懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

市面有好多坐月28方,咩生化湯咁,有冇用家分享?其實個個既體質都唔同,飲左會唔會有反效果?
回覆 WWyims 的帖子

Hello WWyims, 補品有機會影響惡露, 所以一般黎講建議等惡露清曬 (產後2-6星期左右) 先食, 每個人體質唔同, 食之前可以問問中醫師意見, 睇下適唔適合您的體質飲用會更安心呀, BB出左世幾耐呢?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

別墅

WWyims 發表於 19-9-10 17:06
市面有好多坐月28方,咩生化湯咁,有冇用家分享?其實個個既體質都唔同,飲左會唔會有反效果?
...

呢個係要根據體質虛飲的~ 如果你生完身體仲係偏熱氣的飲這些會不適合~ 都係問下信得過的中醫先再去飲呢一啲

男爵府

WWyims 發表於 19-9-10 17:06
...

我無睇中醫就喺萬寧買嚟坐月飲日日都肚屙⋯都飲剩兩包先發現喺28方導致我屙,因叫我媽媽飲佢都屙我先停,已經一年幾身子又無出現咩問題,祇喺產後幾個月後中過一次流感無其它病痛

別墅

lhbaby 發表於 19-9-22 22:58
我無睇中醫就喺萬寧買嚟坐月飲日日都肚屙⋯都飲剩兩包先發現喺28方導致我屙,因叫我媽媽飲佢都屙我先停, ...

謝謝分享!

首頁

尾頁

跳至