親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

各位JM 旅遊達人, 如題, 住明洞定弘大好? 又有無邊間酒店可以推介, 唔該晒呀...

大宅

natnat_tsang 發表於 19-8-16 14:39
各位JM 旅遊達人, 如題, 住明洞定弘大好? 又有無邊間酒店可以推介, 唔該晒呀...
...

我十月都會同媽媽去,已訂明洞,上網四圍睇資料弘大適合年青人多啲,而幾年前第一次去韓國都係住明洞,覺得十分方便同適合老人家,行到攰又可隨時走上酒店休息
我之前住明洞九樹1,今次住明洞邊皮位九樹2

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

gloriayh_lee 發表於 19-8-19 20:55
我十月都會同媽媽去,已訂明洞,上網四圍睇資料弘大適合年青人多啲,而幾年前第一次去韓國都係住明洞,覺 ...

九樹2我覺得好遠呀 !我下次一定要住返一果邊

侯爵府

gloriayh_lee 發表於 19-8-19 20:55
我十月都會同媽媽去,已訂明洞,上網四圍睇資料弘大適合年青人多啲,而幾年前第一次去韓國都係住明洞,覺 ...

多謝你意見.... 如果住明洞, 我會考慮Pacific Hotel....

大宅

natnat_tsang 發表於 19-8-20 09:31
多謝你意見.... 如果住明洞, 我會考慮Pacific Hotel....

我想住間新啲大啲嘅所以選擇九樹2,同埋我多數參加1day tour 出咗去全日,所以不在明洞中心都可以接受

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

大宅

我都係10月, 訂左呢間 弘大智選假日酒店 (Holiday Inn Express Seoul Hongdae)
貪佢較新, 同包早餐, 近機鐵 . (不過訂完第二日減左價, 貴左成千蚊)

侯爵府

water497 發表於 19-8-20 15:27
我都係10月, 訂左呢間 弘大智選假日酒店 (Holiday Inn Express Seoul Hongdae)
貪佢較新, 同包早餐, 近機 ...

你同旅行社訂呀??? 如果網上訂, 可以退差價.... 差成千好多架啦...

wcpcelia    發表於 19-8-21 09:32

大宅

回覆 natnat_tsang 的帖子

謝謝你, 我係網上訂, 但最衰冇影相, 今天再睇, 個價又貴番, 之後嗱嗱聲CAP圖, 申請退差價, 只退到一半.
唉...自己唔曉, 當買個教訓啦. 起碼都有一半, 冇咁傷....

侯爵府

water497 發表於 19-8-21 17:59
回覆 natnat_tsang 的帖子

謝謝你, 我係網上訂, 但最衰冇影相, 今天再睇, 個價又貴番, 之後嗱嗱聲CA ...

正面D諗, 原本好貴, 依家平番...一蚊都好都係平咗..... 不過, 好難捉到佢最低價, meet 到 budget我都算架啦... 最緊要大家玩得開心啦...

洋房

回覆樓主:

當平左唔錯

首頁

尾頁

跳至