時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

羅繞睛 發表於 19-10-3 12:39
抽到黑手都無罪名檢控,無23條無得搞

祈望時間可証明一切,幕後黑手現形,法律制裁不到佢,上天自有安排,雖然好像消極一點,希望香港人睇清事實,我真心希望年靑人回頭是岸,共建香港未來,越是黑暗越接近黎明。
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

公爵府

熊熊老婆 發表於 19-10-2 19:24
最近我學校嘅黃學生已經開始擺明蝦啲藍學生,有人開始有啲有情緒問題!政府再唔做嘢,整整一代無論乜嘢顏色 ...

點樣摧迫林鄭做嘢?

男爵府

我一直覺政府,政客,某商人,某勢力等都系到等一件事情/一個消息/一個點
在未發生前,都按兵不動

侯爵府

回覆樓主:

我絕對相信學校教育局係可以做啲嘢,只係有人詐傻扮懵,只叫政治唔入校園,既然有流農牆,學校管唔又毀唔到,咁點解唔整過一幅愛國牆?要佢哋明白且包容其他聲音。老師多講關於1中國嘅 新東閣嘅發展 相馬路考察團都令佢哋多了解視野擴闊。外國年農場咁你整多個外國長比平衡嘅聲音 同學思考一下兩面嘅咁都唔會咁單聲道而家個個主張政治唔帶入校園即係話佢哋犯咗 反政府嘅你唔去佛無可奈何姓氏外國嘅精神唔可以帶入校園亦都隔住咗個舊 所以老師學校係可以做啲嘢

侯爵府

tutik 發表於 19-10-3 16:08
我絕對相信學校教育局係可以做啲嘢,只係有人詐傻扮懵,只叫政治唔入校園,既然有流農牆,學校管唔又毀唔到 ...

唔好意思,撳錯掣出到錯曬,明就明唔明就算啦。

首頁

尾頁

跳至