想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人高齡40,上年抽過1次卵,抽18粒,得3粒發展到day 3,放2次胎,2次都不著床失敗。現在無晒胚胎,又要重新抽卵來過,..第1次放胎失敗時,已有看中醫食中藥.但估唔到今次放胎都失敗。
衣家要重新開始,唔知要食D乜野補品,可以令卵子好D..我已開始食Q10.大家可以幫下我嗎?

大宅

222Jenny 發表於 20-1-3 10:04
本人高齡40,上年抽過1次卵,抽18粒,得3粒發展到day 3,放2次胎,2次都不著床失敗。現在無晒胚胎,又要重 ...

加油祝好運到
我都唔係好識 總等緊運到
呢排飲緊薑沖劑 養生茶。。。

大宅

之前要浸腳同做運動,盡量心情放鬆

別墅

本人高齡40,上年抽過1次卵,抽18粒,得3粒發展到day 3,放2次胎,2次都不著床失敗。現在無晒胚胎,又要重 ...

樓主,我35歲第一次抽卵,抽到3粒,全部無受精,無得放胎。之後食多咗蛋白質(烚蛋),做多咗運動(跑步),加上醫生針藥度加咗生長激素,情況有改善。你一次過抽到18粒,已經好犀利,希望下次質量再好D,就可以成功。加油啊!

複式洋房

回覆樓主:

多謝大家支持 ,我為左呢件事哭左好多次,而且在放胎后身邊朋友不停告知我他們懷孕了,壓力好大,真係情緒失控(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

222Jenny 發表於 20-1-3 13:44
多謝大家支持 ,我為左呢件事哭左好多次,而且在放胎后身邊朋友不停告知我他們懷孕了,壓力好大,真係情緒 ...

其實你有18粒都真係勁,如果身體上無大問題,可能係壓力大影響,每個想懷孕的女人都面對人地有左或者聽到人地行埋一次就得左而好唔開心。但你已經開始左應該要更加積極因為好快會成功。
Ps 33歲失敗左,今年剛剛bingo. 自己第二次同自己講唔得就做第三次,放鬆心情就得左

大宅

回覆 222Jenny 的帖子

IVF 呢條路唔易行。我都高齡上年二月做ivf一次中,但22週胎停,休息咗4個月,11月開針,得一個day3胎,放咗但唔著床,我打算二月會再開針。我有咁嘅經歷都會繼續努力,你都要加油,唔試就一定唔得,但即使失敗,起碼你已經試過~

大宅

給你參考

複式洋房

唔好唔開心呀, 盡量放鬆, 多休息, 唔好比咁大壓力自己

複式洋房

回覆樓主:

謝謝大家支持,因為這事我都不敢跟朋友分享,他們大多數想有bb就有。

今次失敗后,唯有繼續努力,錢無左可以再搵過,機會無左就無左,唯有繼續試,希望次可以抽多d靚卵(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆 nss711 的帖子

嘩!謝謝!這個表好有用!我立即去買先!

別墅

我而家36,食COQ10後第二次抽卵效果叫做好咗d,不過放咗day 5 2粒都唔著床,而家仲有2粒 day 5等緊放。 祝你好運。
FYI, 我第一次抽13粒有4粒day 3, 食咗COQ10後第二次抽20粒,本來8粒day 3,all in 試day 5,最後有4粒survive day 5.

複式洋房

441975 發表於 20-1-3 23:49
我而家36,食COQ10後第二次抽卵效果叫做好咗d,不過放咗day 5 2粒都唔著床,而家仲有2粒 day 5等緊放。 祝 ...

好勁呀你,想問吃耐Q1冉抽卵?

別墅

222Jenny 發表於 20-1-4 00:09
好勁呀你,想問吃耐Q1冉抽卵?

我上網睇話卵子製造通常三個月前開始,我都食咗有三個月以上

複式洋房

其實你卵巢庫存好足夠,只要再試,成功在望,但我建議在吃補健品前,咨詢一下醫生意見,
我自己食備孕維他命,CQ10 200mg , 睇中醫.

複式洋房

441975 發表於 20-1-3 23:49
我而家36,食COQ10後第二次抽卵效果叫做好咗d,不過放咗day 5 2粒都唔著床,而家仲有2粒 day 5等緊放。 祝 ...

請問你食那個牌子的CQ10 ? 見你效果唔錯。

大宅

Beanbean123 發表於 20-1-3 14:52

IVF 呢條路唔易行。我都高齡上年二月做ivf一次中,但22週胎停,休息咗4個月,11月開 ...

絕對認同,我當然都明白樓主嘅心情,我之前做iui都失敗咗幾次,睇FB好多朋友都有咗,係有唔開心!但我覺得我自己會有小朋友,最終我都成功,當年43歲!

複式洋房

食FertileCM, FertilAid, 好有幫助

男爵府

Joscky 發表於 20-5-27 10:35
絕對認同,我當然都明白樓主嘅心情,我之前做iui都失敗咗幾次,睇FB好多朋友都有咗,係有唔開心!但我覺得我自己會有小朋友,最終我都成功,當年43歲!

正能量!

複式洋房

u r not alone! 我比你少好多呢!

首頁

尾頁

跳至