美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

見網上有一種叫plasma眼皮提升,好似效果好好,佢係一種通過氣化多餘眼皮方法,以點狀將多餘皮膚cut走,以提升老化鬆弛眼皮。不過唔知危唔危險同埋會唔會留下疤痕?

大宅

我見做呢個價錢唔貴,一千左右,一次已有圖中效果,但都怕修復期長,又唔知會唔會做衰,真係無sister試過呢隻?

大宅

chiuchiu0310 發表於 19-11-24 00:01
我見做呢個價錢唔貴,一千左右,一次已有圖中效果,但都怕修復期長,又唔知會唔會做衰,真係無sister試過呢 ...

你係邊到見到?
url=http://www.TickerFactory.com/]
[img][http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20100203/dt/12/k/e75b/preg.png[/img]
[/url]

大宅

rubiks 發表於 19-11-24 14:42
你係邊到見到?

上網search : “plasma眼皮提升”就會有資料

大宅

chiuchiu0310 發表於 19-11-24 17:48

不過我覺得呢個好睇治療師既手勢同經驗

大宅

chiuchiu0310 發表於 19-11-24 17:48

我上網有搵過...見到有個video, 個人掂一下縮一縮,好似好痛咁
url=http://www.TickerFactory.com/]
[img][http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20100203/dt/12/k/e75b/preg.png[/img]
[/url]

大宅

rubiks 發表於 19-11-24 17:51
我上網有搵過...見到有個video, 個人掂一下縮一縮,好似好痛咁

有創傷一定會有d痛,係cut左多餘皮膚

水晶宮

chiuchiu0310 發表於 19-11-24 17:54
有創傷一定會有d痛,係cut左多餘皮膚

佢個原理唔係"cut"皮膚啊,你講果隻係plasma pen (plasma fibroblast treatment), 喺外國都好hit, 佢係一支筆針頭點喺皮膚上造成微創,刺激fibroblast (纖維母細胞)增生重整,皮膚修復期就會重新收緊。但呢個技術好考驗治療師功夫,因為係逐點咁刺上,好似刺綉咁,一定要好熟悉皮膚紋理。

有外國網友分享,做完幾個月仍然有紅印/色素沉澱,成面花哂。有冇印有冇疤好視乎體質和手勢,因為佢真係入侵性有創傷。

大宅

Elenalan 發表於 19-11-24 18:20
佢個原理唔係"cut"皮膚啊,你講果隻係plasma pen (plasma fibroblast treatment), 喺外國都好hit, 佢係一 ...

原來係刺激fibroblast增生重整,我係一間幫人做plasma既網站中,佢寫住係cut多餘皮膚,如果佢地連原理都唔明,咁就幫襯唔過

水晶宮

chiuchiu0310 發表於 19-11-24 18:30

原來係刺激fibroblast增生重整,我係一間幫人做plasm ...

search英文資料會清楚d:

Plasma Fibroblast Treatment creates a very precise and controlled plasma arc, heat-induced trauma that stimulates and awakens your fibroblast cells. The body recognizes the skin has been compromised by the heat trauma, and the skin rejuvenation processes start to happen"。

侯爵府

回覆樓主:

修復期好長。。同埋好腫好紅。。Youtube好多外國人分享。。我本身有興趣,睇完已經唔想做。。

大宅

Elenalan 發表於 19-11-24 18:42

search英文資料會清楚d:

明白,謝謝 不過如果有機會留疤留印都要好小心,眼皮下垂真係好難搞。之前做眼thermage 都唔覺有效。唯有自己做下ems美容儀keep下

大宅

lazywife 發表於 19-11-24 18:51
修復期好長。。同埋好腫好紅。。Youtube好多外國人分享。。我本身有興趣,睇完已經唔想做。。
...

咁樣我都放棄算了,之前見好多相好有效,估唔到修復期咁耐,我之前問左話2-3日結焦,5-6日就甩,一兩星期就修復

大宅

chiuchiu0310 發表於 19-11-24 18:30

原來係刺激fibroblast增生重整,我係一間幫人做plasm ...

唔好制...

水晶宮

chiuchiu0310 發表於 19-11-24 18:55
咁樣我都放棄算了,之前見好多相好有效,估唔到修復期咁耐,我之前問左話2-3日結焦,5-6日就甩,一兩星期 ...

如果2星期內完成「表面」修復,相信要multiple treaments先有理想效果。外國人真係可以忍受28日 downtime, 佢地無論係做plasma pen定係plasma skin regeneration (表面無創)都可以打好高能量,腫足一個月再甩哂皮,之後真係有好明顯緊膚和眼皮提升效果,d效果唔係P圖,因為係有臨床醫學研究亦published了論文。不過果d patients年紀比較年長,唔使返工,又可宅在家一個月。hk人就算已退休,都未必肯宅一個月等待downtime完成。

如果你接受到downtime 1個月,做手術好過啦,一次過仲直接。

大宅

Elenalan 發表於 19-11-24 19:05
如果2星期內完成「表面」修復,相信要multiple treaments先有理想效果。外國人真係可以忍受28日 downtime, ...

我本來以為同laser打斑結焦差不多,放兩三日假,到時戴副眼鏡返工就可以瞞天過海,如果要一個月真係接受唔到。睇來要等到退休先啦

首頁

尾頁

跳至