時事熱話

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

samwong2016 發表於 19-11-1 07:40
劣幣驅逐良幣?
香港剩返你哋同建制派啲人
大波多,何妖等橫行

你都讚同香港歷史上有大量曱甴啦,咁其他人歷史上自然係叫人類,香港人或中國人,仲洗問嘅
至於咩叫劣幣,美國長期印銀紙找數,再用武力迫人要,美金應該叫劣幣吧
最後講乜妖,曱甴個召集者,係人妖岑喎,點解咁尊敬佢呢,貪佢男人扮女人夠性感?定係扮完女人後再扮比人打夠楚楚可憐?

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

mchan89 發表於 19-11-1 09:41
越吹越大, 之前話200幻.... 而家又話幾百萬.....

就算當初有200幻, 但絶大部份只係支持撤回修例, 而唔係 ...

又話200幻人,如果有200幻人香港吾會有住屋問題啦,死曱甴…………用下腦啦,算啦吾記得左曱甴係冇腦既

別墅

Aley1204 發表於 19-11-2 12:25
有兩班唔同層面的人

- 有d本身有2本護照,香港亂左可以返去另外國家 / 計劃緊移民

正確,所政府高層包括林太同謝生最鍾意攪亂香港,轉頭就拜拜,佢地個個都有外國護照

大宅

虎到金來勳章

kiwilau 發表於 19-11-2 10:57
有時真係好激氣, 明知佢地癈up都要扮唔知.

JM吾洗激氣既。

話政府有問題,就去大肆破壞。 重話系良知,勇敢!! 笑C人。

大宅

happymeal2002 發表於 19-11-2 11:51
你應該理性討論而不是人生攻擊,大部分反政府同警察都有能力離開香港,除非你認為律師醫生冇能力(emoji), ...

你應該理性討論而不是人生攻擊
死癈柴, 以下(應該理性討論而不是人生攻擊)

你意思係
你生活係一個已經越來越多屎既屎坑(哈哈, 癈柴既理性)
因為你本身係屎蟲你已經習慣種屎味依賴屎(哈哈, 癈柴既而不是人生攻擊)

死開啦癈柴, 我係講你, 你, 你, YOU YOU , あなた,あなた
同其他人無關, 你癈柴吹水講癈話.唔係其他人作大,是你癈柴

男爵府

happymeal2002 發表於 19-11-2 12:32
正確,所政府高層包括林太同謝生最鍾意攪亂香港,轉頭就拜拜,佢地個個都有外國護照
...

啱,不過有班搞事的都有外國護照,包括何CC。

伯爵府

happymeal2002 發表於 19-11-2 11:51
你應該理性討論而不是人生攻擊,大部分反政府同警察都有能力離開香港,除非你認為律師醫生冇能力(emoji), ...

原來你覺得用自制炸彈,錘仔,斧頭,士巴拿,汽油彈,襲警,殺警,嚴重毆打市民,勾結外國勢力打壓香港人,就叫理性討論呀? 你吾好再咁陰質啦。
咩大部分反政府同警察都有能力離開香港,咁你代表咁多反政府襲警既暴徒講野即係你有機會係暴徒既一份子啦,咁大家網友留意下喇,多謝你既坦白

複式洋房

mchan89 發表於 19-11-1 09:41
越吹越大, 之前話200幻.... 而家又話幾百萬.....

就算當初有200幻, 但絶大部份只係支持撤回修例, 而唔係 ...

咪就係 作嘢王 正常人都唔會支持暴力啦

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

samwong2016 發表於 19-11-1 07:40
劣幣驅逐良幣?
香港剩返你哋同建制派啲人
大波多,何妖等橫行

對對對,「劣幣驅逐良幣」,麻煩你地D禁有本事「良幣」快D走喇,留返我呢D「劣幣」同建制派留係香港同生共死得喇,你地真係功德無量喇.....

別墅

八婆仔@ 發表於 19-11-2 14:56
對對對,「劣幣驅逐良幣」,麻煩你地D禁有本事「良幣」快D走喇,留返我呢D「劣幣」同建制派留係香港同 ...

子爵府

回覆樓主:

成日講白衫,白衫搞事幾多起黑衫搞事幾多起? 正義著黑衫黑道著白衫,唔係寓意左呢個運動就係黑白顛倒咩?

別墅

ilovehuman 發表於 19-11-2 13:22
原來你覺得用自制炸彈,錘仔,斧頭,士巴拿,汽油彈,襲警,殺警,嚴重毆打市民,勾結外國勢力打壓香港人 ...

請留意樓主個題目同討論的內容,感覺你似2D生物,完全唔明3D生物,簡單d講即係你喜歡住監獄,有飯食就可以,唔理解其他人追求自由民主同理想,可笑

大宅

samwong2016 發表於 19-11-2 09:15

選泛民既都過一百萬啦,仲有未有選票既學生呢?

良知唔應該有雙重標準, 你又見到市民比黑衣人私了, 重傷嗎?你又見到警察比人用通渠水淋左之後, 傷患極嚴重嗎?你又見到警察比人割頸,要割頸呢個傷會導致死亡或變植物人, 呢個比元朗任何一個傷者都嚴重,我認識一個當時元朗事件在車廂內既青年人, 佢都冇你地呢d 外人咁嬲咁憎警察, 你地憑咩去散播仇恨?
你話個女仔比人射盲? 到而家都冇證據。
你話拿支桶都比人實槍射中? 佢係好近距離打警察, 先會被射中。你地睇唔到事實既真相, 就以為自己有良知有良心?
有良知就唔會破壞, 就唔會私了。

大宅

samwong2016 發表於 19-11-2 09:15

選泛民既都過一百萬啦,仲有未有選票既學生呢?

歷史所有和平革命家如甘地, 曼德拉都係成功地改變國家, 亦深受所有人愛戴。冇一個國家用暴力去改革係成功, 而曱甴暴徒在將來既歷史都依然係曱甴暴徒, 冇人會愛戴佢地。

大宅

八婆仔@ 發表於 19-11-2 14:56
對對對,「劣幣驅逐良幣」,麻煩你地D禁有本事「良幣」快D走喇,留返我呢D「劣幣」同建制派留係香港同 ...

講得好

伯爵府

happymeal2002 發表於 19-11-2 16:10
請留意樓主個題目同討論的內容,感覺你似2D生物,完全唔明3D生物,簡單d講即係你喜歡住監獄,有飯食就可以 ...

不如你諗下自已想講乜好過啦,。。咩感覺似2d,吾明3d生物,之後就好快講到喜歡住監獄。前文同後文有咩關聯呀,你呢種生物個腦都幾自由喎,吾洗人地明白個腦想到乜就打乜比人睇,仲有地球人係會食飯架,吾通你吾需要咩?。。,喂,3d生物,你其實係咪地球人呀。你個星球係咪靠武器講民主自由架。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

ilovehuman 發表於 19-11-2 18:26
不如你諗下自已想講乜好過啦,。。咩感覺似2d,吾明3d生物,之後就好快講到喜歡住監獄。前文同後文有咩 ...

你唔洗同4D生物勞氣, 佢地生活在平行時空.
在佢地的世界發生的事,完全同我地的世界調轉, 黑變白, 非變是....
講d野仲9588

米再徙時間回佢啦

男爵府

曱甴曱甴曱甴曱甴曱甴曱甴曱甴
係鍾意話你班連登垃圾係曱甴,吹咩?
你地破壞香港,搞死經濟仲要沾沾自喜覺得自己好威 係英雄,
係咁巴閉就去北京,去羅湖示威喇!你地最憎既中國阿!
但你班人又廢,去都唔敢去,淨係識喺香港破壞

男爵府

連登樓主返去同你班垃圾圍爐啦,
佢地又喺連登自我吹捧緊啲放火,打人戰績啦

公爵府

樓主文宣,返連登啦,尼度吾歡迎你
期待2019

首頁

尾頁

跳至