自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

https://topick.hket.com/article/2416698/【幸福靚媽】徐菁遙感恩屋企人多好辦事%E3%80%80三女之母Suki計劃再生追多個仔【有片】?mtc=40001&srkw=Suki

真心覺得佢好幸福,希望佢心想事成。

伯爵府

有生仔壓力。唔知駛唔駛用科技揾人生。

男爵府

「很多新手爸媽覺得『唔可以扔低小朋友去旅行,一定要帶住佢,尤其兩歲以下。』」但Suki想以過來人身份告訴他們:「兩歲以下孩子唔會記得去過邊度,唔洗咁辛苦帶小朋友去啦。」

我覺得呢句佢講得實在太好,但可能會俾BK圍插,BK經常都有JM 話,生完仔,兩夫妻行開幾日去旅行係不負責任,掉低個仔俾人湊所以千辛萬苦,唔理BB會唔會水土不服,舟車勞頓,都要帶埋BB去

kcpak    發表於 19-10-14 16:04

珍珠宮

環保接龍勳章

Happyaimee 發表於 19-8-23 10:06
https://topick.hket.com/article/2416698/【幸福靚媽】徐菁遙感恩屋企人多好辦事%E3%80%80三女之母Suki計 ...

細女成日講nothing

其實3個女都勁似爸爸, 基因太强吧!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

回覆 太平公主 的帖子

我都同意 果d叫溺愛!唔係唔負責任 對細佬仔好。兩夫妻一定要有自己的空間。
小朋友3歲後一家旅行比較好。

男爵府

細女好可愛
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

三女好可愛呀,肥嘟嘟 suki係幸福嘅
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

太平公主 發表於 19-8-23 10:18
「很多新手爸媽覺得『唔可以扔低小朋友去旅行,一定要帶住佢,尤其兩歲以下。』」但Suki想以過來人身份告訴 ...

勁同意

水晶宮

畀面勳章

「很多新手爸媽覺得『唔可以扔低小朋友去旅行,一定要帶住佢,尤其兩歲以下。』」但Suki想以過來人身份告訴 ...

agree

水晶宮

男爵府

大女好斯文三女好盞鬼點解唔見二女

公爵府

2018復活節勳章

同意

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

細女好得意,笑死我

男爵府

假到嘔

D女唔係好獨立, 而係佢乜都唔理, 比哂佢姑奶攪/跟...D女成績唔一定要好好既話就唔洗勁補習啦....

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Happyaimee 發表於 19-8-23 10:06
https://topick.hket.com/article/2416698/【幸福靚媽】徐菁遙感恩屋企人多好辦事%E3%80%80三女之母Suki計 ...

三個都勁似老公
放下自在

水晶宮

我認同佢呢句。
我覺得係量力而為,小朋友太細唔適合,無謂大小都要感吃力。

公爵府

venus2014 發表於 19-8-23 15:20
假到嘔

D女唔係好獨立, 而係佢乜都唔理, 比哂佢姑奶攪/跟...D女成績唔一定要好好既話就唔洗勁補習 ...

你識佢㗎?

水晶宮

佢老公成日比人話係空心老官,但空極咁多年都照顧得屋企唔錯吖。Suki睇落都幾幸福,ok啦!

首頁

尾頁

跳至