懷孕前後

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

牛年勳章

S_F 發表於 19-11-17 17:05
不如你自己睇

有片影住暴徒火燒阿伯,都可以話佢係特技人,人哋佢咗醫院情況唔樂觀,咁都有假?

有片影住暴徒用磚掟死人,都可以明屈其他人掟
明明太子冇死人,暴徒夾硬製造個“死者”出來屈警察
宜家求奇揾個黃尸出來,就話催淚彈有二噁英比暴徒焚燒雜物更毒有幾出奇
信佢哋一成,雙目失明

複式洋房

其實大家入黎呢個post,都係想了解多啲TG對懷孕既影響(講真,依家有無影響大家都唔知,分享下自己既擔心同預防方法有咩唔啱?)如果有人對呢個topic無興趣,咪唔好睇囉。呢度無人要做文宣呀,俾呢度既媽媽們好好討論番正題啦。

大宅

SugarBoo 發表於 19-11-17 17:49
不如妳睇返清楚我之前D post 先啦
我無講過催淚彈無呢 但好多文獻表示二噁英“主要”來源係燒膠燒垃圾
咁 ...

甘好啦,多謝你意見,我哋會參考家啦,麻煩你都專重下其他媽媽的意見,唔認同可以唔使回覆,或只講出你個人見解都可以,俾其他人自行判斷啦,唔須要強制人哋信你果套,

別墅

S_F 發表於 19-11-17 17:55
樓主講得岩,我地應該focus 返我地擔心既野,其他無用既回覆我地略過就可以。
...
佢地無非係想令到呢個post再次被消失,所以我地唔好中計!

大宅

拉比2018 發表於 19-11-17 17:56
有片影住暴徒火燒阿伯,都可以話佢係特技人,人哋佢咗醫院情況唔樂觀,咁都有假?

有片影住暴徒用磚掟死 ...

呢位朋友,我都講過家啦,你的言論好適合政治區果度,無人想討論呢個問題,而本post 唔係關注緊呢件事,請你去另一區發表,謝謝你。

大宅

我b下年6月出世
返尖沙咀都好驚會中會聞到
隨身果隻空氣清新有無用? 起碼過一下聞唔到先
我諗吸入一定會 帶口罩又驚比人查
到底可以點

大宅

Pooh1005 發表於 19-11-17 17:57

ure so smart ,希望各位媽媽,可以忍下,見到一d唔同見解既就多謝佢分享,離題就建議佢去另一區,甘樣就可維持到呢個post 存在,謝謝你們。

複式洋房

mscathybbb 發表於 19-11-17 17:59
我b下年6月出世

其實我都有諗過買,但部機仔咁細,而空氣又係流動既,究竟成效有幾大??
定係純粹自己買個安心?

大宅

mscathybbb 發表於 19-11-17 17:59
我b下年6月出世

無味唔代表無二噁英架,因為佢無色無味,所以如必須翻工最好避開重災區行。

大宅

dm0309 發表於 19-11-17 18:03
無味唔代表無二噁英架,因為佢無色無味,所以如必須翻工最好避開重災區行。
...

所以買部機仔只係心理良好小小 好過咩都唔做
我已經盡避開
lunch都唔敢落街

別墅

Pooh1005 發表於 19-11-17 17:57

不如開一個post, 講明唔準提
1.政府
2.示威
3.暴徒
li d敏感字眼。

單純討論邊區放過TG, 大家認識的中西醫護係點講。

作為媽媽,一定係長憂99。
就算正苦點解釋,唔信的人,都係會唔信。所以作為一位大肚婆,面對無能的管治人員,我唯有先令自己思想正面,盡力避免受影響。
真係受左影響,再想辦法,因為這一刻,真的做不了太多。但心情唔好,我自己覺得就好似胎教會出事,所以我都係盡諗得正面d.

男爵府

SugarBoo 發表於 19-11-17 17:33
燒膠無二噁英? 妳...睇邊個空間嘅“化學者”? 可Share 一吓嘛?

燒pvc無人話無,你咁講即使唔燒,自然環境都有啦!但同燒政府嘅中國製催淚彈差天共地囉!警方一日都燒超過一千個,燒足咁多日,大家都真係㩜炒得啦!

大宅

EasyTrendyMum 發表於 19-11-17 18:08
不如開一個post, 講明唔準提
1.政府
2.示威

你呢個idea 好好哦,但本人真係無時間去管理,會唔會呢度邊位姊妹願意主動開個頭?

大宅

Forgetmenot999 發表於 19-11-17 18:12

燒pvc無人話無,你咁講即使唔燒,自然環境都有啦! ...

之前有位朋友reply 過,比如買空氣清新機,或者塞毛巾係門窗邊之類,盡力做啦,做得幾多得幾多,希望可以有些幫助。我星期一仲要番工,上星期都SL 左成week ,避唔到家啦

大宅

拉比2018 發表於 19-11-17 17:56

有片影住暴徒用磚掟死 ...

掟死人有片係個肥婆女人唔識掉,就掉中企佢前面個呀伯,網上有曬片你就去睇啦!唔係示威者黑衣人掉佢ga!!!!唔好係度得把口啦,Fact check下先講野啦!

你又知太子無死人? 關左站你係入面呀? 你有証據咪拎出黎,無就咪係度廢up啦! 係呀!TG無毒呀!你出去吸多d啦,出去幫警察打暴徒囉!

大宅

dm0309 發表於 19-11-17 18:03
...

下?無味既咩?咁真係吸左都唔知喎

複式洋房

回覆樓主:

我都好驚TG...
呢個bb我好辛苦先有...下個月就生...而家已經提早放產假日日留響屋企避世...但心諗而家避到又點?全港區區都放過咁濟,d殘餘物又話十幾年都唔散,唔通同個細路匿響屋企幾十年?要小朋友喺咁嘅毒氣環境大我真係覺得好無助好內疚...

p.s.個唔生性老公聽日仲要同人去尖沙咀食生日放題!明明呢兩日尖沙咀已經TG重災區!我話你咁即係攬炒,佢就繼續無視我兼話我癡線!

大宅

tinker_bell 發表於 19-11-17 18:24
我都好驚TG...
呢個bb我好辛苦先有...下個月就生...而家已經提早放產假日日留響屋企避世...但心諗而家避到 ...

睇邊間
香格里拉 帝苑果堆星期五都無乜事
icon我就唔會去

複式洋房

mscathybbb 發表於 19-11-17 18:35
睇邊間
香格里拉 帝苑果堆星期五都無乜事
icon我就唔會去

彌敦道果頭呀

大宅

clt0524 發表於 19-11-17 18:22

掟死人有片係個肥婆女人唔識掉,就掉中企佢前面個呀伯,網 ...

多謝呢位姊妹,係有些朋友覺得無問題無毒,我地都無須要再覆佢地,始終各人見解唔同,大家各自判斷啦,佢地都無再覆,大家就高台貴手唔好引發罵戰啦,因為都想跟番個主題,俾資訊大家,政治果d去番政治區好些,謝謝你。

首頁
23456...9

尾頁

跳至