懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

網上見到有盈悅坊同kissing mama睇落唔錯,kissing mama 貴2千多有湯水+午餐加晚餐主菜各2款(每日4盒餸)又有宵夜或小食,但網上評價唔多,盈悅坊自己加熱食果個餐就平些,每日湯水+早餐另外午晚主菜2款2盒共4盒,菜款1款2盒,糖水每日加$30 ,kissing mama無試餐,盈悅坊有(已安排試,試完會再講)

始終無評價係差啲,盈悅坊都好耐下,基本上睇到的評價都唔會好差,唔知有無媽媽有咩好建議?或有無人試過呢2間呢?謝謝

複式洋房

回覆 Wannii 的帖子

我自己覺得性價比無想像中高,

味道可以,湯水一讚,

唔好預餐餐有新鮮食材,

大家睇到評論*有讚無彈*,

只係因為佢封鎖左網友嘅批評同負面評論;

所以唔好抱太大期望

其他月子餐就唔太清楚

個人建議:請個陪月實際

男爵府

盈悅坊你試咗餐未? 味道好何?

大宅

回覆樓主:

我之前都有諗住訂月子餐,但我將個menu比2位長輩睇完後,佢地不約而同話當中某d係唔食得,因為太涼,同埋餸菜普通唔值呢個價,同意有jm講,請陪月會實際D

大宅

Mini20160607 發表於 20-2-17 10:13

盈悅坊你試咗餐未? 味道好何?

味道唔錯,清淡唔油,試完覺得唔錯。

大宅

Nagomi 發表於 20-2-17 12:57
我之前都有諗住訂月子餐,但我將個menu比2位長輩睇完後,佢地不約而同話當中某d係唔食得,因為太涼,同埋餸 ...

我之前試過有阿媽幫手,但發覺佢一個真係handle 唔到,根本好多時都屈左係廚房煮嘢食俾我,而我又要局住睇b又要泵奶,實際情況唔work ,所以今胎野食唔使佢搞,佢主力睇住,我諗會好好多。陪月好就話者,請著唔好真係仲衰,而且價錢唔平,考慮過實際情況,我先選擇月子餐。睇過幾間,覺得呢間起碼可以試餐,而且都做左好耐,會多少少信心,msg佢哋都覆得快,其實訂唔訂餐都睇自身情況,希望到時真正可以休息下,唔會甘辛苦。

複式洋房

Wannii 發表於 20-2-24 20:25
我之前試過有阿媽幫手,但發覺佢一個真係handle 唔到,根本好多時都屈左係廚房煮嘢食俾我,而我又要局住睇 ...

我同你情況差唔多,最後訂左盈悅。阿媽同大女都可以一齊食, 阿媽俾第一胎多好多時間幫我湊b

大宅

Wannii 發表於 19-11-25 13:01
網上見到有盈悅坊同kissing mama睇落唔錯,kissing mama 貴2千多有湯水+午餐加晚餐主菜各2款(每日4盒餸) ...

我淨係食過盈悅坊,湯水係值得讚,其他食材不過不失啦,但就真係唔值嗰個價錢嘅。

我係原本打算去月子中心,但因為武肺去唔成,先臨急臨忙訂月子餐。

複式洋房

坐月訂佐盈月坊,湯水 糖水真係值得一讚,但餸菜真係好一般,特別係魚,d魚真係唔好食,同埋午餐晚餐都係食一樣既餸,我食到後期,完全唔想食。最後係99買上黎煮佐一個星期。

民房

網上見到有盈悅坊同kissing mama睇落唔錯,kissing mama 貴2千多有湯水+午餐加晚餐主菜各2款(每日4盒餸) ...

我有試過盈悅,剛坐完月,都係食佢的坐月餐,感覺ok, 佢的湯水ok, 而且會有中醫會診了解我的狀況而制訂我的湯水餐單,我覺得都幾貼心,而且的湯都ok 好飲,每日下就送餐1次,然後當日的晚餐,第二日的早午餐就自己蒸番熱食就可以,都方便,吾麻煩。我訂左20日(1個月)的餐,星期日至四送餐。屋企人就吾洗煩我要食的咩,因佢地的野食都係適合坐月食的,有益的(fact check左),希望幫到你。

大宅

ckw89 發表於 20-8-6 01:55
我有試過盈悅,剛坐完月,都係食佢的坐月餐,感覺ok, 佢的湯水ok, 而且會有中醫會診了解我的狀況而制訂我 ...
您好,請問中醫會診大既係孕期第幾個月?

子爵府

blue瑆 發表於 20-8-6 05:27
您好,請問中醫會診大既係孕期第幾個月?

我都訂咗盈悅坊,佢安排左我喺36週嘅時候見中醫,我都見咗啦,中醫幫我睇吓體質係適合點樣食嘢,有啲咩地方需要補一補,中醫會將啲資料交俾盈悅坊,等佢哋安排餐單,生完之後會再電話會診兩次,坐完月之後可以再見中醫一次做一個身體檢查

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Ting8 發表於 20-5-13 14:31
坐月訂佐盈月坊,湯水 糖水真係值得一讚,但餸菜真係好一般,特別係魚,d魚真係唔好食,同埋午餐晚餐都係食 ...

係咪咩魚都唔好食?我見佢有三文魚,ok嗎?

另外,雞可以嗎?

複式洋房

Wannii 發表於 20-2-24 20:17
味道唔錯,清淡唔油,試完覺得唔錯。

唔油就岩晒我

大宅

man11981 發表於 20-8-6 11:10
我都訂咗盈悅坊,佢安排左我喺36週嘅時候見中醫,我都見咗啦,中醫幫我睇吓體質係適合點樣食嘢,有啲咩地 ...

唔該哂您,
甘都幾好,吾錯

別墅

分別大概幾多錢?我仲係初期未諗好坐月時要點做,想有個預算睇下會唔會太貴負擔唔到

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至