自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

這裡可抖抖氣...
fb真係好難頂!!!

男爵府

一人之下 發表於 19-8-12 23:18
我都係,我身邊好多家人、同事、朋友好似中晒降頭咁,都吾知佢地幾時先醒,好在呢度仲有啲人相同諗法一齊傾 ...

我D同事一半半啦,不過都成熟,唔會因政治嘈。

伯爵府

我而家真係最愛bk,因有好多正常人。

大宅

Cathy1121 發表於 19-8-13 07:18
x3

有D同事丶朋友中哂降,吾啱傾!叫我吾好只看tvx, 我反彈我冇看news 好耐,好多事情自己分析!所以我昨 ...

班黃絲最鍾意話人,唔好睇咁多txb,叫佢地唔好睇咁多毒果就真,上晒腦

子爵府

講真為人父母,點會忍心見到班書又未讀完入世未深年青,
因為一時衝動及有心人煽動走上絕路!
見到佢地走歪路仲幫佢哋喝采嘅人其心可誅!

侯爵府

育兒性格勳章

ivycwl 發表於 19-8-13 08:46
我而家真係最愛bk,因有好多正常人。

所以連登話要黎文宣。。但事實上bk jm 理性,有良知,識分是非黑白。。洗唔到我地腦

水晶宮

hate3party 發表於 19-8-12 22:59
真心,仔大左,無咁多問題,以前日日追,但到依家BK仍然係我最愛既討論區。。。雖然大家都唔識,但大家真係 ...

到!

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

我也愛BK
大家都能理性討論
如遇上問題
也感受到大家互相幫忙

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同意,Fb/ig咩都唔想睇

水晶宮

回覆 hate3party 的帖子

到!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

TATEYAMA 發表於 19-8-13 08:33
其實香港三大討論區中BK,香討都比較理智清醒!係得咩登成班恐怖份子!

我主力都係睇bk同香討, 可能呢兩個討論區比較耐,會員由年青玩到中年,有返啲人生經驗,所以睇法成熟啲分析通透啲,咁當然都有偏激嘅一群, 但一般都比較理智!

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

AGREE, 係呢度先可以發現身邊仲有人同我一樣諗法, 唔係會以為自己係異見人士.

伯爵府

我諗最近係我喺BK咁耐回覆得最頻密既時候,好多時見到D post 都唔想回,無謂去嘈,但有D人太冇理,完全莫須有

伯爵府

馬卡龍lover 發表於 19-8-13 09:17
班黃絲最鍾意話人,唔好睇咁多txb,叫佢地唔好睇咁多毒果就真,上晒腦

我只係想問一句
Tvb直播時啲片係真定假?我見到啲人縱火係咪真?我見到啲暴力行為係咪荷理活嘅片?
唔係唔好同我講唔好睇tvb

珍珠宮

真心,仔大左,無咁多問題,以前日日追,但到依家BK仍然係我最愛既討論區。。。雖然大家都唔識,但大家真係 ...

BK

男爵府

alicemic 發表於 19-8-13 09:47
我主力都係睇bk同香討, 可能呢兩個討論區比較耐,會員由年青玩到中年,有返啲人生經驗,所以睇法成熟啲分 ...

我都係主力睇香討同bk

好彩我身邊大部分既人同我睇法都差不多
即使意見不同,大家最多係唔傾
起碼互相尊重

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Nikitang1111 發表於 19-8-13 10:19
我都係主力睇香討同bk

好彩我身邊大部分既人同我睇法都差不多

我都好彩, 最親嘅家人睇法都好一致, 反而啲舊同學黃到失去理智!

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

特別係呢幾個月
Fb已經變得好恐怖
中晒邪咁
一開始我已經覺得件事唔簡單、一定涉及美國打擊中國嘅陰謀,但係Fb好多朋友都好似中邪咁⋯
只有上bk先至搵到自己嘅知音人

琴日聽「難為正邪定分界」,真心覺得歌詞就好似講緊香港而家咁⋯
我相信邪不能勝正!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

jolps 發表於 19-8-13 07:40
好在我和老公的親人都唔係黃屍, 我老公的同事就大部份仲有思想, 都唔鍾意佢地搞香港, 我的同事就一半半啦~ ...

我都系,一家三口又好,娘家親戚(阿媽/2個家姐及姐夫)又好,好友(10個)及同事(7個),全部藍或深藍,大家同聲同氣。

子爵府

冇錯,真係只有昵度同香討俾我平衡心理,Facebook 嗰啲朋友個個轉發懶人包,偏頗新聞,真的睇到情緒激動,暫時都唔上住
身邊人一半半啦,但d深黃朋友暫時都唔好見面住

首頁

尾頁

跳至