懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

而家13w,之前試過1-2次半夜起身去唔到小便,但過10分鐘左右就可以疴得出,今次半夜,試疴左1個中都疴唔出小便,結果要入急症放尿,有冇媽媽試過?

男爵府

試過呀,但未試過一個鐘都柯唔出要放咁嚴重。通常太急先會咁,所以我去密d廁所就冇事。

複式洋房

kataly 發表於 19-11-22 18:31
而家13w,之前試過1-2次半夜起身去唔到小便,但過10分鐘左右就可以疴得出,今次半夜,試疴左1個中都疴唔出 ...

有试过好似壓住左甘,我宜家24週幾日頭飲多D水發現去得順D,飲唔夠水會㢌唔清甘同痾得少,有時會屙唔出,我平時日頭會飲好多水到左夜晚飲完支奶后11點度就唔飲水,怕夜晚不停起床去廁所,因為成日都有尿頻嘅感覺,好辛苦,我懷疑Bb壓住左膀胱每次開頭屙會感覺好似有野塞住左甘后尾先屙得暢順

別墅

我有試過呀!
有次仲要太攰訓著左唔知急尿
一醒果下已經急得好犀利
然後痾左好耐又痾唔出
但又勁急
我簡直係感覺到膀胱谷番轉頭
然後我腰腎位勁痛
連埋個胃又抽抽地痛
腰腎位痛到我差唔多暈低
好在最後痾得出
要響馬塔度坐番陣
啲痛楚先慢慢冇咋!
痛到我標晒冷汗⋯⋯

男爵府

關唔關尿道炎事?

大宅

試過啊, 13週, 朝早起身痾極都痾唔出, 諗住飲d水訓一陣再試下, 點知仲衰, 跟住即刻入左瑪嘉烈, 好好彩等左15分鐘左右已經即刻安排我放尿, 痴線放左成L都有, 後尾仲要留院一晚照腎同膀胱, 醫生話因為子宮未升上去, 加上膀胱太多水, 壓住左尿道, 所以去唔到, 咁要勤d痾尿囉, 清得密d就好d

洋房

我13週6時都係咁!好辛苦
其實11-13週前已要用少少力先去到
13週6果日晚上11點訓...
早上0600起身好急
但去唔到... 再訓一陣
8點幾再試.. 不得了9點半都是去唔到!
即是我琴晚11點到早上9點幾
都去唔到一滴..膀胱就快爆咁好辛苦
衝落北區,慶幸孕婦優先
我好快就有護士照顧我同檢查
醫生話一個膀胱儲最多900cc尿
我已儲到894cc...
一放尿果下真係安心晒爽晒
最後訓係度個半鐘
要放一放袋再訓,總共抽左1500cc
辛苦試自己去到醫生先放我走..
佢最後仲幫我照左幾下超聲波比我睇
話bb好正常,放心啦.........
不過就頂住左膀胱所以去唔到小便
或要用少許力先去到。

自此一有尿意就要去
14至宜家18週已正常返晒

首頁

尾頁

跳至