母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個B 45 日大,最近有幾次,埋身餵完,個胸冧晒,然後就好似比針拮咁痛,食左止痛藥都唔掂,郁一郁,掂一掂都痛到hihi 咁,大家有試過嗎?

別墅

MilkyHung 發表於 19-9-8 11:18
我個B 45 日大,最近有幾次,埋身餵完,個胸冧晒,然後就好似比針拮咁痛,食左止痛藥都唔掂,郁一郁,掂一 ...

返健康院睇,可能真菌感染

禁止訪問

男爵府

我個B 45 日大,最近有幾次,埋身餵完,個胸冧晒,然後就好似比針拮咁痛,食左止痛藥都唔掂,郁一郁,掂一 ...

我依家餵左奶五個幾月,你嘅情況滿月已經係咁,我睇過健康院醫生,外科專科醫生照埋超聲波,食埋抗生素,都發現唔係真菌問題,係佢個胸本身做奶時自己個身體唔舒服感覺,醫生話只能夠舒緩冇得醫。但而家為餵順左呢一個月又冇痛。

複式洋房

我每次餵完,個胸會有少少痛,我feel到係做緊奶,因為次次都係咁,但果種痛係接受到,吾知係咪每個人做奶時既痛楚會有不同呢?!至於掂一掂hi到個乳頭痛,我試過係咁,返健康院話憑我講述既症狀係念珠菌,乳頭念珠菌,比左藥膏我揸,大概三日就無咁痛了,不過話你知,望粒乳頭係完全吾知有無念珠菌嫁,靠我形容曬啲問題,醫生就話好大機會係喇。希望解答到你

侯爵府

我之前都係咁
直到bb 6個月先叫做好d
再到8-9個月就再好d
去到1歲就連塞奶都少左touch wood
依家bb 歲半仲埋第餵緊

我除左針拮咁痛
仲會好似閃電痛
又會成日石頭胸
嗰時塞奶個個月都會諗起都驚

複式洋房

Mary媽咪 發表於 19-9-28 22:15
我之前都係咁