自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

想一個人出走倫敦幾日,有冇平、地點方便、安全、又乾淨酒店推介呀?

子爵府

Bertie07 發表於 19-10-18 19:54
想一個人出走倫敦幾日,有冇平、地點方便、安全、又乾淨酒店推介呀?

可以考慮 convent garden 附近,平平地可以揀 travel lodge

wcpcelia    發表於 19-10-19 16:06

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Bertie07 發表於 19-10-18 19:54

Premier Inn, 好多地方都有

已刪除用户

回覆樓主:

洋房

回覆樓主:

Hampton by hilton - Waterloo
乾淨企理 交通唔錯 近london eye 但較為靜

大宅

ironmanmama 發表於 19-10-18 19:59
可以考慮 convent garden 附近,平平地可以揀 travel lodge

This one definitely NO WAY, 係我地今個暑假去成個月歐洲,衛生最差的一間,係地點取勝,但也因為近convent garden, 夜晚醉酒佬係洒店門口,梯級瞓,要security guard 趕

侯爵府

WHSKY 發表於 19-10-18 22:04
Hampton by hilton - Waterloo
乾淨企理 交通唔錯 近london eye 但較為靜

我都住過呢間,房見到london eye!
最正係tube 有 lift!

你知london 好多 tube 嘅站有好多樓梯

子爵府

elanelan 發表於 19-10-18 22:09
This one definitely NO WAY, 係我地今個暑假去成個月歐洲,衛生最差的一間,係地點取勝,但也因為近conve ...

咁差呀?!
我朋友住過話ok

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

我住過Park Plaza Westminster bridge, 由房窗斜望出去,見到隔條橋嘅大笨鐘!
另外住過Gloucester Road 站嗰間Radisson Blu Edwardian, Vanderbilt, 舊式酒店,架lift 好細,但個早餐buffet 幾好. 嗰區靜中帶旺,又多酒店揀,有Crowne plaza, Fraser suite,坐巴士兩個站就到museums

wcpcelia    發表於 19-10-20 10:14

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

elanelan 發表於 19-10-18 14:09
This one definitely NO WAY, 係我地今個暑假去成個月歐洲,衛生最差的一間,係地點取勝,但也因為近conve ...

我5年前住過兩晚,劣評呀以後都唔會揀。

珍珠宮

gunpowder 發表於 19-10-18 21:31
我果陣住holborn citadines
地鐵站係Zone 1內,去邊都好方便
酒店一出地鐵站行1分鐘就係
請問價錢如何?大約幾鎊?thanks

已刪除用户

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

平, 但冇冷氣....

https://goo.gl/maps/sziSGShqKwYK5yds7

Royal National Hotel

門口已經有big bus 果D坐, 去大英博物館又近
早餐好麻麻, 但樓下有便利店, 又有餐廳..

附近仲有超市

子爵府

2024年龍年勳章

gunpowder 發表於 19-10-18 21:31
我果陣住holborn citadines
地鐵站係Zone 1內,去邊都好方便
酒店一出地鐵站行1分鐘就係

謝謝大家回覆,等我今晚慢慢搵下。

話時話,其實倫敦d Youth Hostel 安唔安全,我見一個牀位都係約$170 ,慳埋可以買多個銀包!

子爵府

Bertie07 發表於 19-10-19 15:43
謝謝大家回覆,等我今晚慢慢搵下。

話時話,其實倫敦d Youth Hostel 安唔安全,我見一個牀位都係約$170 ...

如果唔介意住民宿,喺 fb 打「樂活倫敦民宿」
我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

子爵府

2024年龍年勳章

文文送 發表於 19-10-19 15:46
如果唔介意住民宿,喺 fb 打「樂活倫敦民宿」

謝謝,等我又上網睇睇!

首頁

尾頁

跳至