時政擂台

跳至

首頁
23456...8

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

香港好似冇咗特首一樣~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

Jone_kuok 發表於 19-9-16 09:02
佢堅決唔成立獨立調查委員會,不特赦暴徒,就是最大支持。
呢點冇人可取代佢。
...

同意, 明白大家很失望, 但我們不可以被曱甴煽動, 佢哋希望出解放軍,攬炒, 切勿中計, 香港人只能自救, 我地可以对林鄭無信心, 但一定要信警察

公爵府

tester5 發表於 19-9-15 21:54
我唸佢可以做既,能力範圍內可以答應既,都己經做晒。

我等佢話溝通,都等左好耐,唔知今年內,落唔落得 ...

落得成區都冇幫助啦!

侯爵府

LokYauYau 發表於 19-9-16 08:46
你想佢做乜?撤又撤左,對話人地唔肯。。。施政都要垃圾會批。行紧急法,蒙面法都要時間,亦有黃屍市民已 ...

佢有好多野可以做呀! 例如日日夜夜在電視不停播放暴徒的犯法行為! 可以不停重申政府警察的立場呀! 可以不停講出黃教師的恐怖行為呀~ 可以不停播出黃屍暴徒曱甴的不合理原因呀~ 咪等市民知多啲囉~ 唔係淨係睇黑媒的報導~
但佢做咩呢? 淨係電視唱啲香港是我家呀~ 香港是我地建立的家呀~ 嘩~ 首歌悶到丫! 唔好話後生仔冇份建設香港的一群, 我40幾歲有交稅的都覺得好無聊! 唱下歌就可以令黃屍反醒咩~ 真係好廢囉~

子爵府

Augflower 發表於 19-9-16 09:16
同意, 明白大家很失望, 但我們不可以被曱甴煽動, 佢哋希望出解放軍,攬炒, 切勿中計, 香港人只能自救, 我 ...

中央半句都冇話過佢唔做嘢,証明佢有做。
但冇官方傳媒會幫佢講說話,官方聲音被滅聲。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

一早講林鄭係廢嘅
佢唔腳痛…
呢幾年香港真係唔知點過
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

侯爵府

Jessie2016 發表於 19-9-15 22:52
佢仲要縱容警察, 唔俾獨立調查查佢地不特止, 仲要唔使SHOW委任證 (呢個明明係法例要求警察要有委任證, 同市 ...

黃屍暴徒曱甴, 死開啦~

子爵府

jolps 發表於 19-9-16 09:19
佢有好多野可以做呀! 例如日日夜夜在電視不停播放暴徒的犯法行為! 可以不停重申政府警察的立場呀! 可 ...

邊個傳媒會幫政府出聲?
政府官方電台記者都質問佢呀!
政府立場點出街呀?

大宅

jolps 發表於 19-9-16 09:19
佢有好多野可以做呀! 例如日日夜夜在電視不停播放暴徒的犯法行為! 可以不停重申政府警察的立場呀! 可 ...

好喎, 但要加家長指引

侯爵府

Jone_kuok 發表於 19-9-16 09:23
邊個傳媒會幫政府出聲?
政府立場點出街呀?

咁電視又播嗰首無聊歌! 用播歌的時間播呢啲囉~ 佢話溝通丫麻! 播呢啲咪可以讓市民明白多啲囉~

侯爵府

Jone_kuok 發表於 19-9-16 09:23
邊個傳媒會幫政府出聲?
政府立場點出街呀?

另外政府有新聞處架! 日日出聲明囉~ 唔通政府發出聲明, 電視新聞都唔讀? 所以根本有好多野可以做! 係佢唔做!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

林鄭: 昨日我譴責 , 今日又譴責 , 明天再譴責 , 後日都係譴責再譴責再再譴責 , 已淪為無兵司領

侯爵府

回覆樓主:

唔好再搞乜叉記者會, 直接日日出聲明! 出到係人都識背! 一定要明確! 唔駛俾黑記借記者會搞事!

子爵府

jolps 發表於 19-9-16 09:25
咁電視又播嗰首無聊歌! 用播歌的時間播呢啲囉~ 佢話溝通丫麻! 播呢啲咪可以讓市民明白多啲囉~
...

播歌時間几長,攞嚟播呢d播得几多?

子爵府

jolps 發表於 19-9-16 09:31
唔好再搞乜叉記者會, 直接日日出聲明! 出到係人都識背! 一定要明確! 唔駛俾黑記借記者會搞事!
...

出咗都要有傳媒講㗎。
陣間又歪曲

侯爵府

Jone_kuok 發表於 19-9-16 09:32
播歌時間几長,攞嚟播呢d播得几多?

你呢啲消極心態咪唔好囉~ 林鄚就係咁! 佢話搞乜叉溝通平台, 人地唔肯就算數! 佢唔同你溝通, 你咪主動同佢溝通囉~ 佢有冇? 淨係識退縮讓步! 淨係識噏乜叉譴責暴力...

禁止訪問

子爵府

jolps 發表於 19-9-16 09:38
你呢啲消極心態咪唔好囉~ 林鄚就係咁! 佢話搞乜叉溝通平台, 人地唔肯就算數! 佢唔同你溝通, 你咪主動同 ...

佢不特赦暴徒,不成立獨立調查委員會就是企硬及支持。
授權警方強硬執法。
如司法依法判案,傳妍嚴詞遣責,政府邊會做得咁辛苦。
食環清下連儂牆都好吖手。
特首都係一雙手咋

伯爵府

mln 發表於 19-9-15 22:15
佢地最想要求的是特赦所有義士, 講真如果林太話特赦, 你們又會否收貨呢?對其他坐緊監的人公平嗎?對得起梁 ...

成立獨立原意系想還完真相,查到雙方不正規咪罰囉(起碼叫罰左),從而查埋背後種種(真正)……。當然獨立要有雙方人公正嚴明、透明下做(基本),只放自己人冇意思。或許可迎刃而解。。

侯爵府

Jone_kuok 發表於 19-9-16 09:43
佢不特赦暴徒,不成立獨立調查委員會就是企硬及支持。
授權警方強硬執法。
如司法依法判案,傳妍嚴詞遣責 ...

佢背後做的野, 要講出來呀~ 用唱歌仔的時間播囉, 要讓市民知政府強硬呀~ 但政府罷出來的姿態就是軟弱無能, 就是被黃屍暴徒牽著鼻子走呀~

首頁
23456...8

尾頁

跳至