時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆 tester5 的帖子

Beast wishes for HK Police,
Hope that they could arrest more rioters.

補充內容 (19-10-29 15:16):
*Best

tester5    發表於 19-10-29 15:32

水晶宮

畀面勳章

MKma 發表於 19-10-29 11:31
有不明異味啫,點解又走去放火破壞?走去打爛不同政見嘅人開嘅舖頭?

次次揾個藉口就去攪破壞,目無法紀! ...

覺得有異味就可以周圍放火燒商鋪?

以後連作假死人都唔需要,就可縱火破壞圍毆人!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

鴨鴨比 發表於 19-10-29 11:18
咁旺角太子連放咁多日都冇事冇人投訴

係囉!隔左咁多個鐘先發現係咪好可疑!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

傻太 發表於 19-10-29 14:58
又幫你倒返轉先

而暴徒係一定唔會錯,因為對方係警察,暴徒點暴力對返佢,點唔除口罩,都會因為對 ...

針姐肯定俾你激到跳起

男爵府

dndoomostt 發表於 19-10-29 14:40
小巿民見到既事實, 係好多人飯碗,即時打爛左, 交通燈打爛左, 出街好危險

出街講錯野會被圍嘔, 物留車師機 ...
你冇得駁㗎啦。
人哋正義針姐次次都係如出一轍嘅問題同說話 :
警察乜都啱晒,冇姓名,冇委任証,冇number,無得查.
錄音機無限loop.
我懷疑係青山走犯。
大家明啦。

pilotmama    發表於 19-10-29 16:36

男爵府

yyh08 發表於 19-10-29 15:47
針姐肯定俾你激到跳起
要加“正義“2個字
係正義的針姐。

男爵府

Shhhhh 發表於 19-10-29 15:50
你冇得駁㗎啦。
人哋正義針姐次次都係如出一轍嘅問題同說話 :
警察乜都啱晒,冇姓名,冇委任証,冇number ...

係呀,正義嘅針姐得呢一個目標㗎咋,無限loop, 不過佢又要扮中立,所以又唔可以好似其他反智文宣咁鬧人,我都戥佢辛苦

男爵府

tester5 發表於 19-10-29 14:43
請問有邊一句唔係事實?

妹妹可能你好細, 或者你家境好,未辛苦過

沙屎好怕聽新聞, 今日又死左人, 又有幾多人失業, 真係有人食二手飯架

你地有理想去爭取, 唔好打爛人飯碗, 妻離子散, 飯都無得開

未拉到就無畏無懼, 拉到個個有家人照顧, 又一時過失......

政治唔係say sorry就得, 抗爭者所為係打爛好多人飯碗, 無交通燈, 真係會死人架

為左自保, 你都係唔好real life比人知你黃, 因為好多人好憎抗爭者

珍珠宮

回覆樓主:

氣味一定關警察事嗎?fact check 左末?宜家啲人, 仇警仇到乜嘢事都係關警察事,班暴徒搞到啲人失業都係關警察事吧

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

dndoomostt 發表於 19-10-29 16:22
妹妹可能你好細, 或者你家境好,未辛苦過

沙屎好怕聽新聞, 今日又死左人, 又有幾多人失業, 真係有人食二手 ...

太太,我從來都唔讚成打爛人飯碗去爭取,我都從冇話過暴力係對。呢個立場我從冇變過。你呢句唔係say sorry就得,我好早都講過,我好明白打工仔手停口停,你點可以阻人返工去爭取呢?

不過講你聽,警方使用暴力就一定唔會係錯咁解啫,請問你明唔明?

請放心,現實中我既朋友、周圍既人,無論黃藍都好一致認為,政府、特首好無能,我同每一類朋友都傾到計,仲好和氣。只係網上多顛人,但也絕不影響我立場。

別墅

其實是不是事實, 或是誰做都不重要. 大家的感情同信任已經無就係無. 不停猜疑, 不理是否事實, 仲之認為自己已設定的答案就是. 免強一齊都無幸福

真心說分手吧!!! 破裂的關係是不會回復從前. 現在是黃人不信任香港. 請由黃人提出解決方法. 不要只提出要求, 請提出解決方法. 怕黃人不明白什麼是解決方法, 又講一堆口號. 先做一個例子. 黃人要求解散警隊, 請提出怎樣解散, 怎樣接管. 有什麼代替警隊基本的工作, 是否黃人自組另一隊維持治安?

大宅

華華子 發表於 19-10-29 11:18
就算有異味又唔一定係摧淚氣體, 有100萬種可能性喎, 無証無據又屈警察, 然後晚上又比班暴民"有藉口"搞事~~
...

講得好啱

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

其實人誰無過,錯咗就認,知錯就改。
但警方無論收到什麼意見投訴都只會一口否認,想盡辦法反駁,完全無誠意和市民溝通,才會失去市民的信任。

被水炮車藍色水射中的印度會前主席毛漢也說,政府一方面對他道歉(只對他,其他被射中的完全無理),一方面話發射藍水是因為有暴徒,七十多歲有心臟病的毛漢親口證實當時並無暴徒,只有少數人包括兒童在清真寺前閒聊或路過。政府高層丶公關坐冷氣房的,根本沒有查清楚事實真相,一味盲撐。

警方説藍水加了食用色素,但毛漢被射藍水後,眼睛刺痛廿分鐘看不到東西,用水冲了幾十次藍色仍不退,幾日全身皮膚仍刺痛,浸會醫院因不明液體都唔敢收症。毛漢之前有參與撐警大會,也批評警察失控和政府高層無查淸事實便盲撐。其實這事只是冰山一角,如毛漢沒有被射中,其他被射中的人就會被咬定為暴徒。

有些人話記者丶社工丶醫護偏頗,我們未被水炮車射過,未去過現場睇,只看TVB和收文宣信息的,是不會明白的。

男爵府

願望石 發表於 19-10-29 13:24
重要係覺得自己好醒既反智人

男爵府

tester5 發表於 19-10-29 16:42
太太,我從來都唔讚成打爛人飯碗去爭取,我都從冇話過暴力係對。呢個立場我從冇變過。你呢句唔係say sorry ...

其實唔此我, 呢到好多人唔明你囉, 叫唔聽,唔用暴力, 你想警察企定睇人打爛晒d 野?

請你唔好reply 我返正傾唔埋, 夾無人明

事不離實, 人大左你自然明白, 所有人收聲

人地只係唔想對牛彈琴, 可況你能力同水平, 未能教人收聲

男爵府

MICMATL 發表於 19-10-29 17:29
其實人誰無過,錯咗就認,知錯就改。
但警方無論收到什麼意見投訴都只會一口否認,想盡辦法反駁,完全無誠 ...

有冇醫療報告?

男爵府

四個月以來,我見到嘅係黑衣人比蚊針都瓜瓜大叫,成日想做悲情主角!但自己私了人、打人打警察、燒警察、割警察頸、噴人眼…就多多辯駁!

子爵府

華華子 發表於 19-10-29 11:18
就算有異味又唔一定係摧淚氣體, 有100萬種可能性喎, 無証無據又屈警察, 然後晚上又比班暴民"有藉口"搞事~~
...

不明氣體,在香港都不是新奇事,搵下新聞,其實年年都有

男爵府

Greentea123 發表於 19-10-29 19:41
四個月以來,我見到嘅係黑衣人比蚊針都瓜瓜大叫,成日想做悲情主角!但自己私了人、打人打警察、燒警察、割 ...
覺得都無謂答。
成日話人睇TVB.
但又冇提議睇乜。
我唔係只睇TVB, 同一段片,睇咗好多唔同嘅來源,但我只問一樣嘢,點解某啲片,只影警察?或影警察打人?
前因去咗邊?

補充內容 (19-10-29 19:52):
有啲嘢真係大家心照,唔想再回應了,好悶,講來講去,都係問嗰幾樣。

男爵府

驚嗰啲係生化武器好過啦,平時係旺角嗰啲一吹就散,屯門嗰單可以刺鼻咁耐,仲唔係生化武器

首頁

尾頁

跳至