政治活動。思想一面倒好可悲,幾次差D同佢開火。所以現在佢講乜我都唔比反應的,太偏激了。

大宅

nicksonma 發表於 19-7-31 23:25
蘋果都中立,天大笑話

所以其實佢哋根本係心盲,但唔認

伯爵府

回覆 123mummy 的帖子

都冇辦法,上一代嘅情況都吾同宜家,所以可以理解。。但最憎宜家有啲人借上一代情況套落宜家警方到去抹黑人。仲係好後日又係學生,好明顯係專登。呢種人真係好可恥

洋房

回覆 meikipipi 的帖子

我依家終於理解,點解大陸唔開放facebook之類的自由言論,就是為了安定和平經濟發展。我覺得香港應該學習新加坡,李光耀說過:民主只能帶來後退,不能帶來進步。起碼在亞洲範圍,我看到的確實如此。在經濟還不發達的地方,根本不應該搞民主,只會內耗,沒有經濟發展,例如台灣。

關於新疆,請不要再被迫害妄想症了。疆獨是一批殺人放火搞恐怖襲擊的人,他們的極端伊斯蘭教,就是要殺光所有的異教徒,所有的漢人。你覺得ok咩?這些人被送集中營勞改,是絕對正確的。這幾年,新疆的經濟民生都好好多,你知唔知?

所以請放下成見,往好的方向去想。和平遊行希望政府改革系啱的,但是暴力永遠系錯的!

男爵府

ilovehuman 發表於 19-7-24 12:40
回覆 ilovehuman 的帖子

另外我點解覺得黑衣黨得勢,原因為我身邊好多同事都黑衣黨嘅支持者,由其係新一代 ...

我個同事係個mon 背後寫黑警勾結 因為得我一個唔支持 係俾我睇
te quiero mucho mi amo

男爵府

好想睇11月投票結果 剛剛先俾黃絲同事單打
te quiero mucho mi amo

伯爵府

黃好大機會贏晒,佢地新力軍太多,不過好彩有DQ制。但最後又係苦了政府

伯爵府

呢幾時拉左咁多人,顏色革命應進入高潮,有啲驚

首頁

尾頁

跳至