時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

LoveHKnoWar 發表於 19-9-16 11:15
我同意佢話佢只得三萬警員幫佢,太多敵人,難度太高,舉步為艱。警察捉,黃官放,反對派勢力太大。
冇中央 ...

法國馬克龍都有做野, 好似話好大量地做好多辯論會! 辯辯下民意都支持返政府, 民意都上升返! 林鄭本來都想咁掛, 但因為佢廢, 所以咪話得3萬警力囉~ 佢唔諗下點解佢得3萬警力呢? 最終原因咪係佢廢囉~ 成個政府咁多個部門, 冇一個管得掂!

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

LadyMacbeth 發表於 19-9-15 21:49
可唔可以做啲實事?

個個星期都係咁

等出糧

別墅

jolps 發表於 19-9-16 11:44
法國馬克龍都有做野, 好似話好大量地做好多辯論會! 辯辯下民意都支持返政府, 民意都上升返! 林鄭本來都想 ...

政府部門反政府係歷任特首都不能解決及留下來的,不能只怪林鄭,難道她可以換哂啲公務員?法律果邊又如何?她可以換法官嗎?

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 michelin888 的帖子

幫你糾正番....
搞亂香港係時代曱甴, 暴徒...
你擺錯焦點啦....

侯爵府

LoveHKnoWar 發表於 19-9-16 11:50
政府部門反政府係歷任特首都不能解決及留下來的,不能只怪林鄭,難道她可以換哂啲公務員?法律果邊又如何 ...

咁教育呢? 通識科的課本有冇審批? 黃教師校長帶頭教學生做暴徒, 有冇任何官員出來講過任何野! 廢就係廢, 點講都係廢!

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 jolps 的帖子

我唔支持林鄭...但係你話佢廢?...俾你做你平定到咩?
定係叫班暴徒治港? or岑妖做特首?...佢突手裡面隻中指就叻!
外國勢力要搞亂香港...邊個做特首都平定唔到...

補充內容 (19-9-16 12:12):
不過十分認同妳, 好多野可以做...政府都唔做...
esp取消國民教育, 蒙面遊行立法etc

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 flyinsky 的帖子

妳都識講細個...果陣都冇暴徒...形勢唔同咗...抗暴策略就唔同架啦

子爵府

jolps 發表於 19-9-16 11:57
咁教育呢? 通識科的課本有冇審批? 黃教師校長帶頭教學生做暴徒, 有冇任何官員出來講過任何野! 廢就係 ...

咁廢咗佢,最開心是黃絲那邊人。
現在打仗時候先廢主帥,場仗仲點打?
其他應該先放埋一邊,贏咗再算賬啦

子爵府

tityting 發表於 19-9-16 11:18
其實林鄭如果強硬D,起碼支持政府的一班人都會夠膽站出來出聲。依家所有人都係好似孤軍作戰咁,唔單止警察 ...

well said

侯爵府

小菜豆 發表於 19-9-16 12:02

我唔想話佢廢, 我作為良好小市民, 夠想有個強而有力的政府做後盾啦~ 但佢真係廢喎! 佢唔想俾市民話佢廢, 佢就做野呀~ 話俾市民5知佢做左好多野呀~ 話俾市民知政府有幾強呀~ 唔係淨係識鏡頭前喊苦喊忽, 淨係話講乜野得3萬警力扮可憐博同情! 對住暴徒淨係識噏乜叉譴責暴力! 夠勇的就走在前線, 睇下暴徒夠唔夠胆打你, 夠胆打的話仲好, 受傷入院咪有藉口出動解放軍囉~ 特首都被打喎! 仲唔夠藉口? 相信連侵侵都唔夠胆講暴徒係和平示威...

男爵府

小菜豆 發表於 19-9-16 12:02

讚同你!
依傢香港搞成甘,一定要集中火力閙爆暴徒!

子爵府

大家多D上佢fb鬧佢, 希望可以令佢快D做多D野, 硬D對付班暴徒.

https://www.facebook.com/carrielam.hksar/

侯爵府

Jone_kuok 發表於 19-9-16 12:10
咁廢咗佢,最開心是黃絲那邊人。
現在打仗時候先廢主帥,場仗仲點打?
其他應該先放埋一邊,贏咗再算賬啦

我冇話要廢左佢, 我係叫佢唔好咁廢要做實質行動! 雖然我知叫一個廢人唔好咁廢真係浪費時間! 正如我都唔會叫黃屍唔好再做黃屍!

侯爵府

2024年龍年勳章

唔係淨係識鏡頭前喊苦喊忽...我都覺得好難頂

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 licpd 的帖子

係啦...林鄭由得佢做悲劇女主角....
一定要抵抗暴徒....反對暴徒暴力...
不過如果警察暴打暴徒...我都會大快人心...

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 STH920 的帖子

如果只有負面指責, 就好留言喇....佢都唔會醒如果有正面建議就留佢fb...睇下幫唔幫到佢手

子爵府

小菜豆 發表於 19-9-16 12:26
回覆 STH920 的帖子

如果只有負面指責, 就好留言喇....佢都唔會醒如果有正面建議就留佢fb...睇下幫唔幫到 ...

正負面都應該留言, 等佢知道真市民真係好嬲佢唔做野!

象牙宮

回覆樓主:

真係好想爆粗,1個無用既人,只識講dd說話,無實際行動,搞冧香港

伯爵府

LoveHKnoWar 發表於 19-9-16 11:15
我同意佢話佢只得三萬警員幫佢,太多敵人,難度太高,舉步為艱。警察捉,黃官放,反對派勢力太大。
冇中央 ...
全中

複式洋房

PacoMum 發表於 19-9-16 08:42
而家只有警察撐住香港,警察已過份克制,你想無哂警察任由班暴徒為所欲為呀?有無人性呀?
...

警察的確克制嘅 - 對住佢哋d 黑社會friends , 警察多次放過黑社會和北角福建人無差別襲擊途人,15號晚上有北角福建人手持摺櫈襲擊市民,警察並沒有拘捕該名襲擊市民的兇徒 , 呢啲唔係選擇性執法係乜嘢? 咁叫撐住香港?

首頁

尾頁

跳至