醫護健康

跳至

首頁

尾頁

大宅

阿仔講最近上課睇黑板有時睇啲字清楚又有時睇唔到,今日同佢去88驗眼,話佢近視110度左右,跟住冇畀到意見需唔需要配眼鏡。上年健康院檢查冇近視,今年未知日期幾時。
有冇需要去睇眼科醫生?
請問黎緊應該點做好?謝謝!

大宅

100以上要配,直接到眼鏡店配便可。

大宅

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

june陳 發表於 19-9-22 21:19
阿仔講最近上課睇黑板有時睇啲字清楚又有時睇唔到,今日同佢去88驗眼,話佢近視110度左右,跟住冇畀到意見 ...

要配
我小學150度,視光師話可上堂先帶。第二年已經增加到300度,一定要鼓勵小朋友每日都帶

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

持之以恆 發表於 19-9-23 09:35

Thank you!

大宅

crystal媽咪 發表於 19-9-23 13:33
要配
我小學150度,視光師話可上堂先帶。第二年已經增加到300度,一定要鼓勵小朋友每日都帶
...

阿仔仲諗住先配左上課至戴,平時唔戴,原來會越來越深度數
好彩有你提點,唔該曬

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

june陳 發表於 19-9-23 19:01
阿仔仲諗住先配左上課至戴,平時唔戴,原來會越來越深度數
好彩有你提點,唔該曬
...

真係唔好,因為一睇唔到就眯起對眼
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至