親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題
可以點去,買套票還是自己分開book車book酒店好?
請指教

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

三五成群 發表於 19-7-27 19:49
如題
請指教

我啱啱喺12306 book左高鐵去程飛, 會住萬達廣州公寓!

放下自在

別墅

cattz288 發表於 19-7-28 14:57
我啱啱喺12306 book左高鐵去程飛, 會住萬達廣州公寓!

謝謝你!
可否告訴我怎樣去嗎?我完全不懂!

用戶要求終止服務

牛年勳章

可以坐高鐵去廣州南站,轉的士入樂園。香港亦有直通巴士。酒店可以喺 trip.com 或者官網 book。至於邊度 book 會平 d,要慢慢格價,咩方法方便,視乎你喺邊度出發。

wcpcelia    發表於 19-7-29 10:10

未經許可,請勿轉載

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

三五成群 發表於 19-7-28 23:10
謝謝你!
可否告訴我怎樣去嗎?我完全不懂!

你有無就一代回鄉咭?即係背面有寫你換左幾次! 有就簡單d! 可以喺西九用機拎飛, 唔駛排counter
登入12306網, 用email收驗証碼! 由西九出發, 至廣州南! 直車又有, 喺深圳北轉車又有!
香港去, 每朝8點開賣新一日既飛, 所以你要開定戶! 今日買到8月26日!
如果揀轉車, 大人票每程平60蚊, 我就買左轉車, 第一程坐二等, 第二程坐一等, 咩都想試下
本來諗住齋玩長隆果邊, 家陣又想尾果日轉去滑雪
放下自在

珍珠宮

虎到金來勳章

cattz288 發表於 19-7-28 23:25
你有無就一代回鄉咭?即係背面有寫你換左幾次! 有就簡單d! 可以喺西九用機拎飛, 唔駛排counter
登入12306 ...
請問轉車在深圳轉嗎? 上12306訂票時是否即時比錢, 到當日去用機拎飛, 但是我唔知我個張是否新一代回鄉卡

大宅

回覆 oasis18 的帖子

廣州南站F口,有入園免費巴士,去歡樂世界,水上樂園走路8分鐘,不用坐車,我昨天剛返來

flower9    發表於 19-7-31 10:05

象牙宮

oasis18 發表於 19-7-31 09:30
請問轉車在深圳轉嗎? 上12306訂票時是否即時比錢, 到當日去用機拎飛, 但是我唔知我個張是否新一代回鄉卡
...

深圳北轉車! 係!即時用咭/wechat比錢!
新咭背面有寫解咭號最後數字係換証次數
放下自在

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

lantian8033 發表於 19-7-31 09:48

廣州南站F口,有入園免費巴士,去歡樂世界,水上樂園走路8分鐘,不用坐車,我昨天剛 ...

請問有車直去長隆酒店嗎?

珍珠宮

juicy媽 發表於 19-8-7 16:38
請問有車直去長隆酒店嗎?

的士 滴滴

水晶宮

廣州南站F口,有入園免費巴士,去歡樂世界,水上樂園走路8分鐘,不用坐車,我昨天剛 ...

歡樂世界,水上世界係指長隆嗎?搭高鐵廣州南出希免費巴士咁好?

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

請問:
可以响邊搵到免費巴士資料?

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 19-7-28 14:57

你住邊間公寓?ok嗎?

最後有冇去滑到雪呀?

象牙宮

Mrs周 發表於 19-8-31 20:27
你住邊間公寓?ok嗎?

最後有冇去滑到雪呀?

萬達果間唔得, 有去呀!
我寫左油雞呀~
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22739981
放下自在

象牙宮

juicy媽 發表於 19-8-14 06:32
請問:
可以响邊搵到免費巴士資料?

一出地鐵口就見, 不過暑假朝早好多人排! 見指示寫行去需8mins, 所以行去! 但路程唔止8mins囉
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-8-31 20:34
一出地鐵口就見, 不過暑假朝早好多人排! 見指示寫行去需8mins, 所以行去! 但路程唔止8mins囉 : ...

唔該晒
我已去完
廣州南站坐7號線地鐵往第5個站漢溪
之後D 或E出口,就有shuttle去長隆酒店,熊貓酒店以及其他景點

都算方便

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 19-8-31 20:32
萬達果間唔得, 有去呀!
我寫左油雞呀~
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=227 ...

我會慢慢咀嚼你嘅油雞

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

juicy媽 發表於 19-8-31 21:54
唔該晒
我已去完
廣州南站坐7號線地鐵往第5個站漢溪
請問shuttle去唔去到動物園

珍珠宮

lovelysky 發表於 19-10-29 14:37
請問shuttle去唔去到動物園

去到, 只要睇清楚搭邊架車就可以, 通常not 直達車, 係幾個點既循環車服務

琥珀宮

三五成群 發表於 19-7-27 19:49
如題
請指教

分開買可以選平靚酒店或公寓

首頁

尾頁

跳至