心聲留言

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

唔知點解,所有人都係,你當佢朋友,佢唔當你朋友
已經疏遠了大部份人,只淨返比較可靠的朋友
唔開fb唔玩ig,想知少d就無事
結果竟然係街撞到,佢地自己約,無約自己
好灰
如果再疏遠,連最後都朋友都沒有了

係咪有d人既命格係咁,係整定無朋友
而家我寧願無朋友,有朋友最終都係帶來唔開心

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

公爵府

toromama 發表於 19-8-20 02:38
唔開fb唔玩ig ...

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我媽咪都冇朋友的, 佢話冇朋友唔使送人生日禮物, 唔使約人見面食飯, 輕鬆自在, 但睇得出佢係孤獨的

瑪瑙宮

Mnbvcxdsa 發表於 19-8-20 09:32
我同你一樣,寧願無朋友,我以前是個唔可以無朋友既人,過去都識過好多朋友,但年紀,環境轉變,性格都會改 ...
我媽咪都係咁講, 最怕同事八八掛掛, 話有朋友仲煩

公爵府

Pollyowen 發表於 19-8-20 09:37
我媽咪都係咁講, 最怕同事八八掛掛, 話有朋友仲煩

我同你媽媽同一類人,所以我好明白你媽媽,如果要同啲八卦又心地差既人做朋友,寧願選擇無朋友,你媽媽講得啱有仲煩,我寧願孤獨都唔想有班損友,唔想再為朋友而唔開心

公爵府

toromama 發表於 19-8-20 02:38
唔開fb唔玩ig ...

瑪瑙宮

Mnbvcxdsa 發表於 19-8-20 10:31
樓主,咁啱! 我成日想開個post,有冇同路人係寧願無朋友,你講出我心聲,係bk經常都睇到想識朋友,未見過有 ...

有左家庭, 有朋友都少左見面, 慢慢就會少左識新朋友

瑪瑙宮

依家會多左一班家長朋友, 但都係唔會交心果種, 唔會好熟識

洋房

回覆 toromama 的帖子

我覺得朋友唔洗多,真心對你好的朋友就算得一個,在你唔開心或有難處既時候對你好就可以了。

LeBlue    發表於 20-4-29 00:09
喜愛扮靚~愛食~愛旅行~愛我的家人們☺️

大宅

回覆 小傑媽媽 的帖子

呢一兩年我已經係咁,淨返既朋友我都係保持距離,今次呢班係我比較信任既,我知道佢地自己有約,已經刻意扮唔知,點解都要俾我見到,係咪整定我一個朋友都唔可以有

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆 Mnbvcxdsa 的帖子

我諗所有曾經好重視友情的人,大個左都會有呢種感覺,因為呢種傷害係好深,細個時會樂觀同自己講一定識到知心既,大個左知道無可能了!!永遠都係你當佢係朋友,佢原來唔當你朋友!而家心淡了!無朋友就無傷害!其實呢幾年來我已經係咁,一年都係去2-3次聚會,睇少d知少d,點解仲要俾我知!而家我好想leave group,我真係扮唔到無事,亦唔想之後再有傷害
其實我已經唔開心左兩日,係到喊!應該好多人覺得我好傻!好多人覺得朋友只係出來食下飯既人!

早排我係街見到個中學生喊到豬頭咁,我話可能係朋友問題啦,我老公好驚訝問我;「吓朋友咋wo!」佢係完全唔care朋友點對自己既人,總之朋友就係得閒吹水食飯,我真係好羨慕佢

中學大學都有好多人曾經同我講,識到你真係好,你對朋友咁好!不過呢d人最後都係消失既!所以對人點好都無用

大宅

回覆 Pollyowen 的帖子

我諗我同你媽媽都幾似,我都仲有少少朋友既,我都enjoy呢種自在但我同時承認自己係孤獨,而且我係無屋企人既,所以我基本上只有老公一個同我隻狗

大宅

回覆 小傑媽媽 的帖子

我係A朋友個ig見到佢話會去星期日既展覽,我留左言話我都去wo,see you!我以為佢同屋企人去,而且無諗住會撞到然後真係撞到,佢同b朋友去...
AB: 我地都唔知你來
A:笑笑口,其實我知
B:無諗過約到嘛!你又唔約我地!

B朋友,我6月尾約過佢7月尾,其實係出一出來睇狗同順便俾份手信佢,結果佢7月中同我講唔得閒,再約

而家講番都好唔開心

瑪瑙宮

toromama 發表於 19-8-20 12:11

我諗我同你媽媽都幾似,我都仲有少少朋友既,我都enjoy呢種自在但我同時承認自己係 ...
有時班親戚仲煩過朋友

大宅

我62都無朋友,但我見佢同自己既兄弟姊妹感情好好,如果我都有感情好的兄弟姊妹都不需要朋友了

已刪除用户

已刪除用户

瑪瑙宮

人大左, 多左好多萍水相逢嘅路人朋友(其實都唔係朋友, 連名都唔知), 互相傾幾句之後就冇交換電話, 冇約見面, 冇約食飯, 傾嘅時間好短, 但又感覺好夾, 你地會唔會遇到依種人?

首頁
12345...8

尾頁

跳至