0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期開始加固 比佢試下食米糊 我用奶粉(大約70ml奶)開 ,一包Hipp sample米糊我分左三餐食 每餐都差不多食哂 之後我隔十五分鐘再餵奶奶 佢都飲到5安奶 一日淨係比佢試一餐 純粹想佢學下張開口同吞既動作 每次一食完米糊 陣十幾分鐘就即刻有便便 都靚既 三個幾鐘頭後再食下餐奶 我想問呢個食法可以嗎?有無更好既方法?因為無人教我點加固 迷惘嘗試中 同埋想知幾時可以加固代一餐奶奶?

洋房

gigiwww 發表於 19-10-10 23:10
上星期開始加固 比佢試下食米糊 我用奶粉(大約70ml奶)開 ,一包Hipp sample米糊我分左三餐食 每餐都差不多食 ...

我個女都係5個幾月,都係食hipp米糊,但佢唔太識食,食完餵奶最多飲得3安至4安,之後我都係隔3個幾鐘就餵下一餐

大宅

LM , want to know as well

侯爵府

回覆樓主:

如果佢平時飲5安奶,就至少要4安奶溝米糊當一餐,食完飲幾啖水,唔駛再飲奶,直至下一餐

大宅

freshrose 發表於 19-10-11 19:24
如果佢平時飲5安奶,就至少要4安奶溝米糊當一餐,食完飲幾啖水,唔駛再飲奶,直至下一餐
...

好啊等我又試吓先唔該晒你

禁止訪問

複式洋房

試下加唔同配料,如紅蘿蔔、蕃薯、南瓜,烚熟打蓉,再之後可加菜、肉。但開頭要逐樣,每款食物試一兩日無敏感先再加第二樣。一餐有菜有肉,食左唔洗補奶就為之替到一餐。

大宅

Lepusae 發表於 19-10-13 21:34
試下加唔同配料,如紅蘿蔔、蕃薯、南瓜,烚熟打蓉,再之後可加菜、肉。但開頭要逐樣,每款食物試一兩日無敏 ...

好呀多謝你呀麻煩晒

首頁

尾頁

跳至