懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

yukick98 發表於 19-10-16 04:39
咁你唔轉醫生?

我聽人講呂醫生做nifty/t21,免收診金,我第一次睇左楊醫生,佢咁啱有位,我就book左,可 ...

轉咗了

別墅

Mag1010 發表於 19-10-16 09:26
轉咗了

可能我只係揾佢產檢所以咁hea,係醫院出嚟嘅高級醫生又如何、唔通其他係母胎學嘅醫生就可以再hea啲、一千幾百係醫生眼中可能唔係咩錢、最重要嘅我亦唔覺得係錢問題、我冇質疑過佢嘅醫生資格、醫生嘅專業唔應該只係用錢衡量、如果係咁就一係唔好接平單、一係加貴啲、收貴啲睇得細心啲病人都會覺得抵、冇問題當然唔係賴死係度你眼望我眼、比多一兩句建議亦唔見得要花幾多時間、照超音波只係得嗰10零秒、係咪揾佢睇請自行決定

別墅

yukick98 發表於 19-10-12 20:36
楊式穎醫生定呂桂英醫生
邊個醫生好?產檢等得耐唔耐?影超聲波相多唔多? ...

跟進: 我前日十四號緊急開刀,今日十六號傷口已唔痛,行得走得係楊醫生開刀架!每日都有來巡房!

別墅

Demihung 發表於 19-10-16 08:38
我都係睇楊醫生
唔覺得佢hea人仲好好,俾好多建議我。
當時我bb照到大2週,楊醫生都即刻寫信叫我返醫院催生 ...

前日幫我開完刀,我覺得好好!快靚正!而且懷孕中期又出過血之類都有緊急衝過去診所搵佢,今次開刀好突發,都係早上突發去找佢,下午就開刀。

別墅

kc1018 發表於 19-10-16 08:50
我都有睇單新聞,但好似同佢無關,只係因為佢高級,所以牽涉在內,如果因為咁而唔睇佢,好像比較無辜!加 ...

其實我都唔明點解啲人覺得佢hea.. 的確佢通常會話照左先講,但都有問必答,完全無hea答過,加上今次幫我開完刀我覺得都跟進都好好,不過可能人夾人,有啲人鍾意啲醫生慢慢傾慢慢講既就會未必會適合,我之前睇果個就係好慢然後咩都答得好中間,模棱兩可,最後轉睇楊醫生,對我而言楊醫生比較爽直快人快語,我自己就好like

複式洋房

kc1018 發表於 19-10-16 08:50
我都有睇單新聞,但好似同佢無關,只係因為佢高級,所以牽涉在內,如果因為咁而唔睇佢,好像比較無辜!加 ...

我冇睇過唔知佢hea唔hea呀,只係一search見到咁多新聞就冇考慮,搵佢接生自己會擔心,所以我最後揀左第個

別墅

回覆 yukick98 的帖子

其實呂醫生都幾好就算照3D BB樣照唔到佢都會繼續嘗試幫你照
照超聲波每次都係呂醫生幫我抹走d gel
每次複診醫生
都會同我老公講你要對佢好啲
媽媽陀BB好辛苦㗎

我不是打手

別墅

joeychan12 發表於 19-10-16 13:57

其實呂醫生都幾好就算照3D BB樣照唔到佢都會繼續嘗試幫你照

睇到你咁講,真係好醫生啊
我上胎一直睇高錦安醫生,睇咁多次,都係得3次照到bb樣,後期直情話而家週數大,好難睇到bb樣,我睇過幾個醫生,從來都係姑娘/自己抹gel

別墅

mskathyc 發表於 19-10-16 11:37
其實我都唔明點解啲人覺得佢hea.. 的確佢通常會話照左先講,但都有問必答,完全無hea答過,加上今次幫我開 ...

你搵佢開刀,當然唔會hea你啦

別墅

mskathyc 發表於 19-10-16 11:32

前日幫我開完刀,我覺得好好!快靚正!而且懷孕中期又出 ...

恭喜晒,好好休息下

別墅

yukick98 發表於 19-10-16 15:14
你搵佢開刀,當然唔會hea你啦

當時未決定搵佢接生都無hea過呀! 我原本搵另一個男醫生,之後見過楊醫生幾次才決定找她開刀!

別墅

我本身搵高錦安上網睇原來要等好耐
同埋老公要返工
等得耐老公又陪唔到我去
之後再睇其他醫生
唔打唔撞先揀呂醫生睇
一個鐘內搞掂

別墅

回覆 joeychan12 的帖子

我上胎高醫生,去親都等1-2個鐘,而家要湊住個大,放佢係屋企搵99睇住,自己出去產檢都係最緊要快,所以我轉醫生,同埋高醫生貴左好多

複式洋房

畀面勳章

yukick98 發表於 19-10-12 20:36
楊式穎醫生定呂桂英醫生
邊個醫生好?產檢等得耐唔耐?影超聲波相多唔多? ...

睇開楊醫生,不是他接生,之前產檢都唔覺得hea,可能我比較喜歡爽朗型醫生,一就一 二就二(emoji)楊醫生比較小說話,但有問必答,真係好講人夾人緣(emoji)

別墅

係呀,高醫生貴d呂醫生平d,同埋唔洗等咁耐😃

大宅

我都係搵呂醫生做T21覺得佢好好呀,有無媽媽諗住搵佢接生?我上網搵唔到佢幫人接生既comments,只知佢新加入卓越,又怕佢太新唔夠經驗!

複式洋房

carandvic 發表於 19-10-18 13:14
我都係搵呂醫生做T21覺得佢好好呀,有無媽媽諗住搵佢接生?我上網搵唔到佢幫人接生既comments,只知佢新加 ...

一開始是親戚介紹睇呂醫生,覺得佢好細心,好nice, 之後一直睇呂醫生產檢,雖然網上找不到好多佢接生的comment, 但我一直睇開佢,她最清楚我的情況,我諗我都會搵佢接生

大宅

有無人搵過呂桂英醫生接順產?

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

因為其他孕媽講楊醫生每次照都會開4D, 我去睇咗一次,都係上個月 so far我覺得佢好好wow, 細心同好笑容, 幫我bb照4d都照咗4,5張, 又唔係妳地講咁hea, 我呢個月都會去睇多次, 好想再睇下bb嘅樣

首頁

尾頁

跳至