自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實係男友就黎要去出trip,想我陪佢,佢去一星期,我只能中途join,佢又要做野,最多join到晚餐,所以都算自己去,機場往返都係自己,我地都未去過越南,唔知一個女仔去安唔安全?請建議...

去胡志明市,以第一區為主

珍珠宮

Join團再夜晚join男友,日頭又可以去景點睇下。

伯爵府

回覆樓主:

我都試過咁,日頭係胡志明市自己遊覽,去邊都坐grab, 買野要小心找續,通常都找少比遊客。

子爵府

我年頭先岩岩自己一個去越南玩, 夜晚一個女仔出街食飯、去按摩都冇問題, 不過我就唔係去胡志明
一個女仔出行自己小心銀包, 出入坐grab應該冇問題

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Acaciacacia 發表於 19-9-22 14:22
Join團再夜晚join男友,日頭又可以去景點睇下。

x 2

越南比我感覺唔安全~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

第一區多外國人住 好安全

珍珠宮

唔多建議一個女仔去
的士好喜歡欺負旅客兜遠路,一定要開住Google Map。
我去胡志明市,晚上都幾多扒手,小心銀包。另外唔好行路邊,朋友(越南男人)差啲被開綿羊仔嘅搶金鍊。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

麻麻地

水晶宮

回覆 Annettelabelle 的帖子

上年去過, 好安全, 好多外國人, 一個女仔去都唔係問題
有冇扒手, 睇你遇唔遇到

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔多建議一個女仔去

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

sorry, 我覺得你男友幾自私,出trip想你陪,但又得一晚陪到你,咁都好意思叫你去陪佢去

大宅

IamDirector 發表於 19-9-22 17:41
sorry, 我覺得你男友幾自私,出trip想你陪,但又得一晚陪到你,咁都好意思叫你去陪佢去
...

不是啦,每晚都可以食到晚餐

水晶宮

不去吧

大宅

Annettelabelle 發表於 19-9-22 14:12
其實係男友就黎要去出trip,想我陪佢,佢去一星期,我只能中途join,佢又要做野,最多join到晚餐,所以都算 ...

問題是你喜歡去越南玩嗎?若都想去,那就沒有問題。在胡志明市內,可用grab call 車或只搭綠白色v字頭的士,較有保障。到市外可join一天團,klook等都可網上報名。晚上有男友陪,更無問題

子爵府

Annettelabelle 發表於 19-9-22 14:12
其實係男友就黎要去出trip,想我陪佢,佢去一星期,我只能中途join,佢又要做野,最多join到晚餐,所以都算 ...

我個人覺得越南唔好自己一個周圍去
人身安全未必有危險 但就會成日俾人呃

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你有無自由行經驗?有嘅應該無大問題

子爵府

longyiuma 發表於 19-9-22 18:29
我個人覺得越南唔好自己一個周圍去
人身安全未必有危險 但就會成日俾人呃
...

不如跟團啦,夜晚先join男友啦,安全好d

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

自己小心啲都ok既, 講真景點就唔多, 出入可以搭grab, 不過我覺得巴士都ok安全

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

"小心扒手,唔好行咁近路邊。"

嗰度尐店員好好,好多都會好心提你架。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

traeh 發表於 19-9-22 18:38
你有無自由行經驗?有嘅應該無大問題

成日做獨行俠架,不過未去過越南,比較擔心女性安全

首頁

尾頁

跳至