時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大米愛老鼠 發表於 19-8-17 19:57
司馬昭之心,路人皆知!
黃屍大現形
認同,堅決反對成立獨立調查委員會!

大宅

回覆樓主:

我都贊成呀!如果唔係個個週末都咁搞,搞到心好煩,好唔開心。不過特赦就難啲囉,放了出來咪當自己無錯,係政府錯,又會要求更加多,最後又係講果句「光復香港」

禁止訪問

伯爵府

ssl418 發表於 19-8-17 22:42
擺明針對警察嘅調查委員會,我堅決反對,支持警察,拉哂班暴徒畜牲人渣曱甴
...

同意。呢個調查會係暴徒同埋D暴徒支持者用來打擊警察既一種手段,仲懶公正咁,唔好中計

男爵府

Chowying 發表於 19-8-17 22:40
“總之冇犯法,怕咩畀人查,包括任何人”~ 如果 示威者 唔同意你呢套, 繼續出嚟掟磚放火, 你 一個人 嘅 ...

你既重點去左停止示威,依家係講緊調查呢一連串衝突裡面任何有犯法的人士。邊度有講成立獨立調查委員會就「警察就個個都要畀人調查」?就正如無去遊行既市民唔會比人查一樣,唔通後勤文職警員都要被調查嗎?不過你講得岩,拉唔到的示威者可以查唔到佢,但相信記者咁多片段證據,犯法人士都難逃法網。

大宅

回覆樓主:

根本完全無需要成立獨立調查委員會,想香港還有希望,政府應該立即成立一個誇部門專門除黄,去毒瘤,尤其是嗰d出政府糧,但又反政府嗰d垃圾

大米愛老鼠    發表於 19-8-17 23:44

大宅

NatalieTY 發表於 19-8-17 22:25
嚴正執法更加要成立獨立調查委員會。

叫暴徒改左訴求,先叫人查啦~你地真當人傻?第2要收回暴動定義,第3被人捉暴徒要釋放唔淮追究,第4要獨立查警員濫權?喂,暴徒唔認有暴動唔認暴徒,警察,捉你實濫權唔岩架,真傻傻地

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

NatalieTY 發表於 19-8-17 23:02
你既重點去左停止示威,依家係講緊調查呢一連串衝突裡面任何有犯法的人士。邊度有講成立獨立調查委員會就 ...

重點如果唔係停止示威,咁冇需要依家討論獨立調查,應該專心 拉咗嗰啲暴力示威者

唔知係你心腸好,定係啲示威者心腸壞, 暴徒要投訴 每個警察, 就用番你嗰句~ 冇犯事 行得正企得正 怕咩畀人查, 警察仲唔係個個都要畀人查???

暴徒就幸福啦, 記者鏡頭 非常少 影住佢地, 拉唔到就唔知幾時先至可以搵得番, 佢哋又可以影住警察, 扮路過市民 ,投訴呢樣投訴嗰樣, 行過圍觀嘅市民影到暴徒啲乜嘢罪行, 示威者 又可以強迫佢哋delete, cctv又油黑埋, 跟住擘大喉嚨, 扮自己行得正企得正
總有離別的時候

大宅

Chowying 發表於 19-8-17 23:13
重點如果唔係停止示威,咁冇需要依家討論獨立調查,應該專心 拉咗嗰啲暴力示威者

唔知係你心腸好,定係啲 ...

D暗地裡支持乞衣的假道學比真暴徒仲乞人憎

大宅

又一大曱甴

複式洋房

回覆樓主:

講得好好。

反對成立獨立調查委員會嘅人根本係唔想用文明嘅方法和平解決件事。
佢哋淨係想件見件事不斷升溫, 中國武力鎮壓,最後香港"攬炒"。

伯爵府

SandyKL 發表於 19-8-17 21:26
咁點解咁驚《逃犯條例》? 大家行得正企得正唔犯法,使咩驚呢條條例?

警察係執行任務,暴徒無暴力、無大肆破壞,無攻擊警察,遊行完就走,警察唔洗出動添。

大宅

回覆樓主:

成立調查委員會係一個陷阱,變相放生暴徒!暴徒惡行,不可原諒!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

Adidass 發表於 19-8-17 21:23
係呀,行得正企得正咪查囉,由警監會查囉,有咩問題? 7警案又好旺角警司案都好,都坐監啦,我覺得好公正喎 ...

警監會查唔到,因為冇傳召權,所以林鄭和警方一直只講監警會,因為根本無得查。

子爵府

魚蛋仔 發表於 19-8-18 00:50
成立調查委員會係一個陷阱,變相放生暴徒!暴徒惡行,不可原諒!

咁警察濫權、過份暴力去打人要唔要跟進?721元朗白衣人事件要唔要交代。問完自己嗰良心才答。

別墅

魚蛋仔 發表於 19-8-18 00:50

魔鬼細節

大宅

dearmm 發表於 19-8-18 01:26
咁警察濫權、過份暴力去打人要唔要跟進?721元朗白衣人事件要唔要交代。問完自己嗰良心才答。
...

你們有良心嗎?縱火,破壞立法會,攻擊警察,咬斷警員手指,衝擊中聯辦,圍警總等等你唔講,機場打人,濫用私刑,搶劫,你唔講?你良心又去左邊呀?無暴徒,警察就唔使出動清場!我覺得警方已經非常克制了!我覺得警方唔好再用催淚彈驅散,應該直接拘捕暴徒,檢控暴徒!每次警方驅散前都作出警告,俾時間你地走,你唔走,你犯法,警方拉你係職責。你地行得出來後果就要自己負責啦!

子爵府

魚蛋仔 發表於 19-8-18 01:35
你們有良心嗎?縱火,破壞立法會,攻擊警察,咬斷警員手指,衝擊中聯辦,圍警總等等你唔講,機場打人,濫 ...

警方都有濫用私刑,都有近距離開槍射徹退嘅示威人士,在民居濫用催淚彈,總之犯法嘅一律要受法律制裁。警察唔喺穿上制服、拿著槍和警棍,袋住張委任證就可以胡作非為,人在做、天在看,犯法嘅警察都要受法律嘅制裁!

男爵府

dearmm 發表於 19-8-17 18:29

https://youtu.be/2tBJ5OUn3hs

支持成立獨立調查委員會!hold住咩都唔做其實有咩幫助,究竟想呢件事自然死亡定係越演越烈?

大家都係香港人,應該冇人再想見到任何暴力場面的。這絕對係一個現時唯一的出路!

子爵府

根本林鄭班底都冇冇冇能力解決當前問題,各界賢達都講獨立調查委員會可降溫,佢死都唔接受,要攬炒港人喺林鄭呢件害人精,無能力無料又想認威,以為自己在香港一人話事,搞唔掂市民就推警察行上前缐。其實佢應該一早剖腹謝罪,仲厚顏無恥學人開記召,佢老公同兩個仔一定Shame on her!!!

首頁

尾頁

跳至