親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

NGGIGI8881 發表於 19-9-4 11:24
NGGIGI8881 發表於 19-9-4 09:51
我暑假住本町下一个站肥后桥站,搭一个站梅田,兩个站难波,三个站心齋橋 ...

我 book twin 泊埋 2.4m 好大張床了

如果我,最細的 twin 90*2 180cm 兩大一細,我都會ok

珍珠宮

回覆樓主:

我本來想 book 呢間3床房,$5-600

但諗兩諗已經冇埋

珍珠宮

muyuenen 發表於 19-9-4 10:15
這類商務酒店不是東南亞 Resort, 早餐不是賣點. 
去日本 Yahoo co jp, Search ホテルザフラッグ (Hotel Fl ...

東南亞的 resort, 我住得唔夠高級,只覺係食飽,普通嘢,選擇中等

日本溫泉的早餐,我就覺多樣化又好味

商務酒店的早餐,選擇更少,只係飽肚咁解,不能要求有什麼質素

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

NGGIGI8881 發表於 19-9-4 11:24
NGGIGI8881 發表於 19-9-4 09:51
我暑假住本町下一个站肥后桥站,搭一个站梅田,兩个站难波,三个站心齋橋 ...

我2個小朋友都係搵d床要120cm一張,起碼1大1小都訓得落先。同埋包早餐。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

youhello507 發表於 19-9-4 11:31
東南亞的 resort, 我住得唔夠高級,只覺係食飽,普通嘢,選擇中等

日本溫泉的早餐,我就覺多樣化又好味

上次住過心齋橋comfort包早餐都ok啦,所以今次都hold左先。
agoda本來hold左5晚$42xx,點知trip.com仲平$37xx

wcpcelia    發表於 19-9-4 14:34

珍珠宮

yuensiu 發表於 19-9-4 08:21
我暫時book左comfort
另外睇緊道頓堀酒店,不過價錢就貴$

comfort 我住過呀,位置幾好 , smiles, super 果d 都唔差嘅,完全乎合我早出晚歸,只係沖涼瞓覺的旅程

珍珠宮

youhello507 發表於 19-9-4 11:47
comfort 我住過呀,位置幾好 , smiles, super 果d 都唔差嘅,完全乎合我早出晚歸,只係沖涼瞓覺的旅程 :ha ...

好多一過6歲我都住唔到,所以選擇少好多。下年仔12歲要book 3人房/分2間房了

珍珠宮

yuensiu 發表於 19-9-4 13:23
好多一過6歲我都住唔到,所以選擇少好多。下年仔12歲要book 3人房/分2間房了
...

係,而家阿女小學,選擇已少好多,都係大陸好,可以住到18歲

我諗住 12歲就會 book 2間房,一間 twin, 一間單人咁囉,又再貴d

d 3人房仲貴過兩間房,咪搞

珍珠宮

yuensiu 發表於 19-9-4 11:46
上次住過心齋橋comfort包早餐都ok啦,所以今次都hold左先。
agoda本來hold左5晚$42xx,點知trip.com仲平$37x ...

係,我發覺 trip 係平d,少咗係 adada book

珍珠宮

youhello507 發表於 19-9-4 13:28
係,我發覺 trip 係平d,少咗係 adada book

trip一dd啦,都係要夾價 ,不過comfort呢d好多agent要入2大人先search到,book左再同酒店講返加2個小童。

珍珠宮

yuensiu 發表於 19-9-4 13:30

trip一dd啦,都係要夾價 ,不過comfort呢d好多agent要 ...

感覺冇咁安心,有次係釧路,小童是免費,但話房只能住3人,局我訂多間單人房

珍珠宮

youhello507 發表於 19-9-4 13:33
感覺冇咁安心,有次係釧路,小童是免費,但話房只能住3人,局我訂多間單人房
...

我就次次book完再隔一排send email比酒店confirm,順便問埋。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

yuensiu 發表於 19-9-4 11:46
agoda本來hold左5晚$42xx,點知trip.com仲平$37x ...

comfort我都住過和歌山&九州黑崎呢2間,都ok呀。我通常用日文樂天訂,佢多房d &會標明小童免費。

adrio    發表於 19-9-6 15:45

侯爵府

muyuenen 發表於 19-9-4 10:15
這類商務酒店不是東南亞 Resort, 早餐不是賣點. 
去日本 Yahoo co jp, Search ホテルザフラッグ (Hotel Fl ...

好的,唔該哂,其實今次係想搵間喺心齋橋附近稍為有d特色既酒店

珍珠宮

hfl2000 發表於 19-9-4 13:55
comfort我都住過和歌山&九州黑崎呢2間,都ok呀。我通常用日文樂天訂,佢多房d &會標明小童免費。

...

幾好喎

侯爵府

yuensiu 發表於 19-9-4 14:16
幾好喎

你自己留意吓格吓價吖日文樂天有時會有coupon派,可以減1仟,2仟yen㗎,同埋好多時喺其他agent無雙床房既時候,樂天都仲有㗎

禁止訪問

珍珠宮

muyuenen 發表於 19-9-4 15:09
當你住過超過 100間酒店之後, 不論旅館、3...4...5星、根本間間都無分別, 只需要睇價錢及位置.

尤其係商務 ...

你講中咗我心聲,因為窮底,不能入住五星酒店

即使我都住過,但瞓覺的感覺也差不多

我最喜愛的,還是日本的溫泉酒店,十年前的鶴雅,知床 grand hotel,Geneva Fraser suites 係我記得的好酒店

侯爵府

muyuenen 發表於 19-9-4 15:09
當你住過超過 100間酒店之後, 不論旅館、3...4...5星、根本間間都無分別, 只需要睇價錢及位置.

尤其係商務 ...

我都住過好多間,無100間但都有幾十但我就唔同意你所講啦,商務酒店就一定唔可以有特色/特別嗎?我就住過岡山站果間via inn,雖然係廉價幾百蚊好平&細,但佢個lobby &房都有好大個窗,可以望到新幹線&JR 進出站,我仔果時細個睇風景& JR睇得好開心,又有免費早餐食(可以望住出面個靚景食),物超所值

侯爵府

hfl2000 發表於 19-9-4 15:29
我都住過好多間,無100間但都有幾十但我就唔同意你所講啦,商務酒店就一定唔可以有特色/特別嗎?我 ...

又好似鹿兒島金生町果間Richmond,都係商務幾百蚊,但佢個早餐就好正,半自助式(每人1份餐,4款揀1款),另外仲有好多其他自助食品可自取,食到好開心好滿意邊個話廉價商務就一定唔可以有特色/特別㗎?

首頁
12345...7

尾頁

跳至