親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

啱啱的六日一,第一次帶小朋友返大陸 short trip。主要酒店泳下水、食下嘢,感覺都不錯。

Day 1:
褔田口岸 > 華僑城站 > 華僑城得漁舫食順德菜午餐 > 洲際酒店 Check in > 游水 > 泡泡浴 > 華僑城庭悦餐廳 > 附近 Walmart 行下 > 休息

Day 2:
早餐 > 游水 > 沖涼 > 的的打車去印力中心 >西湖春天食浙江菜 > 印力中心睇獅子王 (原來小朋友1.3 米以下免費入場,3D 成人¥40) > 去印力中心則兒童公園玩陣 > 係印力間山姆會員店逛下 > 印力客語食客家菜晚飯 > 的的打車回酒店 > 餵下魚池D魚(違規) > 泡泡浴

Day 3:
早餐 > 游水 > Check out > 購物公園站 > cocopark 食陳鹏鹏鹵水鵝午餐 > 閒逛一會 > 福田口岸回港

男爵府

酒店幾錢一晚?係邊度book?

大宅

chengkwaiyung 發表於 19-7-31 15:50
酒店幾錢一晚?係邊度book?

係Trip.com 或 Agoda.com 上網訂,唔同日子唔同房型有唔同價,大約千頭一晚。

大宅

我下星期都華僑城洲際,請問游水要帶泳帽嗎?附近有早餐吃嗎?

大宅

wongechoBB 發表於 19-8-1 21:21
我下星期都華僑城洲際,請問游水要帶泳帽嗎?附近有早餐吃嗎?

室外泳池不用泳帽;室內泳池我們冇入去游,不知道。
華僑城近 Walmart有間永和豆漿有早餐;另外華僑城有間叫庭悦嘅餐廳好似有早茶;又或者 Walmart 買定麵包鮮奶做早餐。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆 wongechoBB 的帖子

室外唔駛泳帽,室內要,我7月1日去落雨,全部人走晒去室內,職員會主動送上泳帽

大宅

yumding 發表於 19-7-31 14:59
啱啱的六日一,第一次帶小朋友返大陸 short trip。主要酒店泳下水、食下嘢,感覺都不錯。

Day 1:
樓主係住咩房?係咪間間都有沿浴缸?

子爵府

BK Milk勳章

keLLy_yip 發表於 19-8-2 10:02

我哋都係左兩晚,雙床房,兩張4呎床。
應該間間都有浴缸,露台

大宅

yumding 發表於 19-8-1 22:11

室外泳池不用泳帽;室內泳池我們冇入去游,不知道。

知道,謝謝

大宅

回覆 ada_fung 的帖子

明白,唔該曬

大宅

keLLy_yip 發表於 19-8-2 10:02

本身訂豪華池景大床房,但因為太久都未執好房,等咗半粒鐘再接洽時職員主動 upgrade 做行政豪華大床房。
應該兩種都有浴缸。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆 keLLy_yip 的帖子

間間房都有浴缸,有d圓形,有d方形。我鐘意方形多d

複式洋房

yumding 發表於 19-7-31 14:59

Day 1:

請問你在酒店網是用2成人訂房嗎?咩房種,包早餐嗎?小孩早餐有高度限制嗎

大宅

musemother 發表於 19-8-7 22:10
請問你在酒店網是用2成人訂房嗎?咩房種,包早餐嗎?小孩早餐有高度限制嗎
...

訂二人房兩个小朋友也可住。
相中是行政房,我們冇訂酒店早餐。

子爵府

請問沙灘玩具係自備嗎? 附近有咩地方有早餐食?thanks !

大宅

torotoro 發表於 19-8-10 03:02
請問沙灘玩具係自備嗎? 附近有咩地方有早餐食?thanks !

沙灘玩具水泡水槍自己帶去。
早餐可過華僑城那边有永和豆漿。

子爵府

yumding 發表於 19-8-10 07:05
沙灘玩具水泡水槍自己帶去。
早餐可過華僑城那边有永和豆漿。

請問酒店的電插蘇位係咪國際插頭?(即唔駛自己帶轉換插?) 感謝

大宅

torotoro 發表於 19-8-10 17:31
請問酒店的電插蘇位係咪國際插頭?(即唔駛自己帶轉換插?) 感謝

印象中有香港用的制式插头,唔太 sure。我哋用咗自己帶嘅旅行插,因為个旅行插有埋电話义电。

首頁

尾頁

跳至