自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我平時用Payme 上網買吓嘢, 食飯夾錢, 覺得好方便, payme 內我只係link up 咗一張Credit Card, 10月開始payme 增值額由5,000 改至2,000..... 十月又多人生日, 食多兩餐飯都無晒, 本來想link up 多張卡, 但payme又要硬性規定更改payme為FPS 收款戶口, 我又唔係好想......

請問各位有用payme JM, 有無呢個煩惱, 又或者有咩辨法可以改番增值額至5,000呢.... ?

男爵府

陪月勳章

有呀, 真係好討厭, 之前5000蚊已經有時唔夠用, 宜家2000更加唔掂, 個個月實會爆......

natnat_tsang    發表於 19-11-1 10:36

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

有同感
買左兩次野已經爆quota
我係新手,想知點可以加大quota

男爵府

natnat_tsang 發表於 19-11-1 10:18
我平時用Payme 上網買吓嘢, 食飯夾錢, 覺得好方便, payme 內我只係link up 咗一張Credit Card, 10月開始pa ...

payme 規定左信用卡增值每月只得$2000, 唔夠用只有fps.

另外, 唔需要 default payme 做收款戶口喎.

你可以銀行轉錢時手動揀返去payme 就得.

侯爵府

回覆樓主:

payme呢個改制真係極老土,佢只係想你link saving ,即係用佢app 洗cash,...instead of 碌咭,連分都唔俾你儲多
愛是恆久忍耐......

侯爵府

新紮媽媽 發表於 19-11-1 10:47
payme呢個改制真係極老土,佢只係想你link saving ,即係用佢app 洗cash,...instead of 碌咭,連分都唔俾你 ...

同意.... 不過, 要link saving, 我就用FPS 啦....用佢貪方便同可以儲吓分啫....

侯爵府

natnat_tsang 發表於 19-11-1 10:57
同意.... 不過, 要link saving, 我就用FPS 啦....用佢貪方便同可以儲吓分啫....

...

咪係,用saving的話, 我用返自己e banking la fps咪仲直接....所以佢改limit 堅係老土....
愛是恆久忍耐......

公爵府

2024年龍年勳章

2000講真分分鐘夾食飯都唔夠

侯爵府

judycyk 發表於 19-11-1 11:08
2000講真分分鐘夾食飯都唔夠

絕對唔夠啦... 我上個月頭一個星期飯局都已經爆咗啦.... 諗住加多張Credit Card可以搞掂啦... 點知要搞鬼咁多嘢.... 我以為有其他辦法, 就上嚟問問囉... 原來大家都覺得唔方便又無辦法.... 棄用啦...

侯爵府

新紮媽媽 發表於 19-11-1 11:00
咪係,用saving的話, 我用返自己e banking la fps咪仲直接....所以佢改limit 堅係老土....
...

我都同意... 佢改limit 係趕客, payme 最低限度應該keep 番舊客個limit..... 棄用

公爵府

牛年勳章

轉用轉數快

首頁

尾頁

跳至