家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

見到佢公司自己網頁寫住經紀commission 同大型銀行一樣為0.25%
比起其他同類型的卷商高好多。

想知佢係唔係真係收足0.25%或門開戶時會有其他折扣,實際收平D?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

寫左就應該收吧,
其實好多間都寫到明免佣/收10零蚊平台費, 好似耀才
佢而家做promo開戶仲要送10股匯豐同埋有免費串流
點解唔開呢個??
輝立有咩特別/優惠吸引你?

男爵府

畀面勳章

littlefunpig 發表於 20-1-6 11:26
寫左就應該收吧,
其實好多間都寫到明免佣/收10零蚊平台費, 好似耀才
佢而家做promo開戶仲要送10股匯豐同埋 ...

有此一問因為我知有幾間券商收的佣金係低過佢公司網頁冩的。
耀財我已有戶口,上個月介紹左一個人去開戶,原來佢話送幾多股匯豐係有條件的.要唔知幾多個月內做夠幾多佣金先至有得送。
我對輝立亦有興趣因為幾間卷商抽新股孖展利息都唔同,孖展的銀碼大,,卷商收取利息高低直接影響到入貨的成本價 , 當然越低越好。

大宅

wallshar 發表於 20-1-6 22:44
有此一問因為我知有幾間券商收的佣金係低過佢公司網頁冩的。
耀財我已有戶口,上個月介紹左一個人去開戶, ...

我就開IBHK, 買賣佣金超低,唔收存倉費及股息手續費,又可借錢買美股美債,換美金又抵。

男爵府

畀面勳章

hkppman 發表於 20-1-7 09:37
我就開IBHK, 買賣佣金超低,唔收存倉費及股息手續費,又可借錢買美股美債,換美金又抵。
...

ibhk 我已有戶口了。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至