0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

我零經驗,想起到收集眾媽媽方法!感激!
想知洗費,中介費,每月支出大約幾多?
有咩要求?有咩準備?

大宅

我也想知道

大宅

HelenLui 發表於 19-9-26 00:23
有咩要求?有咩準備?

我有請工人,我有三個小朋友2隻狗,大仔9歲,二女8歲同兩個半月既女,工人主要係做清潔,細女既野全部我自己做,買餸煮飯都係我煮,我會戴埋佢去買餸佢負責拎因為我工人黎左二年幾廚藝都係麻麻。佢完左兩年約後我加佢人工到5千蚊但其實佢工作表現一般但勝在唔會駁咀叫乜做乜,因為我懶得換黎換去重新教過。你要預有左工人後,屋企電費水費全部會多左,我中介費係一萬

水晶宮

我岩岩請左, 11月黎,
我係AGENT個度親自IN,
我唔中意睇CAM IN,
親自IN 完全感受到自己要咩工人.

AGENT費萬2 左右, 全包,

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

有咩要求?有咩準備?

我自己用app搵海外菲姐姐,有馬拉經驗,連機票驗身$6700。家傭保險就一年就千幾。人工每月標準4520(我地就每月比多500姐姐,另外生日聖誕同新年我都會比多少少)。多個人咁水電費多d la,同我會比錢佢買野食(我唔逼佢食我地d野,佢通常鐘意食自己野,每個月都幾伯蚊)姐姐暫時好好,好滿意

我屋企有3大人,多貓,同1初生b,姐姐負責屋企所以有家務,出街買送,煮飯(圖係佢尋日煮既兩送一湯 魚香茄子,叉燒炒蛋類同花膠饗螺雞湯),清潔貓廁所,煮貓食,幫手輪流睇bb。

我就唔會請白紙,怕有思鄉病等陣睇唔開,另外好多資訊你爬下文都多到睇唔曬了。

洋房

淇淇0223 發表於 19-9-27 09:26
我有請工人,我有三個小朋友2隻狗,大仔9歲,二女8歲同兩個半月既女,工人主要係做清潔,細女既野全部我自 ...

我問漏左少少,你地係在職媽媽嗎?

男爵府

有咩要求?有咩準備?

有興趣可PM 問,儘量解答。

大宅

HelenLui 發表於 19-9-27 12:49

唔係

子爵府

HelenLui 發表於 19-9-27 12:49

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

別墅

orangekkkkk 發表於 19-9-27 12:27

我自己用app搵海外菲姐姐,有馬拉經驗,連機票驗身$670 ...

請問哪個app 可PM嗎?

子爵府

青鳥dogcom 發表於 19-9-27 21:14
請問哪個app 可PM嗎?

來來去去果三幾個app, ,冇咩分別架, 睇彩數架咋
Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

已刪除用户

複式洋房

回覆樓主:

中介費(包機票,保險,驗身,接機)好似1萬頭左右~每月人工4520,同埋係屋企3餐,朝早多數叫佢煮面或者蒸包食,午餐煮面或者前一晚食剩既飯送,夜晚我地食咩佢食咩..
因為我要返工,日頭時間都係姐姐湊,我最著重bb安全同衛生~家務做遲少少唔緊要既,不過姐姐so far每日都完成到要做既家務(都係清潔,洗衫收衫咁)

首頁

尾頁

跳至