時政擂台

跳至

首頁
34567...10

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ilovematthew 發表於 19-10-5 07:19
唉 我真係怕亞爺 唔理香港 放棄香港 但而家再咁落去都唔知點算

唔會唔理,,係未到時候理,佢地班友成日講基本法,正正香港就係有基本法,呀爺係可以隨時喺緊急狀態下,接管香港的。

男爵府

牠們的確想搞港獨,昨天幾個媽媽群send啲咁嘅嘢話要人手

當然是否成功就一回事,但司馬昭之心 路人皆知了

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

sukicloud 發表於 19-10-5 08:13

當然是否成功就一回事,但司馬昭之心 路人皆知了: ...

癲夠未呀

珍珠宮

牠們自不量力,天荒夜談!低智無極限。

侯爵府

apgbs 發表於 19-10-5 04:25
連登已經設計好香港國旗同宣布左臨時政府,
係已經打算奪權想由佢地管治香港 ...

連登仔稱帝?咁香港執左佢把啦!

公爵府

好明顯港獨

大宅

CA321 發表於 19-10-5 04:17
一開手大家係講緊返送中
其實由始至終真係唔關港獨事個喎⋯⋯
唔知點解上邊大陸啲人一味都以為香港人要搞 ...

咁點解當有普通市民講我愛中國我係中國人時,啲人要圍毆佢地?
甚至連中資企業小米都搞,呢啲擺到明係反中港獨,如果你咁都視而不見,我都覺得你心盲又眼盲,唔需要扮中立。
五大訴求從來都係藉口,即使今日政府回應五大訴求,又會有第六個訴求解散警隊出現,佢地唔係想政府回應,佢地根本就係想取得主導權。
呢一刻仲覺得黃絲暴徒冇問題既人,我希望你地可以清醒下。

公爵府

回覆樓主:

咁仲簡單,名正言順出解放軍!提前一國一制!係D蠢人自己爭取!

侯爵府

CA321 發表於 19-10-5 04:13
如果政府真係回應晒五大訴求 佢哋仲有嘢講咩

咪天真啦

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

一句講晒,
痴人說夢,
夜郎自大,

大宅

CA321 發表於 19-10-5 04:17
一開手大家係講緊返送中
其實由始至終真係唔關港獨事個喎⋯⋯
唔知點解上邊大陸啲人一味都以為香港人要搞 ...
點會唔關 臨時政府已經獨立宣言 有埋國歌 等等

複式洋房

其實一早知是港獨
佢地個句光復香港時代革命已經是清清楚楚的港獨口號
只有學生哥成日話唔係港獨是要訴求

如果有廿三條就唔會有今日
香港人訓醒未?自古以來
香港都是一個中國中的小城市
就算識生金蛋都都唔可能獨立
後生一輩只識基本法一句港人港治
其他甚麼高度自治大人決定都選擇唔要
可恥

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

真係好幼稚,一個政府既建立有咁易咩,破壞完,犯完法就話組建臨時政府,可以拒捕,笑死,做完衰野,驚俾人清算就港獨,然後繼續搞死香港,大部份仲把抱住攬炒心態組政府?咪笑大人個口,咁既臨時政府點會得民心

男爵府

我諗起四只字.

反 清 復 明

大宅

絕對已經開始奪權,泛民和各位港獨大佬,已經成功推動童子軍 學生軍成立臨時政府,已經奪埋第一隻紀律部隊,就是消防,唔講的笑,你啲以為好好笑,其實消防已經暗暗在各種場合配合童子軍,繼上單放走暴徒,昨晚又帶領大批學生軍逃出警察追捕。而被攻擊的市民已被消防無視。

大宅

些芬易呢焚 發表於 19-10-5 05:51
其實一出口號已經知啦,唔係而家先醒覺嘛?五大訴求根本係不可能達成嘅目標,反對派係專登用黎做藉口令抗爭 ...

你說得對, 佢地想就得㗎嗱?妄想就得。
區區幾條旦散想港獨? 叫佢地番查下2016年7月12号南海事件先啦,個日呀爺差唔多海陸空大晒冷在南海對老尾對峙,最後老尾走人, 連菲律賓都馬上投靠。
香港幾條旦散就憑佢地想港獨?
大陸好肯定在主權上永遠企硬, 西藏新疆如是, 香港如是, 南海如是。
除了主權外, 其他野任玩。
那些港獨狗想找死, 我卻不想陪葬喎。

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

隨便佢地啦!佢地如果敢係報紙國際新聞宣佈獨立先算,到時阿爺有藉口可以收回香港落解放軍捉人,你地留意班漢奸幾時走佬等於阿爺落兵拉人。

大宅

黎智英 王維基 陳方安生 戴妖 等等 和所有泛民推動學生軍,童軍 成功踏出港獨重要一步,臨時政府成立宣言,開始奪權。

公爵府

咁你媽媽谷的人有無申請?可能因此做到高官wor

公爵府

回應返樓主先。好明顯係攪港毒。之前楊岳橋上BBC 做訪問,個主持同佢講好明顯新一代已什至唔聽犯民講野,想要香港獨立,楊只係輕輕帶過。另外暴大學生會代表早前上明珠台訪問直接明言新一代認為唔獨立就唔會有改變。

首頁
34567...10

尾頁

跳至