自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

已經批核,發現入錯資料,有咩方法解決?

別墅

kikiboy 發表於 19-9-22 07:36
已經批核,發現入錯資料,有咩方法解決?

你指是在香港上網申請時入錯資料?如果是,可以落地簽番,不過要比錢。

珍珠宮

mwch33 發表於 19-9-22 07:45
你指是在香港上網申請時入錯資料?如果是,可以落地簽番,不過要比錢。
...

係呀網上申請填錯,唔想去到簽證,個心 lor lor l攣
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

子爵府

我試過 空姐教落地比錢
不過我落地時個staff 好人話下次小心d就放行了

wcpcelia    發表於 19-9-22 11:35

瑪瑙宮

大廚勳章

kikiboy 發表於 19-9-22 07:47
係呀網上申請填錯,唔想去到簽證,個心 lor lor l攣

點錯法先個入台證?
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 19-9-22 08:01
點錯法先個入台證?

英文名錯,一定唔可以錯的
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!

瑪瑙宮

大廚勳章

kikiboy 發表於 19-9-22 08:02
英文名錯,一定唔可以錯的

我屋企人話其實可以喺電腦度取消咗舊果張再重新做過。。?

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 19-9-22 08:03
我屋企人話其實可以喺電腦度取消咗舊果張再重新做過。。?

冇得修改、唔可以取消、唔可以重複申請

珍珠宮

搵到個post
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22215859

瑪瑙宮

大廚勳章

kikiboy 發表於 19-9-22 08:05
冇得修改、唔可以取消、唔可以重複申請

咁既然樣樣都唔得又講到個英文名係一定唔可以錯咁唯有係到步之後做落地簽證囉洗多少少錢之嘛。。。我見你前文話唔想咁唔想都冇辦法喎。。鬼叫錯咗咩。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 19-9-22 08:07
咁既然樣樣都唔得又講到個英文名係一定唔可以錯咁唯有係到步之後做落地簽證囉洗多少少錢之嘛。。。我見你 ...

因為係團體出發,唔想去到自己一個人要等

大宅

我試過,要去灣仔個office叫職員幫你取消再申請過

珍珠宮

Funjoy629 發表於 19-9-22 08:11
我試過,要去灣仔個office叫職員幫你取消再申請過

應該係金鐘,使唔使本人親自上去,搵人幫手得唔得?

水晶宮

kikiboy 發表於 19-9-22 08:06
搵到個post
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22215859

之前有jm教路,我及家人試過兩次都改到。

Print out 出錯台証並圈住出錯位置,連身份證,passport 首頁,and contact no. Fax to 28685460 remark 因資料錯誤輸入要求取消舊台証,大約1工作天,上網重新申請便可.
**第二次家人試都起碼兩年前,唔肯定現況,如有充足時間,可考慮一試(打電話好難接通)**

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

我試過打錯,我打去香港辦事處話比職員知,佢會教你.

https://www.teco-hk.org/cp.aspx?n=23B1A3A6BA521F00&s=70EA5C099B0B29A3

珍珠宮

ddcat 發表於 19-9-22 08:29
我試過打錯,我打去香港辦事處話比職員知,佢會教你.

https://www.teco-hk.org/cp.aspx?n=23B1A3A6BA521 ...

聽日試下,thanks

珍珠宮

CINDYC 發表於 19-9-22 08:26
之前有jm教路,我及家人試過兩次都改到。

Print out 出錯台証並圈住出錯位置,連身份證,passport 首頁, ...

聽日試下,thanks

子爵府

kikiboy 發表於 19-9-22 08:11
因為係團體出發,唔想去到自己一個人要等

我上次去台北
改簽證係另一條隊做 好快唔使排
整完之後正常入境

如果你真係上機之前搞唔掂都唔使太擔心

珍珠宮

唔該各位!搞返掂喇
Email 去要求註消,幾個鐘後收到 email 回覆可以重新做過

子爵府

kikiboy 發表於 19-9-23 21:35
唔該各位!搞返掂喇
Email 去要求註消,幾個鐘後收到 email 回覆可以重新做過
...

首頁

尾頁

跳至