想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位有經驗嘅JM, 麻煩幫手解答一下

我第一次IVF 植入,今日係放胎後(day 5 胎)第10日, 用晨尿偷驗普通驗孕棒,結果得一條缐,係咪連去抽血驗Hcg 都無機會有?醫生本來叫植入後14 日先驗血

左下腹自放胎一直keep 住酸痛及抽痛,有冇JM 放胎後有類似情況?

別墅

ilovemuimuichu 發表於 19-12-9 16:31

我第一次IVF 植入,今日係放胎後(day 5 胎)第10日, 用晨尿偷驗普通驗 ...

我之前放 Day3胎,第十天開始驗到非常非常淺的第二條線,之後情況持續,有慢慢加深,等到準備抽血前一日就好明顯了。因為係IVF植入所以時間有得計。不過可能有d人會遲左,你如果已經第十天,可以再買其它驗孕棒再試下

別墅

絕對小孩 發表於 19-12-9 21:06
我之前放 Day3胎,第十天開始驗到非常非常淺的第二條線,之後情況持續,有慢慢加深,等到準備抽血前一日就 ...

JM 多謝你解答呀! 台灣醫生叫我等多兩日直接驗血最凖! 不過我估都係無乜機會因為我day 5 胎,如果有,應該已經驗到

男爵府

ilovemuimuichu 發表於 19-12-9 16:31

我第一次IVF 植入,今日係放胎後(day 5 胎)第10日, 用晨尿偷驗普通驗 ...

第十日day 5 胎應該已經幾明顯驗到喇.... 機會係低少少但等埋驗血啦。第一次植入啫,有胎未為輸,加油加油。

別墅

honeybid2 發表於 19-12-9 21:29
第十日day 5 胎應該已經幾明顯驗到喇.... 機會係低少少但等埋驗血啦。第一次植入啫,有胎未為輸,加油加油 ...

多謝你解答!明白,我而家已經打定輸數啦!不過都要去驗血confirm 先停藥!唯有寄望下次好運降臨啦!
IVF 呢條路實在太講運氣啦!

大宅

回覆 ilovemuimuichu 的帖子

我第一次放day 5 胎第十日偷驗係白板结果無,第二次放無偷驗结果bingo

複式洋房

我今日都係第十日,我放Day 3 ,頭先驗過都係一條線😭😭😭,我係咪要等下次😓😓

別墅

Rascalbaby 發表於 19-12-10 11:19
回覆 ilovemuimuichu 的帖子

我第一次放day 5 胎第十日偷驗係白板结果無,第二次放無偷驗结果bingo ...

X2

首頁

尾頁

跳至