美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果我想同時間用其他牌子嘅toner,serum同lotion,咁haba sq應該點加落護膚程序?同埋可唔可以搽眼?如果搽眼又應該點做?

大宅

hihivanessa 發表於 19-11-22 14:13
如果我想同時間用其他牌子嘅toner,serum同lotion,咁haba sq應該點加落護膚程序?同埋可唔可以搽眼?如果搽 ...

我冇搽眼,眼好易出油粒。 我通常加在面霜中一起搽,本身干所以一陣就吸收晒,明早起床都唔會油。

複式洋房

hihivanessa 發表於 19-11-22 14:13
如果我想同時間用其他牌子嘅toner,serum同lotion,咁haba sq應該點加落護膚程序?同埋可唔可以搽眼?如果搽 ...

其實支SQUALANE 已能代替乳液/面霜, 所以塗完佢已是護膚程序最後一步嚟! 平時護膚也只需洗面>G Lotion爽膚水>SQUALANE, 便完成整個護膚過程!

如真的要加入現有其它產品, 最多也只能加入精華, 搽完精華後便用上SQUALANE 1滴已足夠(如肌膚再乾時, 可增至2-3滴), 搽嘅時候唔使打圈圈,輕輕按上面至吸收就OK!

想SQUALANE 發揮更好, 最好面部仍濕潤時用, 會效果更好!

複式洋房

油我會放幾滴係手心搓熱再按壓係面

大宅

MrsLan 發表於 19-11-26 16:27
其實支SQUALANE 已能代替乳液/面霜, 所以塗完佢已是護膚程序最後一步嚟! 平時護膚也只需洗面>G Lotion爽 ...

咁用完精華後要唔要再噴水先再用squalane呀?

複式洋房

hihivanessa 發表於 19-11-28 16:43
咁用完精華後要唔要再噴水先再用squalane呀?

如果你搽完精華後覺得太黏LUP 的話, 可再用爽膚水輕拍肌膚一次後, 才塗上squalane
精華屬於水感重的話, 可以不用再拍爽膚水, 可直接搽squalane

大宅

MrsLan 發表於 19-11-28 22:26
如果你搽完精華後覺得太黏LUP 的話, 可再用爽膚水輕拍肌膚一次後, 才塗上squalane
精華屬於水感重的話, ...

thanks

大宅

我有搽眼,冇問題,我用3滴全面連眼

珊瑚宮

Beibeisam 發表於 19-11-29 12:10
我有搽眼,冇問題,我用3滴全面連眼

N年前有用, sales姐姐都叫唔好用眼
唔係個個人頂得到, 出油脂粒就麻煩

首頁

尾頁

跳至