懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

而家8W, 我日日眼瞓到朝早一番黎就等放LUNCH, LUNCH完等放工...同埋年尾冇咁忙, 得閒左個人仲眼瞓, 4點幾果D時間我可以眼瞓到真係中眼瞓...
真係好攰好眼訓...點訓都唔夠...
加上我番工路程都遠...朝朝行3個字先到車站再企成粒鐘先番到公司...番到去都散曬...

我開始好唔想番工, 同埋呢2星期開似作嘔作悶, 雖然冇真係嘔, 但個胃日日頂到上心口...好辛苦...又唔知自己想食咩...

O岩O岩BINGO既你地有冇咁攰?

別墅

YuenYuenKwok 發表於 19-12-30 12:29
而家8W, 我日日眼瞓到朝早一番黎就等放LUNCH, LUNCH完等放工...同埋年尾冇咁忙, 得閒左個人仲眼瞓, 4點幾果 ...

係牙 頭真係好累嫁!好似訓極都唔夠
Lunch食完飯要訓一陣晏教
返到屋企累到唔想煮飯 10點前已經上床訓,宜家十二週好返少少
同埋成日都好想食野 食極唔飽禁

別墅

可以試下飲滴雞精, 飲左個人會精神d, 唔洗日日都飲, 隔1-2日一包都ok架

複式洋房

YuenYuenKwok 發表於 19-12-30 12:29
而家8W, 我日日眼瞓到朝早一番黎就等放LUNCH, LUNCH完等放工...同埋年尾冇咁忙, 得閒左個人仲眼瞓, 4點幾果 ...

你返到工已經好勁,我由6w開始冇返工到依家10w,因為我孕吐得好犀利

男爵府

我初期都好攰,已經9:30pm瞓,7am起身,返文職,都好攰,lunch冇胃口食唔到嘢,利用埋嗰一個鐘瞓覺,

別墅

我而家9週5日,
日日都好累,成日好似冇咩動力精神咁
唔知會維持到幾時呢>
成個CHRISTMAS都冇咩出街,
我老公叫我去玩我又唔去,
朋友約食飯,都唔想去
只想在家訓覺

我都係由6週開始作路,食唔落正常野,
食飯果D就會嘔

男爵府

Telegary 發表於 19-12-30 12:55
你返到工已經好勁,我由6w開始冇返工到依家10w,因為我孕吐得好犀利

你醫生寫到咁多日假紙比你呀?

男爵府

Hayley薯媽 發表於 19-12-30 12:38
係牙 頭真係好累嫁!好似訓極都唔夠
Lunch食完飯要訓一陣晏教
返到屋企累到唔想煮飯 10點前已經上床訓,宜 ...

我唔駛煮飯,但會陪大仔玩同清潔d寵物,我每晚最早都要12點先訓~

男爵府

kaka313 發表於 19-12-30 12:59
我而家9週5日,
日日都好累,成日好似冇咩動力精神咁
唔知會維持到幾時呢>

我今次有咗食好多唔健康既野,杯面,麥當勞,譚仔,腸粉魚蛋⋯健康嘅野好似唸到都想嘔咁⋯
我都係唸住12週後先慢慢食番健康d~

別墅

YuenYuenKwok 發表於 19-12-30 13:18
我今次有咗食好多唔健康既野,杯面,麥當勞,譚仔,腸粉魚蛋⋯健康嘅野好似唸到都想嘔咁⋯
我都係唸住12週 ...

原來唔止我一個係咁(emoji)

男爵府

kaka313 發表於 19-12-30 13:19
原來唔止我一個係咁(emoji)

上胎太緊張⋯ 到臨生前幾個月精神簡直崩潰,產後仲抑鬱左成年⋯所以今胎我要提自己要放鬆,唔好太壓抑自己⋯

別墅

YuenYuenKwok 發表於 19-12-30 13:35
上胎太緊張⋯ 到臨生前幾個月精神簡直崩潰,產後仲抑鬱左成年⋯所以今胎我要提自己要放鬆,唔好太壓抑自己 ...

係ah,心情好緊要

大宅

8wk攰到宜家18wk返工放工又係一個鐘車程 住九龍返港島 地鐵都轉3條線 日日食完野都胃氣多 有時直情嘔埋出黎添 我都係想食咩就食咩 好過咩都食唔落夾硬食健康野

不過我係一年四季都唔忙 所以都係返工等Lunch等放工 好似無日清醒過咁大肚之後已經坐到攤係度咁滯 仲借埋公司部主機間中拉下筋 坐得耐會抽筋 太眼訓就起身周圍行下咁

夜晚10點半睇完電視已經打喊路 放假例牌10點起身早餐 1點又訓返 4點醒一醒 6點又訓返 8點食飯 基本上都係咁過 已經覺得自己同豬無分別 間中做下家務當運動下

我諗最唔辛苦係頭5wk 根本唔覺有左咁

大宅

6w幾開始無返工,日日又暈又嘔,係屋企日瞓夜瞓,14w 重新返工,陀隱左好好多

洋房

YuenYuenKwok 發表於 19-12-30 13:18

me too! 愈唔健康愈想食,係屋企食正餐就反謂><

大宅

個個人情況唔同,有d人去到中期同後期會唔舒服,飲雞精會冇咁攰,我飲白蘭氏雞精

複式洋房

YuenYuenKwok 發表於 19-12-30 13:11
你醫生寫到咁多日假紙比你呀?

攞no pay

別墅

眼訓到痴線

別墅

有咗頭三個月返工真係勁辛苦 , 中間舒緩番,之後去到26週個肚開始重,之後愈重愈辛苦

別墅

係牙!真係會好想食d唔健康既野
試過一星期食幾晚m記,仲要係食完晚飯之後2個鐘就肚餓好想食
仲會好想食酸辣野,酸辣粉,暑片,炸野,雖然我知道全部都係唔健康⋯⋯

首頁

尾頁

跳至