自由報料

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

SUKI20062014 發表於 19-10-15 13:50
可以講到少三份一真的好哦,我睇怕無咁好彩了

你試下囉!唔試就咩都無! 幾廿歲, 幾百蚊好多喇
放下自在

男爵府

開心吸收勳章

cattz288 發表於 19-10-15 13:57

我媽咪話打給對方,懇求左好耐,然後呢就話淨可打九折而且下不為例,少交一成都算好了,估計係同情一把年紀吧!依家要交一千五,買個教訓

男爵府

開心吸收勳章

cattz288 發表於 19-10-15 13:57

客服電話超級難打,等到頭暈都無人聼,好唔容易打到了,也求對方幇手,然後呢果邊商量左好耐先話最多九折,下不為例!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

SUKI20062014 發表於 19-10-15 14:02
我媽咪話打給對方,懇求左好耐,然後呢就話淨可打九折而且下不為例,少交一成都算好了,估計係同情一把年 ...

9折!! 你媽媽太溫柔喇

放下自在

男爵府

開心吸收勳章

cattz288 發表於 19-10-15 14:05
9折!! 你媽媽太溫柔喇

對面唔肯吖 已經出到婆婆無錢交了,但對方唔肯

象牙宮

SUKI20062014 發表於 19-10-15 14:11
...

鬧佢咁樣蝦婆婆要投訴去廣管局
放下自在

大宅

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

SUKI20062014 發表於 19-10-15 14:11
...

你試打多幾次反應下老人家慘況,3台可相宜多點折架。

男爵府

開心吸收勳章

GillianLam 發表於 19-10-15 16:49
你試打多幾次反應下老人家慘況,3台可相宜多點折架。
又打多幾次?對方話無商量余地了!
果個電話超級難打....
算啦.破財擋災.唔再有下次就算了

禁止訪問

子爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章

有次去沙頭角農場玩,都無啦啦轉左去大陸網,仲收咗我漫遊錢,之後打電話去投訴我在香港境內,你網絡咁差在香港都要收大陸網,於是就waive返收費

伯爵府

回覆 SUKI20062014 的帖子

我都試過屈我$8XX
同客服講左一大輪佢要你SHOW 出入境記錄
費事同佢嘈, 佢比左個OFFER我
$1XX 買一日任用漫遊數據

百幾蚊當買個教訓
叫客服CUT哂所有漫遊(通話&數據)

男爵府

開心吸收勳章

Mochamiu 發表於 19-10-16 11:49
回覆 SUKI20062014 的帖子

我都試過屈我行我$8XX

真的當買教訓,好肉赤的教訓

男爵府

有次我阿爸去旅行又係唔識関漫遊數據要千幾蚊,嚇到轉台但都要找埋尾數。所以我現在用3就會上網登記 [數據漫遊日費計劃],比盡佢都係$198 一日,仲會訊息提示,因為有時你唔用電話但有其他apps 功能一路run 緊,例如IG, google 定位, 天氣,當你越多apps越多data 不自覺用緊,咁樣就可以預防萬一out budget

首頁

尾頁

跳至