夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

內容有d長希望耐心d睇完比下意見小弟!
話說我同我女朋友一齊左半年 佢亦都有左我bb 而佢本身係有一個6歲大既仔 當初岩岩一齊既時候咁岩一次就中左 有左我bb 咁大家既共識都想要個bb 但無幾耐佢話唔開心 我問佢點解 佢話本身佢可以升職 而家有左無得升所以唔開心 結果我地咁樣嘈左一次交 然後幾日後無事啦 但之前我工作好忙無咩事間去理佢 佢亦都會成日係我工作既時間打來話我唔關心佢撩架嘈 又成日開口埋口話要落左個bb 咁有一次真係嘈到好大鑊 去左仁安醫院book時間人工墮胎

複式洋房

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 15:34
內容有d長希望耐心d睇完比下意見小弟!
話說我同我女朋友一齊左半年 佢亦都有左我bb 而佢本身係有一個6歲大 ...

但入到醫生房照超聲波 一睇到個bb,我喊到收唔到聲 之後我就求佢唔好落 佢都答應左 亦都因為咁我開始樣樣事都會就晒佢唔會同佢嘈 做晒死狗 佢鐘意食咩都盡量滿足佢 有時間就人去接佢收工 不過有幾次同佢傾閒計咁傾 佢話第時個bb出左世 佢6歲個仔都會係佢第一位 我話個bb都係你個仔 點解要分第一第二?佢話我唔明 我心入面真係唔明 但我無講出聲 唔想咁樣同佢嘈

複式洋房

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 15:35
但入到醫生房照超聲波 一睇到個bb,我喊到收唔到聲 之後我就求佢唔好落 佢都答應左 亦都因為咁我開始樣樣事 ...

直到琴日我同佢同埋佢個仔去睇戲 咁我拖住佢個仔 佢去排隊買飛同小食 咁期間佢個仔就拉我去睇玩具 我見時間差唔多準備番去幫佢手拎小食 但佢個仔又拉番我去睇玩具 之後佢就行埋來好大聲喝我“喂 過來幫手拎野啦”果一下我超無面 但我無出聲 我唔想係街同小朋友面前同佢嘈交 睇完戲散場番屋企途中 我拖住佢個仔過馬路 佢就低頭禁電話 我唔識路跟住佢行 佢禁完電話 又罵我做咩行錯路。。。我又無出聲 佢就話 唉 我拖番個仔 之後我就自己一個行 無出聲直到番到佢屋企樓下

複式洋房

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 15:36
直到琴日我同佢同埋佢個仔去睇戲 咁我拖住佢個仔 佢去排隊買飛同小食 咁期間佢個仔就拉我去睇玩具 我見時 ...

佢就話以後唔想出就唔好出來 無人逼你出,我就出聲 明明我都無做錯野點解要係咁發我脾氣 佢話大緊肚係咁嫁啦 而家無夠22個星期仲可以去落左個bb佢嫁 結果我都係哄番佢 我想問大家 我到底應該點做 我唔係唔愛佢 但我既感覺係佢唔多在乎佢而家肚入面個bb成日開口埋口都話落左佢 又唔會公開比人知而家有左除左佢屋企人同身邊好好既朋友之外佢連我擺上網話要為bb努力既發文都要我刪除左佢。。。。。請大家指點下小弟!!!

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

佢講得好清楚唔想要,湊大個仔背後既負擔你又知道幾多。到時你又一句“ 好忙”,咁咪又係搵著佢黎攪。

複式洋房

happygigipig 發表於 19-11-3 15:56
佢講得好清楚唔想要,湊大個仔背後既負擔你又知道幾多。到時你又一句“ 好忙”,咁咪又係搵著佢黎攪。
...

所以係咪等個bb出世之後我就要同佢分開?但個bb我一定要 佢亦都無能力養兩個仔

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:00
所以係咪等個bb出世之後我就要同佢分開?但個bb我一定要 佢亦都無能力養兩個仔
...

表面上,似乎你哋好難一齊。分開,又談何容易。本來無一物,而家又整多件BB。。。

伯爵府

2024年龍年勳章

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 15:37
佢就話以後唔想出就唔好出來 無人逼你出,我就出聲 明明我都無做錯野點解要係咁發我脾氣 佢話大緊肚係咁嫁 ...

唔好逼佢要個bb,你忍唔到佢一世。
bb係佢嘅決定,你點解逼佢生?

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:00
...

其實BB唔係你既資產,你一定要留,俾你留到,真的好嗎?個家庭奇奇哩哩,你咪又係搵人湊,唔通你自己湊咩,講到尾,搵黎攪。。。

複式洋房

happygigipig 發表於 19-11-3 16:19
其實BB唔係你既資產,你一定要留,俾你留到,真的好嗎?個家庭奇奇哩哩,你咪又係搵人湊,唔通你自己湊咩 ...

唔係我湊 邊個湊?仲有個bb唔係我資產係邊個?

複式洋房

RAY媽 發表於 19-11-3 16:18
唔好逼佢要個bb,你忍唔到佢一世。
bb係佢嘅決定,你點解逼佢生?

有得逼嫁咩?如果分開 我會自己一個養bb

伯爵府

2024年龍年勳章

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:22

bb係佢個肚,要不要bb的決定應屬女方。佢愛自己大仔好正常,唔好害人啦,仲想要埋個bb!

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:20
唔係我湊 邊個湊?仲有個bb唔係我資產係邊個?

24小時全天候365日去湊,唔係放工OT完食完飯返去睇佢瞓覺叫做湊。 當然請工人湊,小朋友都可以快高長大。

BB係一個生命既延續,佢一出世就係一個獨立個體。咁佢當可以做你既資產,不過資產價格可升可跌,唔好輸打贏要就好了。

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

happygigipig 發表於 19-11-3 16:30
24小時全天候365日去湊,唔係放工OT完食完飯返去睇佢瞓覺叫做湊。 當然請工人湊,小朋友都可以快高長大。
...

佢一開始都講到明佢唔會湊 我都話請工人 我放工之後我湊

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:22

你明顯逼緊佢啦,連醫院都去埋。
佢都講咗唔想要,你係知道架。

複式洋房

happygigipig 發表於 19-11-3 16:32
你明顯逼緊佢啦,連醫院都去埋。
佢都講咗唔想要,你係知道架。

你有無認真睇文章嫁?係嘈交嘈到佢去醫院 之後係我求佢唔好落 唔係無啦啦去醫院話唔要

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:32
佢一開始都講到明佢唔會湊 我都話請工人 我放工之後我湊

既然佢只負責生仔,你負責請工人,小朋友問你咩叫 家庭,你會點答佢?

複式洋房

happygigipig 發表於 19-11-3 16:35
既然佢只負責生仔,你負責請工人,小朋友問你咩叫 家庭,你會點答佢?
...

你睇字係咪選擇性睇?我咪講左我放工之後湊。。。。。

伯爵府

2024年龍年勳章

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:30
你都ondogdog 咁就唔好話我逼人生啦!我幾時害過佢呀?9588我發文係問意見唔係比係到9唔搭8嫁,一樣係佢個 ...

佢講得好清楚唔想要,你不停要佢要,咁唔係逼?佢直情唔想認你。
講唔夠兩句就講粗口,睇得到你幾有品。

首頁
12345...6

尾頁

跳至