時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家見到日後有障礙物阻塞馬路或通道,可以打去附近消防局叫班消防安排清理,比機會消防員彰顯人性光輝

一日唔清走,大家記住要跟進呀!

消防熱線27278787

分區指揮官 2988 8777
青衣消防局 2495 0451
青衣南消防局 2432 7823
東涌消防局 2988 1898
赤鱲角消防局 2949 9081
馬灣消防局 2986 3289
竹篙灣消防局 2983 6451
港珠澳大橋消防 2516 0200

分區指揮官 2743 2399
葵涌消防局 2426 5694
荃灣消防局 2499 5044
荔景消防局 2743 2380
梨木樹消防局 2421 2428
深井消防局 2496 4167

召藥師  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-10-6 23:32

大宅

分區指揮官 2462 4091
屯門消防局 2462 5717
青山灣消防局 2451 5101
天水圍消防局 2448 0664
望后石消防局 2404 0766
虎地消防局 2469 4710
流浮山消防局 2146 2672
深圳灣消防局3543 3636
大欖涌消防局2450 6210

分區指揮官 2603 1420
沙田消防局 2691 0596
小瀝源消防局 2647 7515
田心消防局 2694 8639
馬鞍山消防局 2640 3222
大埔消防局 2651 2951
大埔東消防局2664 2511
消防安全巡查專隊/新界 2399 0981

分區指揮官 2670 0105
粉嶺消防局 2669 5511
上水消防局 2670 7682
八鄉消防局 2488 7282
沙頭角消防局 2674 0679
打鼓嶺消防局 2674 0552
米埔消防局 2488 7282
元朗消防局 2474 6732

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

今日的士司機被圍毆打至危殆,消防視而不見,完全不作援手~

-
https://www.facebook.com/groups/484793505597441/permalink/555661731843951?sfns=mo
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

大力大力 發表於 19-10-6 23:09

-

所以我地要「提醒」消防員幫手,自己社區自己救!

水晶宮

回覆 大力大力 的帖子

消防員職責應該係支援曱甴

公爵府

畀面勳章

人都唔救咪叫佢地去執垃圾囉

岩啦

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

大力大力 發表於 19-10-6 23:09

-

你去消防處fb睇下,
佢地有一大段解釋,
仲有一大堆人支持囉,
啲人純粹為左反警而特登去支持消防,
真係睇到炆!

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

支持

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

識做!

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

babyhoi 發表於 19-10-6 23:15
你去消防處fb睇下,
佢地有一大段解釋,
仲有一大堆人支持囉,

黃絲全部都係消防fans
佢地好易認,淨係識大量copy and paste一模一樣嘅comment

別墅

回覆樓主:

點解消防員都變成咁,一向覺得消防同差人都係好拍擋,2個都係揾命博的工作,真的好失望

翡翠宮

LongTimeAgo 發表於 19-10-6 23:05
大家見到日後有障礙物阻塞馬路或通道,可以打去附近消防局叫班消防安排清理,比機會消防員彰顯人性光輝:goo ...

珍珠宮

2024年龍年勳章

LongTimeAgo 發表於 19-10-6 23:06
分區指揮官 2462 4091
屯門消防局 2462 5717
青山灣消防局 2451 5101

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

colourboy 發表於 19-10-6 23:19
點解消防員都變成咁,一向覺得消防同差人都係好拍擋,2個都係揾命博的工作,真的好失望
...

x 2

以前以為他們是英雄,原來是喪屍~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

delana 發表於 19-10-6 23:11
回覆 大力大力 的帖子

消防員職責應該係支援曱甴

咁你未做FC 前唔應該咁講,不過大家都明啦,有需要就call 消防員,記得係佢地職責以內嘅事先call喎!

水晶宮

回覆 lalalumlum 的帖子

咁多片睇到佢地惡行都未明解?

伯爵府

delana 發表於 19-10-6 23:26
回覆 lalalumlum 的帖子

咁多片睇到佢地惡行都未明解?

你唔明我講咩?

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

記低左,俾個機會消防挽回聲譽

伯爵府

LongTimeAgo 發表於 19-10-6 23:05
大家見到日後有障礙物阻塞馬路或通道,可以打去附近消防局叫班消防安排清理,比機會消防員彰顯人性光輝:goo ...

一間局不是好多消防,唔似警察數以萬計,d消防經你呢篇文推動,日日俾人打電話call出去清路障,清垃圾。有冇諗過你屋企有日火燭,你和屋企人困電梯,撞車,遇溺,消防冇人手去救你?

首頁

尾頁

跳至