夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:35
你有無認真睇文章嫁?係嘈交嘈到佢去醫院 之後係我求佢唔好落 唔係無啦啦去醫院話唔要
...

去醫院呢下動作係好大勇氣,唔係個個女人都做得出。相信佢係好大決心要去落。如果佢唔想落,要嘈交都有好多途徑。

複式洋房

RAY媽 發表於 19-11-3 16:39
佢講得好清楚唔想要,你不停要佢要,咁唔係逼?佢直情唔想認你。
講唔夠兩句就講粗口,睇得到你幾有品。
...

講粗口?邊到有講粗口?咁當初又決定要?到無得升職先話想唔要?你有無認真爬文嫁?

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 15:37
佢就話以後唔想出就唔好出來 無人逼你出,我就出聲 明明我都無做錯野點解要係咁發我脾氣 佢話大緊肚係咁嫁 ...

好明顯你愛佢多於佢愛你。而佢食住左你。

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:38
你睇字係咪選擇性睇?我咪講左我放工之後湊。。。。。

工餘時間去湊仔,你會錯失小朋友好多野,小朋友亦會損失好多野。真正既湊仔,係24小時每分每秒都關顧小朋友(2歲前)。

複式洋房

happygigipig 發表於 19-11-3 16:46
工餘時間去湊仔,你會錯失小朋友好多野,小朋友亦會損失好多野。真正既湊仔,係24小時每分每秒都關顧小朋 ...

咁我老豆都會幫手湊 咁我無理由唔做野2年只係湊仔嫁嘛 我唔食 個仔都要食

複式洋房

honeybid2 發表於 19-11-3 16:46
好明顯你愛佢多於佢愛你。而佢食住左你。

咁我要點做呢?佢成日話生完個仔比番我湊就完成任務

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:48
咁我老豆都會幫手湊 咁我無理由唔做野2年只係湊仔嫁嘛 我唔食 個仔都要食
...

湊仔係父母既責任 。湊初生BB唔容易,表面上你係折磨完親生媽媽,要佢做生仔工具,然後又折磨你老豆,要佢做湊仔工具。實際上,生活逼人。。我明既。

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:50
咁我要點做呢?佢成日話生完個仔比番我湊就完成任務

講聲唔好意思先,因為我要講唔好聽既事實:

佢唔太愛你,所以你同佢既結晶品,佢唔當係一回事,生你地兩個B既BB,佢只看成係任務

你要扭轉呢個形勢,就要令佢愛你多好多,而人向來都係犯賤既!

複式洋房

happygigipig 發表於 19-11-3 16:53
湊仔係父母既責任 。湊初生BB唔容易,表面上你係折磨完親生媽媽,要佢做生仔工具,然後又折磨你老豆,要佢 ...

折磨?呢個形容幾搞笑 我想問點折磨?

複式洋房

shannon_fky4186 發表於 19-11-3 16:55
講聲唔好意思先,因為我要講唔好聽既事實:

佢唔太愛你,所以你同佢既結晶品,佢唔當係一回事,生你地兩 ...

其實我只想知到底分定唔分開好 唔分係唔想到時個bb無媽媽,因為我都係單親家庭環境

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:56
折磨?呢個形容幾搞笑 我想問點折磨?

親生媽媽一啲都唔開心,一啲都唔幸福,你無留意到嗎?你唔在意嗎?
你父親大人,就算未夠鐘享清福,亦未至於享受3個小時去餵奶換片洗奶樽抱瞓覺喊唔停無限輪迴。

複式洋房

唔公開 只俾至親知道 都無問題je
又唔係至親都唔講 開頭都唔想俾人知啦
可能佢都唔想俾人知佢又有左
啲人又知未結婚
多閒言閒語

複式洋房

happygigipig 發表於 19-11-3 17:03
親生媽媽一啲都唔開心,一啲都唔幸福,你無留意到嗎?你唔在意嗎?
你父親大人,就算未夠鐘享清福,亦未 ...

點樣唔開心唔幸福?佢大仔鐘意飲既果汁成千蚊都買比佢 肚果個將來要用既用品佢講明唔會有錢比佢 我話我老豆幫手唔係完全接手。。。。你理解能力有無問題?

複式洋房

mjbabymjbaby 發表於 19-11-3 17:04
唔公開 只俾至親知道 都無問題je
又唔係至親都唔講 開頭都唔想俾人知啦
可能佢都唔想俾人知佢又有左

但而家個bb都6個月。。。仲有3個月多d就出世

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 17:07
點樣唔開心唔幸福?佢大仔鐘意飲既果汁成千蚊都買比佢 肚果個將來要用既用品佢講明唔會有錢比佢 我話我老 ...

你文章第一頁,就寫到佢好唔開心。
你付出既係心意,定係物質?
你老豆幫手,有無工資,有無假期,有無福利?

複式洋房

happygigipig 發表於 19-11-3 17:23
你文章第一頁,就寫到佢好唔開心。
你付出既係心意,定係物質?
你老豆幫手,有無工資,有無假期,有無福 ...

佢唔開心係因為有左無得升職 唔關心佢係因為我要番工無時間陪佢 呀爺湊孫要講著數?你個腦係咪有問題?先會問呀爺湊孫要假期要福利 笑死人咩?

大宅

回覆樓主:

湊初生BB 唔容易,襯仲有3個月時間安排好BB啲嘢同之後湊BB既工作分配。如果佢講明唔湊,日頭搵老豆又好,請工人又好,夜晚自己湊返又好,一定要安排好。至於仲同唔同你女朋友一齊,時間會証明一切,現在好好珍惜你而家眼前擁有既嘢,有左小朋友,唔係話分就分,都唔係話唔分就會大家一直相安無事。
準爸爸,縱使前面荊棘滿途,但你已經選擇左負上依個責任,你都要排除萬難,照顧好你既BB才是當前最重要既任務。加油!

複式洋房

niccm 發表於 19-11-3 17:32
湊初生BB 唔容易,襯仲有3個月時間安排好BB啲嘢同之後湊BB既工作分配。如果佢講明唔湊,日頭搵老豆又好,請 ...

我好珍惜上天比左個小朋友我 所以我由撈偏門決定腳踏實地做番正常人去努力搵錢比佢 至於感情方面真係唔知點去處理

侯爵府

happygigipig 發表於 19-11-3 16:46
工餘時間去湊仔,你會錯失小朋友好多野,小朋友亦會損失好多野。真正既湊仔,係24小時每分每秒都關顧小朋 ...

下,2歲前唔可以全職湊bb 嘅唔可以生仔?

珍珠宮

回覆 盡責好爸爸 的帖子

佢畀娘家人知,但唔想畀其他人知佢有左你既仔。
我猜估:(未必準確)係佢唔可以畀佢大仔個親父男家果邊人知?
係佢唔想畀佢公司D人知,因為會影響佢「仕途」?

佢有錢買貴價果汁畀大仔,但冇錢養細仔(你個仔)。
我猜估:(未必準確)
養大仔D錢唔係佢出既。係大仔親父男家果邊出錢養既。

佢講明要擺大仔第一位。你個仔在大仔之後,要厚大仔,薄你個仔。
我猜估:(未必準確)
佢想討好個大仔,因為大仔親父男家有財產留落畀大仔,等到大仔成人後會分到前夫男家的家產。

可能佢根本冇同大仔親爸離婚?
大仔親父男家比較有勢力,有財力?
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

首頁
12345...6

尾頁

跳至