時政擂台

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

LLK 發表於 19-10-17 14:18
回覆 ShigeoTokuda 的帖子

什麼都看在眼內 !黃的藍的留言我都有看, 六四真相, 暴徒目無法紀地肆意破壞、縱 ...

對,我以前無政治立場,到今天我都係中立的,但經過今次事件,一切也看在眼裏,我只能説, 我絕對絕對不能認同泛民、暴徒和其支持者即和理非!
理性和有良知的也看得出誰是鬼誰是人!

大宅

回覆樓主:

有時諗,其實什麼算藍什麼算黃?
以前都有投民主派, 諗住有人去監察政府。 現在看清楚他們的真面目了。
如果話係唔係都撐政府才是藍,咁我唔藍。林鄭係撐唔落。
如果話反暴徒反黑衣反扮正義做壞事反泛民反港獨就是藍,我係深藍。暗裡撐暴徒的都是賤人。
希望所有藍人都要出來投票,唔好畀泛民以為聲大就贏晒

咪膠    發表於 19-10-17 21:32
capricornbb    發表於 19-10-17 17:44
Nancy20090615    發表於 19-10-17 15:42

子爵府

小詠 發表於 19-10-17 14:42
我老公本來黃人一名, 6月時仲支持佢地反修例, 又話林鄭一要求解放軍入城, 會宵禁, 大陸人會自出自入, 外資 ...

恭喜你,事實勝於雄辯,時間會證明一切

大宅

LLK 發表於 19-10-17 13:31
我係, 我以前被蒙騙, 現今看清事實, 我支持警方執法。
我勸黃絲臨崖勒馬, 不要再支持那些泛民了, 不要中圈 ...
Me too,以前日日睇蘋果,罵政府,警察,仇中

Nancy20090615    發表於 19-10-17 15:42

珍珠宮

回覆樓主:

我大伯2公婆係黃, 6月12號第二次果次有去遊行, 之後都有講一些自己對政府的睇法。 但是政府宣布暫停之後就無再去了!

但是到7月1號之後見到有啲唔妥, 因為佢地睇YouTube知道有泛民刻意帶暴徒入立法會破壞, 所以就開始覺得件事已經不是只是想要求反送中。 佢地覺得另有詭計, 加上泛民又話不割蓆,所以佢地到現在都好反感啲人。

我估係有些黃人是不喜歡見到破壞公物同圍毆事件, 失民心. 使佢地對事情另有一種睇法。

capricornbb    發表於 19-10-17 17:45
小詠    發表於 19-10-17 15:56
Nancy20090615    發表於 19-10-17 15:52

男爵府

沉默的... 發表於 19-10-17 15:19
以前都有投民主派, 諗住有人去監察政府。 現在看清楚他們的真面目了。
如 ...

黃藍是分化香港人的手段,居心叵測
所以我反對黃人,但從來唔會話自己係藍,有好多嘢我都唔撐政府,但唔代表我咩都反反反!

capricornbb    發表於 19-10-17 17:45

子爵府

yyh08 發表於 19-10-17 15:28
黃藍是分化香港人的手段,居心叵測
所以我反對黃人,但從來唔會話自己係藍,有好多嘢我都唔撐政府 ...

有人說藍人也是美國棋子, 總之大家小心, 政府如何差, 都不能圍, 要循正途在各方表達, 是艱難的, 大家要繼續努力 !
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

希望香港人更加團結,趕走泛民班無恥之徒~

珍珠宮

LLK 發表於 19-10-17 14:18
回覆 ShigeoTokuda 的帖子

什麼都看在眼內 !黃的藍的留言我都有看, 六四真相, 暴徒目無法紀地肆意破壞、縱 ...

你能夠清醒, 真係好, 如想改變香港, 應該做好自己本份, 後生仔女應該去讀多D書, 去考公務員做官, 先可以令香港推動下去

或者想中國更好, 去做人大, 去做省長, 主席, 而唔係去破壞, 放火, 打人, 做D野影衰晒所有香港人, 中國人

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

男爵府

畀面勳章

子爵府

如 ...

香港班官係廢的
議員係膠的,警察係辛苦的(認同佢哋的付出,但都覺得有濫捕同過份武力)
覺得香港其實已經慢慢dying

子爵府

LLK 發表於 19-10-17 14:00
黃絲出言侮辱警察的行為, 不是君子所為。
想深一層, 你被人不斷侮辱, 心裡好受嗎?
侮辱了警察, 還要求警 ...

佢地做嘅所有野都好卑劣!

公爵府

小詠 發表於 19-10-17 14:42
我老公本來黃人一名, 6月時仲支持佢地反修例, 又話林鄭一要求解放軍入城, 會宵禁, 大陸人會自出自入, 外資 ...

男爵府

LLK 發表於 19-10-17 13:31
我係, 我以前被蒙騙, 現今看清事實, 我支持警方執法。
我勸黃絲臨崖勒馬, 不要再支持那些泛民了, 不要中圈 ...

當你見暴徒將小學生,初中生推上前線;當你見泛民吾肯同暴徒割蓆;當你見暴徒破壞地鐵,暴打異見者,而泛民又吾譴責,你就知道仲係未應該繼續支持泛民!
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

珍珠宮

如 ...

我同你差不多,但我以前從來不理政事,亦從不投票,今次令我睇清班民主派的劣行,但政府又幫吾落,我底線係不可犯法及暴力。最最最令我痛心係班民主派及和理非煽動青少年出黎衝,斷送佢哋前途,呢樣令我非常非常憎班煽動者

補充內容 (19-10-17 16:23):
仲有班教會人仕,直頭係邪教

咪膠    發表於 19-10-17 21:36
capricornbb    發表於 19-10-17 17:47

大宅

LLK 發表於 19-10-17 14:00
黃絲出言侮辱警察的行為, 不是君子所為。
想深一層, 你被人不斷侮辱, 心裡好受嗎?
侮辱了警察, 還要求警 ...

我不認為他們有任何君子行為,不論对警察,对巿民,对商店,对校長也展现了人性的黑暗面,說他們是小人也是抬舉了,跟本無人性。

侯爵府

回覆樓主:

恭喜恭喜

公爵府

樓主比個你,希望我嘅黃家人都會好似你咁,有清醒嘅一日!

我身邊啲黃人,認為唔係佢哋果邊就係藍,但我係對事唔對人,政府如果做得唔好,我唔會盲撐。就算個政府做得唔好,唔應該以暴力解決問題,打爛曬啲嘢根本解決唔到問題!

咪膠    發表於 19-10-17 21:37

大宅

男爵府

恭喜樓主

首頁
12345...10

尾頁

跳至