想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,因上次小x 左, 今次bingo 唔知點開口,驚化學...佢會失望...有冇建議幾時講最好?

大宅

回覆 Emo豬 的帖子

恭喜, 自己小心D, 唔好拎重野, 瞓多D, 幾時講都冇所謂啦, 但要叫佢唔好講比人知住, 等夠三個月先:)

大宅

恭喜樓主, 祝痴實!

我第1次驗到隔3日同佢講, 點知化學左...佢同我講下次唔好咁早同佢講...
下次再BINGO我每日用驗孕紙睇加深, 5日後去抽血, 7日後再抽有翻倍先講...但佢反應明顯無第一次咁開心, 結果8WK胎停左...我都唔知下次幾時先應該講了, 唉

大宅

Emo豬 發表於 20-1-3 13:51
如題,因上次小x 左, 今次bingo 唔知點開口,驚化學...佢會失望...有冇建議幾時講最好?
...

2公婆怕咩講,佢都有責任同你分擔,開心就2個一齊開心, 失望咪又一齊囉, 我一驗到就同老公講,都同佢講要驗幾次先confirm bingo,佢咪陪我一齊等囉,冇理由自己承受哂

大宅

nss711 發表於 20-1-3 16:01
恭喜樓主, 祝痴實!

我第1次驗到隔3日同佢講, 點知化學左...佢同我講下次唔好咁早同佢講...

你老公第一次個反應好差,唔安慰不得止仲咁講嘢,有冇理你感受,我接受唔到

大宅

回覆 msowl 的帖子

唉, 佢每次都講錯野...小X後有次我話佢傷風咁耐未好 (1個月左右), 佢話我點解人地得你唔得,話我唔係正常女人,
雖然呢次算係嘈幾句, 但事後諗起有D唔開心...

大宅

nss711 發表於 20-1-3 17:04

唉, 佢每次都講錯野...小X後有次我話佢傷風咁耐未好 (1個月左右), 佢話我點解人地得你 ...

佢講嘢完全唔顧人感受㗎喎,佢咁講嘢你頂得順?定你哋平時都成日互窒亂咁講嘢咋?

大宅

可能當時係互窒比較多, 加上2次我都無係佢面前喊過, 佢唔知我心裡面的傷心...佢講野有問題, 但其他野都支持我.
我話檢查, 同我話去台灣化檢免疫果D佢都支持我, 之後驗到免疫有問題, 每星期陪我上SZ覆診, 每晚打針都係佢幫手...
不過再講好似騎劫左樓主個POST, 只好講女人係辛苦D的了...

大宅

nss711 發表於 20-1-3 17:31

可能當時係互窒比較多, 加上2次我都無係佢面前喊過, 佢唔知我心裡面的傷心...佢講野有 ...

嚇死人咩,以為你老公真係咁衰,如果雙方都溝通良好嘅,咪多啲講你感受囉,生bb係2人project , 講出嚟一齊分擔嘛

大宅

...

準備照閃閃先講,帶埋佢去

大宅

leekungtse 發表於 20-1-3 15:30
回覆 Emo豬 的帖子

恭喜, 自己小心D, 唔好拎重野, 瞓多D, 幾時講都冇所謂啦, 但要叫佢唔好講比人知住, 等 ...

多謝你呀,c6見我又成日話凍又反胃,成日想瞓覺,完全解釋唔到比佢聽

大宅

nss711 發表於 20-1-3 16:01
恭喜樓主, 祝痴實!

多謝你,我其實知遲d 講都保證唔到咩野,但
諗住捱到6w 先講...

大宅

msowl 發表於 20-1-3 16:51
2公婆怕咩講,佢都有責任同你分擔,開心就2個一齊開心, 失望咪又一齊囉, 我一驗到就同老公講,都同佢講 ...

你好爽朗呀(emoji)(emoji)我其實都幾忍唔住想講,但萬一化學左我可以當冇事發生再來過,唔知到幾w 先肯定唔會化學呢

大宅

回覆 Emo豬 的帖子

第2次,我先生見我換衫時個胸多左微絲血管咁,都問我咩事(我無咩孕反)

大宅

Emo豬 發表於 20-1-4 12:53
你好爽朗呀(emoji)(emoji)我其實都幾忍唔住想講,但萬一化學左我可以當冇事發生再來過,唔知到幾w 先肯定 ...

你同老公關係唔close?其實驗到之後心情會好忐忑同擔心,如果有另一半支持會好好多。一星期都知有冇化學喇,再驗多次睇下有冇加深。

子爵府

祝福您!

複式洋房

msowl 發表於 20-1-3 16:51
2公婆怕咩講,佢都有責任同你分擔,開心就2個一齊開心, 失望咪又一齊囉, 我一驗到就同老公講,都同佢講 ...

認同

男爵府

nss711 發表於 20-1-3 17:04

唉, 佢每次都講錯野...小X後有次我話佢傷風咁耐未好 (1個月左右), 佢話我點解人地得你 ...

唔止係講錯野咁簡單。呢d咁嘅野都講得出,我覺得係人格問題。

大宅

好難忍到唔講,老公要求我同佢一齊開彩(第一胎我驗完俾枝棒佢睇,佢唔開心感覺參與少咗)。

大宅

...

我驗到會即刻講,好難忍,開心唔開心都想share ! 兩公婆嘛!
我第一次化學後,到第二次佢都係第一時間知,化學左仲一齊面對,同我散心!
只要你ready 隨時都可以同老公講

首頁

尾頁

跳至