時事熱話

跳至

首頁
34567...15

尾頁

大宅

回覆 小小郭夫人 的帖子

佢地好神奇,如果咁識陰謀論。而家香港畀人利用破壞緊唔通佢地睇唔出?因為佢地根本睇唔出人地背後做緊咩,人講乜佢地講乜。

大宅

回覆 cindy123 的帖子

良知應該一視同仁,但佢地既良知同正義都係選擇性。

大宅

回覆樓主:

今日只有生果報講咁大個大話, 正一賤人

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

回覆 sn123 的帖子

蘋果真係好成功洗腦,勁過邪教,真係好恐怖。。

大宅

YouNeverKnow 發表於 19-8-14 20:49

蘋果真係好成功洗腦,勁過邪教,真係好恐怖。。

係,真真正正既邪教, 黃絲都撞晒邪咁,盲晒!

複式洋房

sn123 發表於 19-8-14 20:43
今日只有生果報講咁大個大話, 正一賤人

生果報令人心寒

YouNeverKnow    發表於 19-8-15 20:09

大宅

Katy2Wong 發表於 19-8-14 21:04
生果報令人心寒

但仲有好多人信同睇先神奇

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

YouNeverKnow 發表於 19-8-13 22:21
善惡到頭終有報,若然未報,只是時晨未到。
有班人為左一己私利,達到自己目的,推人地出黎死,仲要講到大 ...

十分支持

YouNeverKnow    發表於 19-8-15 20:11
從未適應這份工

複式洋房

YouNeverKnow 發表於 19-8-13 22:21
善惡到頭終有報,若然未報,只是時晨未到。
有班人為左一己私利,達到自己目的,推人地出黎死,仲要講到大 ...

我睇到你篇嘢好感動, 兩個月以黎, 完全唔想睇fb, 我啲舊同學 做醫生做因航空, 深黃, 有幾個舊同學會考都有30分,狀元,都係深黃,會鬧黑警黑社會,是非颠倒,又話冇自由(其實我唔明呢點)令我不斷質疑我自己既觀點,要係BK透下氣,互相支持...

伯爵府

好媽媽勳章

YouNeverKnow 發表於 19-8-14 20:40
回覆 小小郭夫人 的帖子

佢地好神奇,如果咁識陰謀論。而家香港畀人利用破壞緊唔通佢地睇唔出?因為佢地根 ...

http://hd.stheadline.com/news/columns/417/20190814/788000/%E5%B0%88%E6%AC%84-%E5%B7%B4%E5%A3%AB%E7%9A%84%E9%BB%9E%E8%A9%95-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%9C%80%E5%BE%8C%E8%A6%81%E4%B9%9C%E5%86%87%E4%B9%9C

分析有道理

大宅

回覆 YouNeverKnow 的帖子

但係我覺得係呢樣野(冷靜+"你打我吧")正正係佢自救既最佳方法, 反正做任何野在佢地眼中都係錯, 你狂叫唔好打我, 佢地分分鐘真係打死佢; 咁不如直接講相反既野, 咁佢地反而會諗"咁奇既?有古怪, 你叫我打我偏唔打"

子爵府

回覆樓主:

你講得啱!但係我想補充少少

暴徒唔出嚟搞事,警察係唔會出現!

呢兩個月,警察係二十四小時受着無數不合理嘅指責、粗言穢語嘅辱罵、荒謬絕倫嘅指控、承受住家人被傷害嘅擔心⋯⋯但係佢哋都係謹守崗位!

用幾張相,作幾篇文章,就指控佢地濫用武力!

作文嘅人,時間會令人知道你哋係幾咁醜惡!

子爵府

2023年兔年勳章

回覆 YouNeverKnow 的帖子

講中哂我嘅心聲

YouNeverKnow    發表於 19-8-15 20:30

子爵府

回覆樓主:

YouNeverKnow    發表於 19-8-15 20:30

大宅

岩搭車聽到一個中年女人,講電話,我相信電話另一邊唔同意佢,佢就不停說服對方,不停話政府岩公佈既派錢點差、解放軍一定唔敢入香港、黑社會勾結、個啲係示威者黎架咋咁暴力對佢地、仲叫對方唔好睇咁多cctvb。
我聽到真係笑左。

唔睇tvb無咩所謂,但唔好睇完蘋果/立場就以為自己睇左全世界。tvb唔係最全面,但肯定無蘋果/ 立場咁偏頗。

和平表達意見既係示威者,破壞社會安寧、法治既係暴徒,如果佢地和平集會、遊行,警方突襲佢地就話,但每次都係班示威者先變暴徒衝擊、破壞、縱火,警方驅散係後,咁都仲係和平示威者?警方主動濫用暴力?真係太好笑。

大宅

仲要覺得只有佢地報導事實。。

大宅

YouNeverKnow 發表於 19-8-15 20:08

岩搭車聽到一個中年女人,講電話,我相信電話另一邊唔同意佢,佢就不停說服對方,不停 ...

好同意, 我之前比黃絲朋友叫我唔好睇 TVB, 咁我就睇下 now, cable. 一樣陽到暴徒暴行, 我就開始唔明點解佢地仲鬧警察, 警察比人擲汽油彈, 仲唔維持治安, 仲點會係警察? 佢地應該見好就收啦!但偏偏自以為是, 越搞越大, 跟住就道歉,以為係人都會原諒佢地? 太天真。

大宅

回覆樓主:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2384198328331099&id=1170684516349159

呢個好好笑

大宅

99kim 發表於 19-8-14 21:42
我睇到你篇嘢好感動, 兩個月以黎, 完全唔想睇fb, 我啲舊同學 做醫生做因航空, 深黃, 有幾個舊同學會考都有 ...

我明白呢種感覺,覺得世界是非顛倒,點解守護法治既反而係錯,破壞者竟然被推舉、擁護。

我相信真理不死,正義長存,就算佢地點樣扭曲事實,我相信日後歷史記低,會話畀大家聽,到底發生左咩事。

weldrick    發表於 19-8-19 21:44

大宅

多謝樓主,講得好arm

YouNeverKnow    發表於 19-8-15 20:36

首頁
34567...15

尾頁

跳至