網購天地

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我買嘅時候見貨源係喺廣東廣州, 諗住可以快啲收到貨,賣家發貨嘅時候喺河北。15號發,夜晚收件,16號由河北去咗肅寧, 然後件貨就冇喐過,去到今日18號都停留喺肅寧......我個倉仲有其他貨準備集運,唔想等咁耐, 請問我可以因為咁而退貨嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

mymarigold 發表於 19-9-18 10:09
我買嘅時候見貨源係喺廣東廣州, 諗住可以快啲收到貨,賣家發貨嘅時候喺河北。15號發,夜晚收件,16號由河 ...
可以的,直接同賣家講等太耐唔要了,按退款,然後通知集運拒收。

公爵府

wyl 發表於 19-9-18 10:16
可以的,直接同賣家講等太耐唔要了,按退款,然後通知集運拒收。

明白,謝謝你~

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

但通常再有物流可能就會係派件中了

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

公爵府

sharonhwyc 發表於 19-9-18 12:01
但通常再有物流可能就會係派件中了

唔好意思,有啲唔明白, 即係退貨仍然有派件中?

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

mymarigold 發表於 19-9-18 12:38
唔好意思,有啲唔明白, 即係退貨仍然有派件中?

我意思係物流其實冇停到,
只係冇顯示,
到再次顯示物流,
好可能已經到左集運所在地,
不過我未試過退貨,
所以唔知會唔會派件
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

公爵府

sharonhwyc 發表於 19-9-18 12:47
我意思係物流其實冇停到,
只係冇顯示,
到再次顯示物流,

我明白了,謝謝提醒, 咁我再等多一兩日先~

水晶宮

mymarigold 發表於 19-9-18 12:53
我明白了,謝謝提醒, 咁我再等多一兩日先~

唔好白等, 同賣家講番叫佢 check 吓快遞點解等晒手

唔係間間集運接收拒收, 你都要 check 吓間集運支唔支持

另一途徑可以同店家講太慢叫佢同快遞講要退件

要多管齊下, 因為有機會集運太多貨無留意到要幫你拒收

男爵府

tammy2008 發表於 19-9-18 13:40

唔係間間集運接收拒收, 你都要 check 吓間集運支唔 ...

啱,千祈唔好白等。我試過類似情況,叫賣家幫手追,結果係快遞失咗件,賣家就馬上補發比我。

公爵府

tammy2008 發表於 19-9-18 13:40

唔係間間集運接收拒收, 你都要 check 吓間集運支唔 ...

謝謝你, 問咗賣家,佢話已經幫我催快遞公司,份仲喺送貨途中

公爵府

siangsang 發表於 19-9-18 17:10
啱,千祈唔好白等。我試過類似情況,叫賣家幫手追,結果係快遞失咗件,賣家就馬上補發比我。

...

明白,已經聯絡咗賣家,賣家亦確認咗快遞公司件貨冇寄失,不過可能係去得慢啲

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔係間間集運會幫你拒收, 就算有拒收服務都會收錢, 我用開果間收10元人仔, 而且要到貨前一天通知。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mymarigold 發表於 19-9-18 10:09
我買嘅時候見貨源係喺廣東廣州, 諗住可以快啲收到貨,賣家發貨嘅時候喺河北。15號發,夜晚收件,16號由河 ...

你可以叫賣家幫你催下物流。

首頁

尾頁

跳至