自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

公爵府

吾夾就無下次啦,但又不致於計都吾傾吧!

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

除了家人,我係絕不會同其他人去旅行,就算好好嘅朋友都未必夾,何況同事

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係要揾夾得嚟的朋友才可以一齊旅行

禁止訪問

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

所以除非好friend,否則同同事都係保持少少距離好d,一齊去旅行乜嘢生活習慣同心事都會講㗎嘛,之後又日日見unfriend就唔好啦!我試過做暑期工唔開心,比個差不多年紀嘅同事問我咩事,我講咗之後一日就比manager照肺,知道晒我工作上嘅問題,勁嬲!

男爵府

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:59
靚D既韓國貨, 多數去apm place 同apm luxe
你有無小朋友, 去南大門d童裝都超級抵呀

咁要住近東大門至得囉?否則半夜三更無車回酒店。我自己早訓、如果要行的話我會預早食晚飯訓一陣再出發,否則不停放蚊

至於小朋友衫就唔洗了,我有代購門路了

侯爵府

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:22
有無人都試過?
當然因為旅行既不快啦, 原來大家唔夾真係唔好一齊去旅行, 平時返工食下飯就無所謂

其實妳都係嬲佢事前作大,真實又係另一回事啫.我都唔鍾意呢種人, 再约出黎玩就米啦.但都仲係朋友, 相識一場嘛.

侯爵府

好少事啫,只是大家旅行作息不同,未去到乞人憎。不至於冇計傾,最多以後唔一齊旅行啫

男爵府

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:31
係, 你講出個重點, 都相差好多好多
但我自己都唔係十八廿二, 但佢仲慢過我婆婆喎

我有個朋友又係行得好慢.....好快話攰......
佢好想跟我去旅行,我同佢講,我由朝行到晚,你應該跟吾倒我去旅行, 耍走咗佢想同我去旅行既念頭......

公爵府

回覆樓主:

其實同事已準量配合,只係体力不到,又好似吾值得嬲喎!

大宅

去旅行真係要嚴選旅腳, 日夜相對幾日唔係問題, 而係錢就駛左但一肚氣會好無謂
我試過原本有計劃同一朋友去,但未買機票已經煩左我幾日, 到酒店又諸多聲氣, 日日就揾OPTION比佢BAN...所以最後都無疾而終,

水晶宮

回覆樓主:

所以去旅行係一個考驗大家感情關係

qoo888    發表於 19-9-18 23:25

男爵府

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:28
因為我地係去韓國呀,去前已經知道,10點零先係黃金血併時間來

車!我以為去山旯啦!韓國咪自己行囉!再唔係開埋個GPS 尋找朋友各友各行!使唔使一定要丁住呀?
利申:支持祖國 反對移民

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

旅行最容易睇清一個人

大宅

唔好話同事,夫妻出去旅行一次回來都有機會分手。

記得之前有一位朋友講過,決定結婚前一定要兩人一起出一趟比較長的旅行,
能夠和平翻來的再結婚不遲

男爵府

旅行可以知道大家夾唔夾其實幾好啊,好建議男女朋友去一次旅行睇可以唔可以行落去,唔使浪費大家時間

子爵府

減齡達人勳章

可能佢平時9點訓 行到10點11點已經係好夜....
只能夠話你地2個唔夾
同朋友去旅行已經易反面 仲要同同事 之後日日見 面阻阻

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

wannabe118 發表於 19-9-18 10:03

我諗我係你同事果類人,行到10點幾都差不多了。。比較喜 ...

你唸得太簡單
唔係話唔岩就分開玩,係我好願意一個人,但對方死話一齊
去印度話危險唔出去,你咪留酒店囉,人地一路話出去你一路gegegutgut,我都忍唔住出聲話咁你留啦我地自己去(當初係唸留,後來當地同事話包車跟埋一齊,咪ok囉),佢又死要跟
去到睇衫睇鞋,為左一對鞋平幾蚊,術頭遊到街尾來回幾次,36話細37話大,續間試,全世界陪佢試,大佬呀都係果d貨架啦
行舖一路哦話無野睇不如早d返,喂咁你唔好跟人出黎丫,你唔想睇人地仲想架
最後機場俾佢陀累,買件t shirt驗c咁又問人覺得中碼定大碼岩佢男朋友(重點係無人識佢男友!)得得得好快好快,幾乎全世界趕唔到上機
嬲到我爆!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

蜜蜜斟 發表於 19-9-18 09:22
有無人都試過?
當然因為旅行既不快啦, 原來大家唔夾真係唔好一齊去旅行, 平時返工食下飯就無所謂

步伐唔夾啫
又唔使討厭人地呀?

張個問題放得太大

水晶宮

大米愛老鼠 發表於 19-9-18 10:40
唔好話同事,夫妻出去旅行一次回來都有機會分手。

記得之前有一位朋友講過,決定結婚前一定要兩人一起出一 ...

Yes, 生活習慣駛錢方式、大把野睇到
其實冇話對錯既、唔夾就唔好一齊去、或者各自玩

首頁
12345...10

尾頁

跳至