婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我結婚19年,一開始已同老公夾好唔會生,因為我地兩個都覺得生細路無自由,一到星期六、日我地都瞓到中午個d人黎,19年黎都無後悔過,覺得真係好開心,我6299很傳統,而且又係潮州人,老公有一家姐,及四兄弟,大哥有4個、兩個細佬夾埋有6個,內孫共10個,但6299都想我地生返個,不過佢地未試過係我面前提過,早幾年99都只會問我老公仲咩唔生,我老公永遠答係佢唔想要,睇返Jm d post,覺得我6299都算係咁,你地呢?會有說話聽嗎?

子爵府

vivichow333 發表於 19-11-11 15:18
我結婚19年,一開始已同老公夾好唔會生,因為我地兩個都覺得生細路無自由,一到星期六、日我地都瞓到中午個 ...

結婚廿六年,我哋都冇打算生小朋友。奶奶初初有講。後未老公親口同佢講,佢自己唔想生。奶奶冇再有說話俾我聽。但近排奶奶生cancer. 佢其中一個女話佢阿媽同佢講左好左嘢。對我地成肚怨氣。(平時相處可以的)唔知唔生係咪係其中一樣?但生與唔生係自己人生決定,與奶奶冇關係。就算佢有怨氣,我哋都冇辦法。

別墅

JoslynPeonies 發表於 19-11-12 10:11
結婚廿六年,我哋都冇打算生小朋友。奶奶初初有講。後未老公親口同佢講,佢自己唔想生。奶奶冇再有說話俾 ...

講得岩,仔女自己既,上一代根本無權干涉,好在我父母、祖母都好開放,佢地都叫我唔好生,最怕d古老99,唔係佢生、佢教、佢養就係要你生

男爵府

結婚8年,一開始已決定唔生小朋友,所以冇理會6299,唔知佢地背後有冇唔高興,但係生既係我,我覺得唔使理佢地囉

別墅

BLACKSTAR328 發表於 19-11-12 18:02
結婚8年,一開始已決定唔生小朋友,所以冇理會6299,唔知佢地背後有冇唔高興,但係生既係我,我覺得唔使理 ...

Agree,始終父母先係我地

伯爵府

BLACKSTAR328 發表於 19-11-12 18:02
結婚8年,一開始已決定唔生小朋友,所以冇理會6299,唔知佢地背後有冇唔高興,但係生既係我,我覺得唔使理 ...

同妳一樣。
因為婚前C6 已經同6299 表明唔會生,所以呢8年來佢哋一句都冇問過。

首頁

尾頁

跳至