時政擂台

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問黃絲們,真的要搞埋小學生嗎?要小一至小六生跟你們一齊罷課,要跟小一至小六講政治,要迫他們現在就明白分析到現今香港情況嗎?

這個年紀,只會跟父母,師長意見,沒有自己思想,我作為父母不論藍黃,我唔認同現在要把我的政見灌入我的小朋友思想上,我希望小朋友能在長大後獨立思考,咁係對佢最公平的。

請你們不要再搞小朋友們了,請你們有人性有良知地行事 。

這種行為亦影響了小朋友正常上課程序因。

男爵府

littlefatsheep 發表於 19-9-6 08:44
請問黃絲們,真的要搞埋小學生嗎?要小一至小六生跟你們一齊罷課,要跟小一至小六講政治,要迫他們現在就明 ...

佢吔真心煩。。。。又討厭

大宅

回覆 littlefatsheep 的帖子

邊間?

琥珀宮

littlefatsheep 發表於 19-9-6 08:44
請問黃絲們,真的要搞埋小學生嗎?要小一至小六生跟你們一齊罷課,要跟小一至小六講政治,要迫他們現在就明 ...

但呢個階段應該要鞏固佢道德倫理嘅思想,免得將來比人利用

大宅

回覆樓主:

邊間?不過知都無用,因為在校外,唯有報警,因為係非法集結

子爵府

真係痴線, 小學生根本吾會明白咩叫反送中,我就係見今朝點解我個仔小學門口有兩部警車,地鐵站有十幾個警察,可以為發生咗咩事

水晶宮

2024勳章

人格低劣無下限
政府軟弱的後果

水晶宮

同意,讓小朋友學習有正確價值觀,分析能力去自己看每件事,不是被洗腦!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

邊間?報警!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

sandra28 發表於 19-9-6 09:06
邊間?報警!

佢哋就係想引D警察出來制造事端,一陣就話連小學生都拉,又話整傷小學生之類
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

男爵府

mandy952 發表於 19-9-6 08:55
但呢個階段應該要鞏固佢道德倫理嘅思想,免得將來比人利用

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

邊間?

男爵府

kikiboy 發表於 19-9-6 09:12
佢哋就係想引D警察出來制造事端,一陣就話連小學生都拉,又話整傷小學生之類
...

真係好煩

珍珠宮

kikiboy 發表於 19-9-6 09:12
...

未講完,
一陣又一班自稱小學生家長、自稱街坊出來指罵,又話警察嚇親D細路......
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

大宅

邊間?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

唔一定要學校, 家長見到都可以報警
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔想搞既,就會見鬼式走人
你見中學果班,派傳單又冇人接,係得一班“所謂“舊生 造勢,好似好多人
呢個項目,跟本失敗

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

鍾意罷課的學生,可以退學專心去搞你們的所謂理想,唔好搞其他想讀書學生.

伯爵府

selinako^^ 發表於 19-9-6 09:19
唔想搞既,就會見鬼式走人
你見中學果班,派傳單又冇人接,係得一班“所謂“舊生 造勢,好似好多人
呢個項 ...
我昨天都同我同事講呢個話題, 無罷課而出名少少嘅學校呢幾日特別多'舊生'係問口聲援。

班曱甴係要做到全世界都支持佢地, 特別係傳統名校和band 1 學校, 因為曱甴係高學歷 '有思想'嘅一群 今日又有幾間band 1 學校門口有所謂舊生聲援? 其實佢地已是'舊生',又無同學要罷課, 佢地去聲援d咩呢?

男爵府

陪月勳章

所以我而家辛苦d,日日自己送返學,有咩事我會企出黎幫人教仔

首頁

尾頁

跳至